Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Discussion in 'Graphics' started by slim.jim, Apr 7, 2015.

  1. weberio

    weberio

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    38
    Motherboard:
    GA-x99-ud4
    CPU:
    Intel i7 ~ 5960x
    Graphics:
    GigaByte GTX980
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 12, 2015 at 6:18 PM #31
    weberio

    weberio

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    38
    Motherboard:
    GA-x99-ud4
    CPU:
    Intel i7 ~ 5960x
    Graphics:
    GigaByte GTX980
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    Hi! with iMac15,1 I have black screen. In Chameleon Wizard show same board-id. Boot whit -f -v

    Attach images, thank u :)
     
    lei110408 likes this.

    Attached Files:

    • Captura de pantalla 2015-05-12 a las 19.11.38.png  (119.3 KB, 505 views)
    • Captura de pantalla 2015-05-12 a las 19.12.26.png  (90.8 KB, 493 views)
    • Captura de pantalla 2015-05-12 a las 19.13.57.png  (305.7 KB, 618 views)
    • Captura de pantalla 2015-05-12 a las 19.22.08.png  (435.9 KB, 582 views)
  2. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,125
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 12, 2015 at 6:44 PM #32
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,125
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    you need to rebuild kernel cache as in the instructions for problem #4 and then not boot with -f. Using the -f flag ignores kernel cache.
     
  3. weberio

    weberio

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    38
    Motherboard:
    GA-x99-ud4
    CPU:
    Intel i7 ~ 5960x
    Graphics:
    GigaByte GTX980
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 12, 2015 at 7:17 PM #33
    weberio

    weberio

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    38
    Motherboard:
    GA-x99-ud4
    CPU:
    Intel i7 ~ 5960x
    Graphics:
    GigaByte GTX980
    Mac:
    MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    WOW! Millons of thanks :)

    It works perfectly with after rebuild kernel chache.

    Regards.-
     
  4. ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    May 16, 2015 at 2:07 AM #34
    ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    Solving NVIDIA driver install problems

    I am having an issue with my Nvidia 970 running on my hackintosh.

    I can get the system to boot perfectly off the internal GFX but when I try to run off the 970 the machine crashes at the log-in screen. I can boot into Windows fine and run the card without issue.

    I am running 10.10.3, build (14D136)
    Nvidia driver 346.01.02f03
    Mac Pro 3,1

    Any suggestions?

    Thanks.
     
  5. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,125
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    May 16, 2015 at 2:41 AM #35
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,125
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    MSI GTX 970 Gaming 4G
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Solving NVIDIA driver install problems

    Sounds like the drivers aren't loading. Are you using the boot flag nvda_drv=1?
     
  6. ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    May 16, 2015 at 2:43 AM #36
    ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    Solving NVIDIA driver install problems

    I think you tried to help me out in another thread.

    I thought I had set the boot flags correctly. Here is the contents of my org.chameleon.boot.plist file:

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>EthernetBuiltIn</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GenerateCStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>GeneratePStates</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>"1920x1080x32"</string>
    <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string>
    <key>HDAEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>HDEFLayoutID</key>
    <string>01000000</string>
    <key>IGPEnabler</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>kext-dev-mode=1 nvda_drv=1</string>
    <key>Legacy Logo</key>
    <string>Yes</string>
    <key>Timeout</key>
    <string>2</string>
    <key>UseKernelCache</key>
    <string>Yes</string>
    </dict>
    </plist>
     
  7. xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    May 16, 2015 at 8:17 PM #37
    xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    Solving NVIDIA driver install problems


    Try to add this GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=0 npci=0x2000
     
  8. ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    May 16, 2015 at 8:26 PM #38
    ry1808

    ry1808

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    13
    Solving NVIDIA driver install problems

    Would that be all in 1 line so I end up with:

    Code (Text):
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<plist version="1.0">[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<dict>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>EthernetBuiltIn</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>GenerateCStates</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>GeneratePStates</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>Graphics Mode</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>"1920x1080x32"</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>GraphicsEnabler</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>No</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>HDAEnabler</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>HDEFLayoutID</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>01000000</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>IGPEnabler</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>Kernel Flags</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>kext-dev-mode=1 nvda_drv=1 GraphicsEnabler=[/COLOR][/COLOR][COLOR=#3E3E3E]Yes PCIRootUID=0 npci=0x2000[/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#000000] </string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>Legacy Logo</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>Timeout</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>2</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<key>UseKernelCache</key>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]<string>Yes</string>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]</dict>[/COLOR][/COLOR]
    [COLOR=#000000][COLOR=#000000]</plist>[/COLOR][/COLOR]
    Thanks,

    Richard
     
  9. xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    May 16, 2015 at 8:37 PM #39
    xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    Solving NVIDIA driver install problems

    Yes all in one line
     
  10. xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    May 16, 2015 at 8:40 PM #40
    xojiostou

    xojiostou

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    23
    Motherboard:
    Asus ROG Strix Z370-E
    CPU:
    Intel i7 8700k
    Graphics:
    Saphire Nitro Rx480
    Solving NVIDIA driver install problems

    By the way you have a line with <key>GraphicsEnabler</key>
    <string>No</string> "No" on top, so you can just simply change it to "Yes"
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice