Contribute
Register

i7-4930K - Asus Rampage IV Extreme - 32GB RAM - GTX 770 4GB [Success!!]

Joined
Sep 27, 2017
Messages
20
Motherboard
Asus Rampage IV Extreme
CPU
i7-3930K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
OK, I'll check my BIOS and send you screenshots, but until Friday I can't.

We are going to test with this EFI. It has my custom SSDT, and they should be the same for your motherboard

By the way, you should get a visual interface and not that way.
Yes, but I have update OpenCore and delete opencanofy.efi for the GUI graphics. Tthanks for your help.
 
Joined
Mar 28, 2011
Messages
251
Motherboard
Asus Tuf X299 Mark 1
CPU
i9-7900X
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Yes, but I have update OpenCore and delete opencanofy.efi for the GUI graphics. Tthanks for your help.
Have you tried the one who sent you? , try it to see if that works for you
 
Joined
Sep 27, 2017
Messages
20
Motherboard
Asus Rampage IV Extreme
CPU
i7-3930K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Have you tried the one who sent you? , try it to see if that works for you
Yes, I tried, but kernel panic. The same for iofamily and stacks. I have tried to patch:
Name: UNC0 _HID to XHID
Find: 554E43 30085F48 4944
Replace: 554E43 30085848 4944
But I get the same error.
 
Last edited:
Joined
Sep 27, 2017
Messages
20
Motherboard
Asus Rampage IV Extreme
CPU
i7-3930K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
hi,
thanks to xerox24 for your help and your efi folder of your system, big sur + oc 0.64 SUCCESS on R4E, I7-3930k, RX580 and all work. For boot the installation of big sur is necessary use the kernel patch ( ACPI section of OC config.plist) that work only on OpenCore 0.6.0+ and NOT on Clover for moment:

Name: UNC0 _HID to XHID
Find: 554E43 30085F48 4944
Replace: 554E43 30085848 4944

My EFI folder with Opencore 0.6.4 - 3 dec 2020 ( the .plist is in verbose mode with ACPI patch for x79 ( thanks to xerox 24 for your efi folder and help ).
 

Attachments

  • EFI.zip
    2.6 MB · Views: 47
Last edited:
Joined
Mar 28, 2011
Messages
251
Motherboard
Asus Tuf X299 Mark 1
CPU
i9-7900X
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
ose mode with ACPI patch for x79 ( thanks to xerox 24 for your efi folder and help ).
hi,
thanks to xerox24 for your help and your efi folder of your system, big sur + oc 0.64 SUCCESS on R4E, I7-3930k, RX580 and all work. For boot the installation of big sur is necessary use the kernel patch ( ACPI section of OC config.plist) that work only on OpenCore 0.6.0+ and NOT on Clover for moment:

Name: UNC0 _HID to XHID
Find: 554E43 30085F48 4944
Replace: 554E43 30085848 4944

My EFI folder with Opencore 0.6.4 - 3 dec 2020 ( the .plist is in verbose mode with ACPI patch for x79 ( thanks to xerox 24 for your efi folder and help ).
I'm glad to hear that, the weird thing is that I added SSDT-UNC.aml in acpi, it shouldn't be necessary to rename, but it's good to know.
 
Joined
Sep 27, 2017
Messages
20
Motherboard
Asus Rampage IV Extreme
CPU
i7-3930K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Sono contento di sentirlo, la cosa strana è che ho aggiunto SSDT-UNC.aml in acpi, non dovrebbe essere necessario rinominare, ma è buono a sapersi.
The SSDT-UNC.aml is for X99 for X79 its necessary to patch ACPI section with patch created by @

byzyn4ik


Xerox24 thanks for your help it is important that you shared your efi and it made me happy as well as all of us. thanks very much. I suggest you update OC to 0.6.4 for more compatibility
 
Joined
Jan 7, 2014
Messages
39
Motherboard
Z490-A Prime
CPU
i9-10850k
Graphics
MSI RX 6800 xt Trio
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello everyone!
Having a hard time getting into Catalina. The install worked fine but now the system won't boot into it. It stops during the booting process. I was on High Sierra for years, stuck with an Nvidia card but I've now switched to a Vega 64 and want to move on to Catalina.

Anyone could share their EFI folder for Catalina for a Rampage IV Black Edition and i7-4930?

Thanks!
 
Joined
Jan 10, 2012
Messages
9
Motherboard
Asus Rampage IV Black Edition
CPU
Xeon E5-2640 v2
Graphics
Titan Black
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hello everyone!
Having a hard time getting into Catalina. The install worked fine but now the system won't boot into it. It stops during the booting process. I was on High Sierra for years, stuck with an Nvidia card but I've now switched to a Vega 64 and want to move on to Catalina.

Anyone could share their EFI folder for Catalina for a Rampage IV Black Edition and i7-4930?

Thanks!
Here's mine.

Why don't you just move on to Big Sur instead?
I am now using R4BE with Intel E5-2640 v2 and NVidia GTX Titan Black, but I guess it's not much different from your system.
Other than USB3, everything works well.
It is Clover 5122.

I also attach my EFI for Big Sur in case you are interested to try.
It's Opencore 0.64 (I guess).
Thanks to @altixx. I modified his/her shared Opencore EFI to match my system.
However, I still cannot manage to get my USB3, Wifi and Bluetooth to work.

Let me know how it goes.


Edit: I forgot to thank @altixx for his/her shared EFI. Thanks @altixx
 

Attachments

  • EFI Clover 5122 - Catalina.zip
    19 MB · Views: 30
  • EFI Opencore 0.64 - Big Sur.zip
    2.6 MB · Views: 54
Last edited:
Joined
Jan 7, 2014
Messages
39
Motherboard
Z490-A Prime
CPU
i9-10850k
Graphics
MSI RX 6800 xt Trio
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here's mine.

Why don't you just move on to Big Sur instead?
I am now using R4BE with Intel E5-2640 v2 and NVidia GTX Titan Black, but I guess it's not much different from your system.
Other than USB3, everything works well.
It is Clover 5122.

I also attach my EFI for Big Sur in case you are interested to try.
It's Opencore 0.64 (I guess).
Thanks to @altixx. I modified his/her shared Opencore EFI to match my system.
However, I still cannot manage to get my USB3, Wifi and Bluetooth to work.

Let me know how it goes.


Edit: I forgot to thank @altixx for his/her shared EFI. Thanks @altixx
Awesome, thanks Prohantoro!
I'll give it a try and will let you know.
 
Joined
Jan 7, 2014
Messages
39
Motherboard
Z490-A Prime
CPU
i9-10850k
Graphics
MSI RX 6800 xt Trio
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here's mine.

Why don't you just move on to Big Sur instead?
I am now using R4BE with Intel E5-2640 v2 and NVidia GTX Titan Black, but I guess it's not much different from your system.
Other than USB3, everything works well.
It is Clover 5122.

I also attach my EFI for Big Sur in case you are interested to try.
It's Opencore 0.64 (I guess).
Thanks to @altixx. I modified his/her shared Opencore EFI to match my system.
However, I still cannot manage to get my USB3, Wifi and Bluetooth to work.

Let me know how it goes.


Edit: I forgot to thank @altixx for his/her shared EFI. Thanks @altixx

Hum... no luck so far. Noob at Catalina and APFS partitions.
From High Sierra I get 2 Catalina drives mounting, Catalina, and Catalina - data.
On which drive/EFI partition do I install Clover and drivers, kexts and all?

IMG_3055.JPG
 
Top