Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Discussion in 'Graphics' started by slim.jim, Apr 7, 2015.

  1. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 23, 2015 at 9:29 PM #51
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    This means you have a syntax error in the distribution file. Most likely it is your quotation marks being smart quotes. If the quotation mark looks italicized then it is a smart quote.
     
  2. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 24, 2015 at 8:07 PM #52
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Solving NVIDIA driver install problems

    Jim, Thanks for alerting me to this post... totally missed it!

    Just one question prior to kick off... My build is (14D136)

    and you specify WebDriver-346.01.02f02

    But as I have discovered with my existing install... it wants to update t0 02f04

    so...do I let it? or will this break the uinstall?
     
  3. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 24, 2015 at 10:00 PM #53
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Solving NVIDIA driver install problems

    Jim, You Rock Brother!

    Big Thanks.... Up and running on all 3 ports and no boot flags bar kext Dev!

    SUper Guide... plz let me know about the update question in my last reply!
     
  4. ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    May 24, 2015 at 10:22 PM #54
    ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    Solving NVIDIA driver install problems

    Thanks for the suggestion. I am now in a position where I get a blank screen with the spinning beachball in the top of the screen. It moves with the mouse but that's about it...
     
  5. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 25, 2015 at 12:52 AM #55
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    Updating to f04 is fine. I just haven't updated the guide yet.
     
  6. squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    May 25, 2015 at 1:17 AM #56
    squidder

    squidder

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    163
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-UD5H
    CPU:
    i7 4770k 3.5Ghz
    Graphics:
    NVidia GTx 750 Ti Sc
    Solving NVIDIA driver install problems

    Ta, Will do here then,,,,
     
  7. aaroncv

    aaroncv

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    4
    Mobo:
    Yosimite 10.10.3
    CPU:
    i7 4.3GHZ
    Graphics:
    Titan X | GTX 770 | GTX 670
    May 25, 2015 at 4:43 AM #57
    aaroncv

    aaroncv

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    4
    Mobo:
    Yosimite 10.10.3
    CPU:
    i7 4.3GHZ
    Graphics:
    Titan X | GTX 770 | GTX 670
    Solving NVIDIA driver install problems

    Hey Guys,

    I've just finished my install of 10.10.3
    I've updated to the latest version of the NVidia Driver (Which has been fine). The big issue for me is the CUDA drivers... They won't stay after reboot! System prefrences says its there. but if I do a "kextstat | grep -i cuda" it shows nothing. all my cuda enabled apps wont detect my gpu either. I've tried with two different gfx cards. the Titan X & my gtx 770. Same results. is it a permissions error when writing to the system folders? maybe I need to enable a cuda driver to be loaded on startup?? Please help if u can guys, its been super frustrating :/

    here's my plist

    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GenerateCStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GeneratePStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string>
    <key>HDAEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>HDEFLayoutID</key>
    <string>01000000</string>
    <key>IGPEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>kext-dev-mode=1 nvda_drv=1</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>2</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
     
  8. hackman2012

    hackman2012

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z97x-UD3H
    CPU:
    I7 4790K
    Graphics:
    EVGA 960
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    May 28, 2015 at 6:22 AM #58
    hackman2012

    hackman2012

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    41
    Mobo:
    GA-Z97x-UD3H
    CPU:
    I7 4790K
    Graphics:
    EVGA 960
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Solving NVIDIA driver install problems

    I am currently using clover; previously using integrated video HD3000.

    just installed 960. I had installed the nvidia web drivers PRIOR to installing the card by using this guide and adding my smbios, Mac mini5,1 to the allowable smbios in the installer package.

    Upon installing the card, the clover boot loader automatically added nvda_drv=1 , but it also changed my smbios from Macmini5,1 to Imac12,1. With this, the computer would crash immediately after apple logo (before desktop would show up). Windows boots fine.

    by manually changing smbios back to Macmini5,1 at the clover startup screen, I was able to boot into OS X successfully, using Nvidia web drivers.

    From the instructions, I thought the smbios issue was only for installation, but it would seem that is causing my problem. any thoughts?
     
  9. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 28, 2015 at 8:00 AM #59
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    Here is what I think happened...
    Likely you don't have a defined SMBIOS in your Clover config file so it is generating one based on your hardware at boot. Before, since you were only using integrated graphics a Mac Mini makes sense. After you added the GPU, Clover detected it and changed your SMBIOS to iMac which makes sense with the new discrete card.

    I would recommend creating the proper SMBIOS entries in your config file using Clover Configurator. That way it won't chnage again.
     
  10. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 29, 2015 at 12:01 AM #60
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    3,810
    Mobo:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    When you get the Clover boot screen use the arrow keys to move to the options icon. Press enter and then you will see a spot for boot arguments. Again use the arrow keys to highlight that and press enter, type in the flags and press enter to save them. Press esc to go back to the main boot menu and boot OS X. Here is what it looks like (mlcamp2 theme):


    screenshot1.jpg

    screenshot0.jpg
     
    Last edited by a moderator: Oct 5, 2015

Share This Page