Contribute
Register

failed getting NVRAM installing high sierra [help]

kia

Joined
Sep 28, 2019
Messages
7
Motherboard
Sony Vaio VPCEG28FG
CPU
Intel core i5-2430M
Graphics
Nvidia 410M
Mobile Phone
iOS
Hi, I created a High Sierra install USB (gpt, legacy) using clover and its been a few days i'm attempting to install MacOS on Laptop I boot and enter clover then i press booting install high sierra installation and then it stops at loading installer after writing these lines

apfs_module_start:1279: load: com.apple.filesystems.apfs, v748.51.0, 748.77.8, 2018/06/21
AMFILoadTrustedKeysFromNVRAM: failed getting NVRAM
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers

How can i fix it?
please help

I have also attached my EFI file and an image of my error screen and an image of my bios screen and version
i have also disabled intel vt-d from bios (my only bios options are this and boot options)
My device is a Sony Vaio VPCEG28FG but i replaced optical drive with HDD and replaced HDD with a SSD and upgraded Ram to 8GB
and here is my efi folder
also my usb memory is patriot rage usb3
 

Attachments

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
5,161
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Moved to High Sierra Laptop Support.
 
Joined
May 15, 2016
Messages
5,084
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Hi, I created a High Sierra install USB (gpt, legacy) using clover and its been a few days i'm attempting to install MacOS on Laptop I boot and enter clover then i press booting install high sierra installation and then it stops at loading installer after writing these lines

apfs_module_start:1279: load: com.apple.filesystems.apfs, v748.51.0, 748.77.8, 2018/06/21
AMFILoadTrustedKeysFromNVRAM: failed getting NVRAM
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers

How can i fix it?
please help

I have also attached my EFI file and an image of my error screen and an image of my bios screen and version
i have also disabled intel vt-d from bios (my only bios options are this and boot options)
My device is a Sony Vaio VPCEG28FG but i replaced optical drive with HDD and replaced HDD with a SSD and upgraded Ram to 8GB
and here is my efi folder
also my usb memory is patriot rage usb3
119CC121-5CD4-460F-A830-AB6C0AF07722.png
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
22,348
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
The Rules said:
Please use the search function before creating a new topic. The question that you ask may have already been answered

See this post for a solution.
 

kia

Joined
Sep 28, 2019
Messages
7
Motherboard
Sony Vaio VPCEG28FG
CPU
Intel core i5-2430M
Graphics
Nvidia 410M
Mobile Phone
iOS
See this post for a solution.
Thanks for the link
Its been about a week im searching topics and sites and non of them (mostly they suggested kext and drivers) didn’t worK thats why i created this topic
 

kia

Joined
Sep 28, 2019
Messages
7
Motherboard
Sony Vaio VPCEG28FG
CPU
Intel core i5-2430M
Graphics
Nvidia 410M
Mobile Phone
iOS
My problem still is not solved.
Any better idea?
 
Top