Contribute
Register

How to Fix iMessage

Joined
Sep 11, 2010
Messages
23
Motherboard
Gigabyte Z370N Wifi
CPU
i5 8400
Graphics
HD630
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Probably the source of your problem.
iMessage depends on native NVRAM or an emulation of it.
If you need to emulate it use EmuVariableUEFI-64.efi and RC scripts,
or AptioMemoryFix-64.efi without EmuVariableUEFI-64.efi.
Replacing my EFI contents with a backed up version (with the older version of Clover, 4630) triggered a request for iCloud login, but after that, iMessage is now working. And I was wrong--both 4630 and 4679 Clover EFIs had AptioMemoryFix-64.efi installed. And the system SN, SMBIOS, and other unique IDs were also all the same. So I don't know what is different, but it seems that it is clearly a Clover issue. Guess I'll stick with 4630.

Thanks again for this kick in the right direction.
 
Joined
Nov 8, 2016
Messages
66
Motherboard
ASUS Z170m plus_br (clover)
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530
Mobile Phone
Android
I believe logging into iCloud and authorizing iTunes did the trick for me, nothing else worked without this last step. I did the idiot's guide. I have correct network adapter as en0, good smbios, tested and discovered I have native nvram (luv this mobo), numbers from iMessageDebug look good and rm -fr the cache files. Rebooted several times too, but without login and authorization it just didn't get past the error code.
 
Joined
Sep 11, 2010
Messages
23
Motherboard
Gigabyte Z370N Wifi
CPU
i5 8400
Graphics
HD630
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I believe logging into iCloud and authorizing iTunes did the trick for me, nothing else worked without this last step.
iTunes has never been authorized on my Hack (or even on my MacBook Pro, for that matter), so I can confirm that is not an essential step in getting iMessage to work. But in your case it might have reset some flags on the Apple end to allow your iMessage to function.
 
Joined
Feb 12, 2013
Messages
11
Motherboard
HP Laptop 15-bs015dx (Clover)
CPU
i-7200U
Graphics
Intel HD 620
I noticed iMessage and FaceTime weren't working after updating to macOS 10.14.2 myself, but I updated Clover and all kexts in before the actual 10.14.2 update. I went back to an older backup EFI, and iMessage and FaceTime both work again.

It'll be a pain to pinpoint if Clover or a kext is causing the issue, but assuming Clover at the kexts (lilu, WhateverGreen, etc) need to eventually be updated to work with future macOS verions...I need to find out. I don't have the version/build numbers handy right now, but if anyone else is interested, it'll be extra motivation for me to do the tests and post the results.
 
Joined
Apr 27, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-2500
Graphics
GT 610
Mac
MacBook Pro
I have searched around but can't find any references to the problem I'm experiencing with iMessage.

I had no problem setting up my new Mojave install and getting iMessage/iCloud to work. I can send and receive iMessages without issue, however my iMessage app won't show the messages in the transcript box. They show up under the contact name, and I will receive a notification when new iMessages arrive, but can't view the conversation.

I even sent myself a photo from my iPhone and was able to click and drag it out of message transcript window in OSX (by guessing and clicking where the photo was within the transcript box), so there is something going on in there, but I am at a loss as to how this can be fixed.

Any help would be greatly appreciated!
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 4, 2019
Messages
1
I have searched around but can't find any references to the problem I'm experiencing with iMessage.

I had no problem setting up my new Mojave install and getting iMessage/iCloud to work. I can send and receive iMessages without issue, however my iMessage app won't show the messages in the transcript box. They show up under the contact name, and I will receive a notification when new iMessages arrive, but can't view the conversation.

I even sent myself a photo from my iPhone and was able to click and drag it out of message transcript window in OSX (by guessing and clicking where the photo was within the transcript box), so there is something going on in there, but I am at a loss as to how this can be fixed.

Any help would be greatly appreciated!
update
just changed display profile to rgb then back to my default and iMessage is working correctly....hope this helps.
 
Last edited:
Joined
Apr 27, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H
CPU
i5-2500
Graphics
GT 610
Mac
MacBook Pro
update
just changed display profile to rgb then back to my default and iMessage is working correctly....hope this helps.
Thanks, changing my display profile did resolve the issue, however switching back to my monitors default profile sends iMessage back to its original issue.
 
Joined
Sep 13, 2014
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Aorus z390 Pro
CPU
i9-9900k
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Regarding Chapter: 8, I called polish apple support and they couldn't find by SN in their database which prevented them from fixing that iMessage issue, they didn't know that it's a hackintosh but my SN just wasn't in their database.
 

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
1,487
Motherboard
Lenovo V330 - 15IKB
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620 /1920x1080
Mobile Phone
iOS
Anyone with a progress on newer Apple ID's with returning a message to contact customer support.

No matter how many times i try, it has always been the same for my Apple IDs.
I test my father, mother, sisters Apple IDs and their Apple IDs are all working with every setup that i test.
Luckily their Apple IDs are older and are working.

For me im using MLB & Rom from real macbooks that are never used anymore, at least it's some sort of a fix for me.
I just generated my own Serial, UUID and use the MLB and Rom that i took, it works perfect.
 
Joined
Nov 14, 2018
Messages
4
CPU
i3-3220
Graphics
GT 710
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Hi Guys i cannot for the life of me get imessage to work! ive tried all the guides and fixes i even tried a few different apple id's all i get is i have to contact customer support.... i know for a fact that ive followed every single tutorial perfectly! any help would be appreciated
 
Top