Contribute
Register

Nvidia 550Ti Sleep / Wake / Freeze Thread

Joined
Nov 5, 2011
Messages
22
Motherboard
ASRock Z370M-ITX/ac
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
Find archive.pax.gz inside the nvidia package in the Finder, use kext utility to install.
thank you, everything seems to work despite having had a number of errors and gave the commands of the guide. I got this error sudo: unable to initialize PAM: No such file or directory
 
Joined
Feb 26, 2011
Messages
51
Motherboard
Gigabyte Z87-UD3H
CPU
i7 4770k
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Do you guys get accelerated flash decoding on Mountain Lion ? how ? i only get it in Lion with iMac12,1 smbios, but i can't for the love of God get it on ML. Help please !
 
Joined
Jul 8, 2012
Messages
67
Motherboard
Intel DH55TC
CPU
Intel Core i7-870
Graphics
Gigabyte 550ti OC
Mac
iMac, MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
thank you, everything seems to work despite having had a number of errors and gave the commands of the guide. I got this error sudo: unable to initialize PAM: No such file or directory
See
Also I originally didn't notice this but when the 'sudo ditto ...' command is run it prints 'sudo: unable to initialize PAM: No such file or directory'. Don't pay any attention to it, the file was copied just fine.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5
Motherboard
OSX 10.8.1
CPU
i3 2100
Graphics
Nvidia GTX 550 ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android,
New Update and Great News!

Using the procedure from vczilla and setting your smbios to MacPro 2,1 works wonders! Now Im running even faster than when I had 10.8.1! And I had no problems with any of the boot up procedures or any problems reported using Console. Graphics are snappier than ever. I even have sleep/wake working with no problems. Without a doubt the problem with NVDA timing out and giving random errors is related to AGPM. The MacPro 2,1 is not even in the AppleGraphicsPowerManagement.kext but for some reason it works.

Check out my GeekBench scores... http://goo.gl/8xvOJ

I think I won't be coming back to this thread for a while.. hehe

Thanks for everything guys.
I change my smbios to macpro 2,1 but still got NVDA(OpenGL): Channel timeout!.

I hope nvidia release new driver for 10.8.2 soon
 
Joined
Apr 9, 2012
Messages
41
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3P
CPU
i5 2500k @ Stock
Graphics
Asus GeForce GTX 560Ti 1024MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
I'm slightly concerned that mine worked fine after installing the update...

I downloaded the executable version of the update, installed and then attempted to install the nvidia drivers again, but it complained that it was already installed. Multibeast before restarting and working just as well as in 10.8.1 now! (Occasional channel timeout hangs - not full crashes)

Will try luxmark tonight though!
 
Joined
Aug 9, 2012
Messages
10
Motherboard
Mountain Lion GA-Z77-DS3H
CPU
i5 2320
Graphics
MSI nVidia GTS 450
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Well I updated to 10.8.2 everything worked fine, except luxmark won't work, and after opencl code and framework installed. Also in games i get strange squares and stuff, atleast in star wars the force unleashed, and in wow, characters are black, until im really close to them.
 
Joined
Nov 20, 2011
Messages
14
Motherboard
Asus P8P67 / Gigabyte Z77-HD3
CPU
i5/ I5-3570k
Graphics
Nvidia GT240 / Nvidia GTX650
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks man, this works well, can't you do the same for Lion 10.7.5 update? It seems to create the same problems as ML. I used to have a Lion installation that worked with a glitchy ML. Thanks to you I now have a working ML with a glitchy Lion after applying the update there.
 
Joined
Nov 27, 2011
Messages
5
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H
CPU
Intel Core i5 3570k
Graphics
EVGA GeForce GTX 650 Ti
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi vcZilla, I followed your guide (I had to manually copy the kexts from the nvidia package since it told me my system didn't need an upgrade), but now I'm stuck on the tiled pattern screen before the login (see pic: https://www.dropbox.com/s/axcku1crkqhmicz/IMG_20120923_160948.jpg). This is a fresh install of 10.8.2 (recreated the USB drive from 10.8.2 MAS installer).
Can you help me please?
Thanks ;)
 
Joined
Nov 5, 2011
Messages
22
Motherboard
ASRock Z370M-ITX/ac
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
i have a freez after sleep whit this error


22/09/12 22:18:52,051 WindowServer[198]: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: no lock state data
22/09/12 22:18:52,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:19:13,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:19:33,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:19:54,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:20:14,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:20:25,000 kernel[0]: CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=1130[GoogleSoftwareUp] clearing CS_VALID
22/09/12 22:20:35,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:20:55,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
22/09/12 22:20:59,788 ath[1077]: _NotificationSocketReadCallbackGCD (thread 0x7fff7e6d0180): Unexpected connection closure...
22/09/12 22:21:16,000 kernel[0]: NVDA(OpenGL): Channel timeout!
 
Joined
Mar 1, 2011
Messages
11
Motherboard
ML
CPU
2500
Graphics
gts 450
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi vcZilla, I followed your guide (I had to manually copy the kexts from the nvidia package since it told me my system didn't need an upgrade), but now I'm stuck on the tiled pattern screen before the login (see pic: https://www.dropbox.com/s/axcku1crkqhmicz/IMG_20120923_160948.jpg). This is a fresh install of 10.8.2 (recreated the USB drive from 10.8.2 MAS installer).
Can you help me please?
Thanks ;)
Were you able to successfully log in before you installed nvidia's kexts? Can you boot in safe mode? Are there any relevant messages in your logs?
 
Top