Contribute
Register

Nvidia 550Ti Sleep / Wake / Freeze Thread

Status
Not open for further replies.
I

inactive-user

Guest
There is no Go!

Adding new Key:
[/COLOR]
Code:
[COLOR=#3E3E3E]<key>nvda_drv</key>[/COLOR]
[COLOR=#3E3E3E]<string>1</string>[/COLOR]

Result:
Does NOT made any change to my system or Driver version number, still OS X Default Version.

Adding:
nvda_drv=1 to Kernel Flags:
Code:
[COLOR=#3E3E3E]<key>Kernel Flags</key>[/COLOR]
[COLOR=#3E3E3E]<string>darkwake=0 nvda_drv=1</string>[/COLOR]

Result:
Made a change to my Driver version number, it shows now "GPU Driver Version: 8.14.11 (313.01.01f03)"
However, in the panel (menu bar) it always remains on OS X Default Driver.

Again to be clear.
After adding "nvda_drv=1 to Kernel Flags"
Driver version number is now always set to the new one "8.14.11 (313.01.01f03)" no matter if i start up using Default or Web Driver, always same GPU Driver Version "8.14.11 (313.01.01f03)"

I can't change between OS X Default Driver and Nvidia Web Driver, selecting and rebooting has no effect.
And as info, OpenCL needs to be patched again, because the new web Driver versions does not support it.
So we will need another OpenCL Code for the extra web drivers.

PS. as i saw the new GPU Driver version i mediately launched a Game to see if it works, and what happen? I had the first random freeze.
So even with the correct GPU Driver version number, i had already a freeze after like 4 mins.

I will delete now this crappy Nvidia stuff again from my machine and, going back with my "Add Wallpaper app" to fix the Random Freezes, this worked for me now peacefully, two weeks with no freeze.

thanks

System: Hackintosh
OS: Mountain Lion 10.8.3
Boot loader: Chimera v2.0.1
CPU: Intel i7 960 (3.30GHz) Quad-Core
MB: Gigabyte x58a-ud3r r2 (Bios FF)
Graphics: nVidia GeForce GTS 450 OC (1GB) DDR5
Ram: Corsair 6GB DDR3 (1600mhz)
HD: Intel SSD 520 Series 240GB
Monitor: Sony Bravia 1920 x 1080 - (42 Zoll)
 
Joined
Jan 25, 2012
Messages
649
Motherboard
ASUS P8P67-LE
CPU
i5-2400
Graphics
GTX 550TI
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I think I'm in a slightly different situation to everyone else.. I cannot reach the login screen in 10.8 through 10.8.3 without booting in safe mode '-x'.

Does anyone else have this with any of the Fermi cards pre 10.8.3? Specifically, i'm using the 550 Ti
 
Joined
Jul 29, 2010
Messages
10
Motherboard
Asus P8P67 LE
CPU
Intel i5 2400
Graphics
Geforce 550ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I think I'm in a slightly different situation to everyone else.. I cannot reach the login screen in 10.8 through 10.8.3 without booting in safe mode '-x'.

Does anyone else have this with any of the Fermi cards pre 10.8.3? Specifically, i'm using the 550 Ti
Hi! It seems we have the same setup.. creepy. I'm using a Logitech MX518 mouse. Are you using that too?

Anyways, the solution to 10.8.X with a P8P67 LE is in Multibeast to check:

Drivers & Bootloaders -> Drivers -> System -> AppleACPIPlatform Rollback -> 10.8.1 Rollback


Enjoy ^_^
 
Joined
Jan 25, 2012
Messages
649
Motherboard
ASUS P8P67-LE
CPU
i5-2400
Graphics
GTX 550TI
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi! It seems we have the same setup.. creepy. I'm using a Logitech MX518 mouse. Are you using that too?

Anyways, the solution to 10.8.X with a P8P67 LE is in Multibeast to check:

Drivers & Bootloaders -> Drivers -> System -> AppleACPIPlatform Rollback -> 10.8.1 Rollback


Enjoy ^_^

I noticed this the other day on the forum! It's a good setup :p but I have the BT magic mouse and keyboard.

I shall have to try this, thank you very much! What kind of setup do you have, which version of 10.8, which kexts have you installed for the card?
 
Joined
Mar 18, 2012
Messages
52
Motherboard
Gigabyte Z68XP-UD3P - Windows 8 and Mountain Lion dual boot
CPU
Intel - i5 2500k @ 4.30Ghz
Graphics
Nvidia Asus 560ti DC II TOP
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I

inactive-user

Guest
Yep! Finally!


My Full Respect & Thanks goes to "Dan542"

The freezefix app works! i had no freeze since we solved the issue with the Auto Log-in.
The app runs fine in background and not one freeze anymore.

More then 2 years of waiting for a working fix has now become to a winning end.
Thanks you so much "Dan542"

System: Hackintosh
OS: Mountain Lion 10.8.3
Boot loader: Chimera v2.0.1
CPU: Intel i7 960 (3.30GHz) Quad-Core
MB: Gigabyte x58a-ud3r r2 (Bios FF)
Graphics: nVidia GeForce GTS 450 OC (1GB) DDR5
Ram: Corsair 6GB DDR3 (1600mhz)
HD: Intel SSD 520 Series 240GB
Monitor: Sony Bravia 1920 x 1080 - (42 Zoll)
 
Joined
Jul 29, 2010
Messages
10
Motherboard
Asus P8P67 LE
CPU
Intel i5 2400
Graphics
Geforce 550ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I noticed this the other day on the forum! It's a good setup :p but I have the BT magic mouse and keyboard.

I shall have to try this, thank you very much! What kind of setup do you have, which version of 10.8, which kexts have you installed for the card?

I wish I could PM you but I don't have 50 posts yet, so we'll have to use a thread to talk. Because it would be off topic in this thread lets talk here: http://www.tonymacx86.com/user-buil...s-p8p67-le-i5-2400-gtx-550-ti-10-7-4-a-3.html
 
Joined
Feb 20, 2013
Messages
45
Motherboard
Asus Zenbook Prime UX31A-Touch
CPU
Intel Core i5-3317u @ 1.70GHz.
Graphics
Intel HD 4000 Graphics
Mac
Classic Mac
  1. Classic
  2. iBook
  3. iMac
  4. Performa
  5. Power Mac
  6. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hey there, Glad to see you got it working!

I have a GTX 550 ti, and I was wondering if you could break down exactly what you did, because I'm no genius with this kind of stuff. Thanks!
 
Joined
Jul 28, 2011
Messages
250
Motherboard
ASUS Zenbook UX310UA
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Shinji3rd did you do a fresh install of 10.8.3 or did you do the combo update? im really interested in your method! thanks in advance!

Previously I tried 4 times to do the upgrade, 3 of which by using the combo update and the other one by using Appstore's method. In all 4 times the installation of the update appeared to be fine, but it ended with an error, and when the system reboots it cannot go past the spinner, except if I boot it in safe mode. The weird thing was that if I booted it in safe mode and looked for the system properties, it says 10.8.3. That four times I ended formatting the disk and reinstalling 10.8.2 by using a TimeMachine backup.

So, this is what I did to install 10.8.3 and to have the same good functionality as 10.8.2 but with a better overall performance:

1 - In 10.8.2, open the Terminal and paste this command:
Code:
sudo kextcache -system-caches

2 - Then paste this command:
Code:
sudo kextcache -update-volume

3 - If you didn't receive any errors, you can skip this step and the next one, so you can continue from step 5. But if you receive some errors concerning one or more kext files, go to ~system/library/extensions and delete the offending kexts.

4 - Paste again in the Terminal the two commands listed above. Now you should not receive any errors.

5 - Update the system to 10.8.3 using combo update. The installation should now finish ok without errors. Don't restart the system yet.

6 - Go to ~system/library/extensions and delete the following kext: AppleIntelCPUPowerManagement.kext

7 - If you were using a custom AppleACPIPlatform.kext for the system to boot faster, then you should replace the file again. For 10.8.3 you can use the file attached on this post. You can install the kext using Kext Utility.

8 - Use Kext Utility to update cache and repair permissions. You can use Disk Utility too if you prefer.

9 - Reboot the system. Now it should boot without problems, and you are in 10.8.3

10 - If you want to activate OpenCL support you need to paste this code in the terminal:
Code:
sudo perl -pi -e '$c+=s/\x8b\x81\x1c\x0c\x00\x00\xeb\x06\x8b\x81\x20\x0c\x00\x00/\xb8\x02\x00\x00\x00\x90\xeb\x06\xb8\x00\x00\x00\x00\x90/; END { printf "%s: %d substitution%s made.\n",($c==1 ? "Success" : "Error"),$c,(!$c || $c>1 ? "s" : ""); $?=($c!=1); }' /System/Library/Extensions/GeForceGLDriver.bundle/Contents/MacOS/libclh.dylib

Done. :)

If you want to get rid of the random freezes, you can use the AddMovieWallpaper that lisapower recommended before, or you can try the patch located here: http://www.tonymacx86.com/mountain-...ermi-freeze-back-latest-drivers-10-8-3-a.html

UPDATE: with the AddMovieWallpaper app, or the fixfreeze app, the random freezes still exist, but there are less frequent.
 

Attachments

  • AppleACPIPlatform.kext.v1.3.5.zip
    407.2 KB · Views: 97
Status
Not open for further replies.
Top