Contribute
Register

i7-4930K - Asus Rampage IV Extreme - 32GB RAM - GTX 770 4GB [Success!!]

Joined
Jun 10, 2021
Messages
2
Motherboard
Asus Rampage IV Black Edition X79
CPU
i7-3930K
Graphics
HD 7950
Mobile Phone
  1. Android
Here's mine.

Why don't you just move on to Big Sur instead?
I am now using R4BE with Intel E5-2640 v2 and NVidia GTX Titan Black, but I guess it's not much different from your system.
Other than USB3, everything works well.
It is Clover 5122.

I also attach my EFI for Big Sur in case you are interested to try.
It's Opencore 0.64 (I guess).
Thanks to @altixx. I modified his/her shared Opencore EFI to match my system.
However, I still cannot manage to get my USB3, Wifi and Bluetooth to work.

Let me know how it goes.


Edit: I forgot to thank @altixx for his/her shared EFI. Thanks @altixx
Hey there.

First of all, thank you for you work and help.

Your folder works great under BigSur 11.4 and using OpenCore 11.4.

I did manage to get Wifi working with AirportBcrmFixUp, if you're interested.

I have the USB 3.0 ports partially working (the ports that are linked to the USB 3.0 header on the board and not the ones at the I/O panel at the back, those do not work).

However, I have been wondering the following:

I have been trying to update to the latest OpenCore (0.7.0), but anything over the version you have (0.6.4) just produces a black screen and an unresponsive system (it shuts down the second I hit the power button).
It produces a 240Kb log file, which I cannot open at all.

I am unable to boot this way.

Is there any way we can update to the latest version of OpenCore?
(I have already updated all the kexts).

EDIT:
Forgot to mention my system, but it is in my signature.

Regardless, here's what I'm working with:
Rampage IV Black Edition (0801 Modded BIOS)
i7-3930k
Sapphire Radeon HD 7950 3Gb (patched for native MacOS support)
8Gb RAM
480Gb SSD + 4Tb HDD + 2Tb HDD

EDIT 2:
I am attaching my DSDT in both aml and dsl format, if anyone is willing to help.

Thank you in advance.
 

Attachments

  • DSDT.aml
    40.8 KB · Views: 46
  • DSDT.dsl
    367.8 KB · Views: 48
Last edited:
Joined
Sep 3, 2021
Messages
1
Motherboard
ASUS Rampage IV Extreme
CPU
i7 4960x
Graphics
MSI GTX 1080 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Someone could help please?

Changing in BIOS Memory Freq to 1600MHz (which is supported by KHX1600C9D3/8G), on 1333MHz all works fine. However, if I change, system is loading OK, but in 2-3 mins all freeze and reset. In Clover tried various XMPdetection modes - not helped. How to fix correct Clover for the system to work? I have 4960x + Rampage IV + 32GB 1600MHz memory.


Снимок экрана 2022-02-04 в 13.32.26.png
Снимок экрана 2022-02-04 в 13.33.00.png
 
Top