Contribute
Register

An iDiot's Guide To iMessage

Joined
Jan 21, 2019
Messages
29
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
This may be a silly question...but I just finished my very first Hackintosh (using Mojave), and iMessage just magically worked out of the box with no intervention from me (like 99% of the rest of the build- it was actually scarily easy!).

Should I be concerned about possibly reusing a serial number? Should I go through this iMessage setup guide anyway?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,614
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
This may be a silly question...but I just finished my very first Hackintosh (using Mojave), and iMessage just magically worked out of the box with no intervention from me (like 99% of the rest of the build- it was actually scarily easy!).

Should I be concerned about possibly reusing a serial number? Should I go through this iMessage setup guide anyway?
If it works leave well alone, if it stops working come back and do the guide.
 
Joined
Jan 21, 2019
Messages
29
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
If it works leave well alone, if it stops working come back and do the guide.
Thanks! I thought as much and felt silly for asking, but since this is my first time through I wanted to be sure!
 
Joined
Apr 28, 2012
Messages
12
Motherboard
10.6.8
CPU
i7-2700k
Graphics
AMD Radeon 6850
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Did not work for me. Mac Reboots itself now after 2 minutes back on the desktop. I suspect it had to do with a messed up Clover Configurator. It did not have any SmUUID in there when I followed the guide so I went back and followed the redacted steps for generating one in terminal, pasted it in (still no Generate New button under SmUUID field) and voila! I now have a broken hackintosh on reboot. No clue how to get around it but to reinstall the whole thing.

Clover Configurator is now able to generate SmUUID numbers for you :




Click the Generate New button as many times as you like until you have an SmUUID number that meets with your approval.

In Clover Configurator select File - Save
Quit Clover Configurator.

Restart
 
Joined
Nov 19, 2016
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA Z170X UD3
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Thanks a lot. Worked flawlessly for 'App is damaged' problem.
 
Joined
Feb 20, 2019
Messages
17
Motherboard
Lenovo Thinkpad E470
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
This is a great Job!!! Work fine!!!
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,614
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Thanks very much for this detailed guide - I really appreciate it.

I've got my Messages working again (new High Sierra dual boot build here), but I already had it working with this guide yesterday too...wasn't working this AM and had to start from scratch.

All I'd done overnight is work on my Windows install (on it's own drive, with it's own EFI on that drive)...

Is there any chance something about my Windows side somehow screwed something up with iMessage when switching between each OS?

Thanks for any thoughts or insights anyone might have from their own wanderings here.
The Guide said:
This is not intended as a help thread, requests for help will be deemed off-topic and removed.
For help with iMessage refer to the comprehensive How to Fix iMessage Guide thread.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,614
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I'd at least like to ask if there's any positive, or unknown benefit to following the guide and reworking iMessage? I too am a 1st time Hacker, and iMessage for the most part works (although for some iPhone contacts, the outgoing message is SMS, which fails). I can connect to the App store, as well as login to iCloud; no apparent issues have been noticed with those functions. I use my Macbook and/or iPhone for email and texting, and don't need another device to manage those functions. Continuity and handoff, I have not seen a need for this yet. iCloud provides the best means to share data across devices, which is the main benefit to date. Part of me would like a 100% fully functional build, but I cringe at seeing some users fail while attempting the guide, only to end up with a now non-working build that they have to resurrect. If iMessage is not fully functional as in my case, might that hinder me in applying future upgrades to the MacOS? My build's Serial Number is already in use, is that a problem? And the SMBIOS info (BIOS, Chassis, Board, Firmware & System) lacks info, except for the Product Model (iMac 14,2) which was assigned by Clover during initial install. Not sure my hardware components will provide a better Product Category. Is there a need for this missing info, other than to remedy iMessage? Still learning all things Hackintosh. Any tidbits of wisdom would be appreciated. Oh, and the Guide is well written for novices like myself.

Thanks in advance!
The Guide said:
This is not intended as a help thread, requests for help will be deemed off-topic and removed.
For help with iMessage refer to the comprehensive How to Fix iMessage Guide thread.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,614
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
HI to all
I can not active iMessages in Mojave 10.14.3. Machine is Asrock Z77 extreme 4 / i5-3750K.
Onboard LAN is Broadcom BCM57781. I use fake pci to lunch. Wen I use iMessageDebugv show in ROM : ffffffffff.
So in Clover everything is perfect IN . I use SMBIOS 14.2. ROM dropdown list select UseMacAddr0
and I not success. So I buy new LAN RTL8111E. I disable onboard Lan. but still same problem, Debug say : ROM : ffffffffff.
I start to check NVram .. SO I reinstall clover boot loader. I dellete EmuVariableUefi-64. Just installing RC scripts. After that make one test to see nvram work or not.. So
in terminal I write
sudo nvram TestVar=HelloWorld
restart
after boot
sudo nvram -p | grep 'TestVar'
and system show me
HelloWorld.
that's meen NVRAM are work fine without EmuVariableUefi-64.
but still debug script show ROM : fffffffffff
I try to add manual ROM from my LAN MAC address.
after reboot system show ROM, that one who I add in Clover ROM dropdown list.
but again can not activate iMessages.
Si I try format partition.. New install clear 10.14.3. and again same thing.
After that I change smbios to MacPro 6.1 and again same problem.
Somewhere I read I should add AptioInputFix-64.efi in clover - UEFI.
So Again I format SSD . New installation . new SMBIOS but again if I use ROM dropdown list select UseMacAddr0.
debug show ROM : ffffffffff
here is my config if someone can plere reply.
The Guide said:
This is not intended as a help thread, requests for help will be deemed off-topic and removed.
For help with iMessage refer to the comprehensive How to Fix iMessage Guide thread.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,614
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Seriously! how did everybody got theirs to work!. i follow it thoroughly and still nothing.. activation error every time!.

I have a dell XPS 8700.
The Guide said:
This is not intended as a help thread, requests for help will be deemed off-topic and removed.
For help with iMessage refer to the comprehensive How to Fix iMessage Guide thread.
 
Top