Contribute
Register

An iDiot's Guide To Lilu and its Plug-ins

Joined
Feb 9, 2017
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
There's also the 5600XT as well as the budget dGPU, 5500XT but I'm not sure what options and prices - if any - you might have for those two versions in Argentina.
Thanks, I'm selling my gtx 1080 to switch for an 5700 xt, meanwhile Im working with a GT 710 1gb.
And I have a question. I do not see any movement on GPU history of my IGPU, should it be showing something?
Thanks!
Screen Shot 2020-07-30 at 14.47.25.png
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-07-30 at 14.55.49.png
    Screen Shot 2020-07-30 at 14.55.49.png
    184.5 KB · Views: 17
Joined
Jun 27, 2014
Messages
3
Motherboard
GA-X58A
CPU
i920
Graphics
GTX 580
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
These guides are really valuable for those of us who don't have the time to piece together all of this information. Thanks.
 
Joined
Jan 7, 2014
Messages
18
Motherboard
R4BE
CPU
i7-4930K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for this detailed guide!
My system doesn't have iGPU (i7-4930K with Rampage IV and GTX1080ti on High Sierra). Should I install WhateverGreen anyway, if so what's the benefit? I am not getting hardware acceleration in High Sierra.
Thanks for your help!
 
Joined
May 24, 2018
Messages
26
Motherboard
Asus Z97-Pro Gamer
CPU
i7-4770k
Graphics
intel graphic HD
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi @jaymonkey , first of all, thank you for your guild.
I have question related to Catalina only 7mb with iGPU (Intel HD4600)

I've tried everything I can (until now):
  1. removed IntelGraphicsDVMTFixup, IntelGraphicsFixup.... I don't have these kexts
  2. install latest Lilu, WEG, AppleALC in Clover/kexts/Other
  3. removed:
    1. Change/Rename GFX0 to IGPU
    2. Change/Rename PEG0 to GFX0
    3. Change/Rename HECI to IMEI
  4. Use hackintool to generate Devices properties same as to mention in this thread: Special note on desktop HD 4600 IGPU
  5. SMBIOS to imac14,x (14.1, 14.2, 14.3 try all)
  6. IGPU DVMT pre-allocation memory Size -> 128mb
Still no luck. macOS boot stuck at tx_flush:1028: xid 1169 tx_stats #28 finish 20 enter 349 wait 0us close 0us flush 44646us...

Any suggestions so far?
 
Last edited:

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,853
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@blackberry4311,

I am not familiar with that error, are you sure that it is related to the IGPU ?

Generally for a Z97 system, setting the PlatformID to 0x0D220003 (Intel Iris Pro Graphics 5200) and device-id to 0x0412 (Intel HD 4600) while using a iMac 14,X SMBIOS should result in HD 4600 IGPU working.

You could try switching to the iMac15,1 SMBIOS which is a better match for your CPU although that SMBIOS does expect a AMD dGPU to be installed in the system it does still work if you don't have one.

Cheers
Jay
 
Joined
May 24, 2018
Messages
26
Motherboard
Asus Z97-Pro Gamer
CPU
i7-4770k
Graphics
intel graphic HD
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi @jaymonkey, thank you for your reply.

I am not familiar with that error, are you sure that it is related to the IGPU ?
I think so because when removing the props key, the system can boot normally.

I'm tried with Imac15,1 but still no luck, I just remove some other key in Devices/Properties, keep only AAPL,ig-platform-id, and device-id, macos can boot. But still 7mb IGPU.
Screen Shot 2020-10-15 at 1.47.11 AM.png


I notice that in hackintool, it detect another GPU device ID, can you give a hint?
Screen Shot 2020-10-15 at 1.48.29 AM.png
 
Joined
Feb 23, 2017
Messages
261
Motherboard
MSI H97 GAMING 3
CPU
i5-4690
Graphics
HD 4600 & GTX 650 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
I'm tried with Imac15,1 but still no luck, I just remove some other key in Devices/Properties, keep only AAPL,ig-platform-id, and device-id, macos can boot. But still 7mb IGPU.
View attachment 491761

I notice that in hackintool, it detect another GPU device ID, can you give a hint?
Try the code below as ig-platform-id if you have iGPU only.
Code:
0300220D
Try the code below if you have dGPU and want iGPU to work with it together like real iMacs.
Code:
04001204
Remove device-id as it is used to fake iGPU when you have unsupported CPU. So, you don't need it. It is confusing the MacOS and that's why it is detected in Hackintool.

Use newer iMac15,1 as SMBIOS, it is working fine even if you have Nvidia dGPU.
 
Last edited:
Joined
Feb 18, 2017
Messages
16
Motherboard
Gigabyte H270N-WIFI
CPU
i5-7400
Graphics
HD 630
I'm trying to play with my layout ids for my audio as I'm not getting 5.1 surround with my ALC1220 chipset. I'm trying to follow the directions you have for moving to device properties instead of the legacy clover injection. I had the old setting injecting layout 2. When I ran hackintool, and selected the sound tab, my codec showed up like you show with the drop down for the valid layout ids, etc.

Then you say to do this:
Code:
Now edit your config.plist and set the string value of "Clover/Devices/Audio/Inject" to "No"
Save the changes and reboot your PC.

Boot back into macOS and run Hackintool (make sure that it is up-to-date)
Use the following procedure to generate the Audio Device Properties and add them your config.plist :-
...

But when I do that, then after reboot and I go into hackintool, the audio device is no longer there, so there isn't any way to proceed. I'm thinking I need to put back in the inject 2, reboot, then use hackintool to generate the proper code for the device property, set it, then remove the audio inject value and reboot.

This is Catalina 10.15.7 running on a Gigabyte H270N-WIFI mobo.
 
Last edited:
Top