Contribute
Register

How to Fix iMessage

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,336
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Thanks for the quick reply, P1LGRIM. I read your guide in its entirety and this section in Chapter 6 made me think I didn't have to worry about this issue if I'd always been using Clover, which I was when I had stable iMessage function in 10.14.0:
My guide has no Chapter 6, in fact it has no chapters at all.
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
23
Motherboard
Gigabyte Z370N Wifi
CPU
i5 8400
Graphics
HD630
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Probably the source of your problem.
iMessage depends on native NVRAM or an emulation of it.
If you need to emulate it use EmuVariableUEFI-64.efi and RC scripts,
or AptioMemoryFix-64.efi without EmuVariableUEFI-64.efi.
Replacing my EFI contents with a backed up version (with the older version of Clover, 4630) triggered a request for iCloud login, but after that, iMessage is now working. And I was wrong--both 4630 and 4679 Clover EFIs had AptioMemoryFix-64.efi installed. And the system SN, SMBIOS, and other unique IDs were also all the same. So I don't know what is different, but it seems that it is clearly a Clover issue. Guess I'll stick with 4630.

Thanks again for this kick in the right direction.
 
Joined
Nov 8, 2016
Messages
69
Motherboard
ASUS PRIME Z390M PLUS (clover)
CPU
i7-9600K
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
iOS
I believe logging into iCloud and authorizing iTunes did the trick for me, nothing else worked without this last step. I did the idiot's guide. I have correct network adapter as en0, good smbios, tested and discovered I have native nvram (luv this mobo), numbers from iMessageDebug look good and rm -fr the cache files. Rebooted several times too, but without login and authorization it just didn't get past the error code.
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
23
Motherboard
Gigabyte Z370N Wifi
CPU
i5 8400
Graphics
HD630
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I believe logging into iCloud and authorizing iTunes did the trick for me, nothing else worked without this last step.
iTunes has never been authorized on my Hack (or even on my MacBook Pro, for that matter), so I can confirm that is not an essential step in getting iMessage to work. But in your case it might have reset some flags on the Apple end to allow your iMessage to function.
 
Joined
Feb 12, 2013
Messages
12
Motherboard
HP Laptop 15-bs015dx (Clover)
CPU
i-7200U
Graphics
Intel HD 620
I noticed iMessage and FaceTime weren't working after updating to macOS 10.14.2 myself, but I updated Clover and all kexts in before the actual 10.14.2 update. I went back to an older backup EFI, and iMessage and FaceTime both work again.

It'll be a pain to pinpoint if Clover or a kext is causing the issue, but assuming Clover at the kexts (lilu, WhateverGreen, etc) need to eventually be updated to work with future macOS verions...I need to find out. I don't have the version/build numbers handy right now, but if anyone else is interested, it'll be extra motivation for me to do the tests and post the results.
 
Joined
Apr 27, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-2500
Graphics
GT 610
Mac
MacBook Pro
I have searched around but can't find any references to the problem I'm experiencing with iMessage.

I had no problem setting up my new Mojave install and getting iMessage/iCloud to work. I can send and receive iMessages without issue, however my iMessage app won't show the messages in the transcript box. They show up under the contact name, and I will receive a notification when new iMessages arrive, but can't view the conversation.

I even sent myself a photo from my iPhone and was able to click and drag it out of message transcript window in OSX (by guessing and clicking where the photo was within the transcript box), so there is something going on in there, but I am at a loss as to how this can be fixed.

Any help would be greatly appreciated!
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 4, 2019
Messages
1
I have searched around but can't find any references to the problem I'm experiencing with iMessage.

I had no problem setting up my new Mojave install and getting iMessage/iCloud to work. I can send and receive iMessages without issue, however my iMessage app won't show the messages in the transcript box. They show up under the contact name, and I will receive a notification when new iMessages arrive, but can't view the conversation.

I even sent myself a photo from my iPhone and was able to click and drag it out of message transcript window in OSX (by guessing and clicking where the photo was within the transcript box), so there is something going on in there, but I am at a loss as to how this can be fixed.

Any help would be greatly appreciated!
update
just changed display profile to rgb then back to my default and iMessage is working correctly....hope this helps.
 
Last edited:
Joined
Apr 27, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-2500
Graphics
GT 610
Mac
MacBook Pro
update
just changed display profile to rgb then back to my default and iMessage is working correctly....hope this helps.
Thanks, changing my display profile did resolve the issue, however switching back to my monitors default profile sends iMessage back to its original issue.
 
Joined
Sep 13, 2014
Messages
49
Motherboard
Gigabyte Aorus z390 Pro
CPU
i9-9900k
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Regarding Chapter: 8, I called polish apple support and they couldn't find by SN in their database which prevented them from fixing that iMessage issue, they didn't know that it's a hackintosh but my SN just wasn't in their database.
 
Top