Contribute
Register

Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems

Joined
Mar 11, 2013
Messages
21
Motherboard
Asus B85M-G
CPU
i7-4770
Graphics
Asus 1060 6GB
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Issue: black screen (even in 14,2 Def) when booting and two displays connected to Nvidia 1080, one a Samsung 4K Tv w/ Club3d CAC-1070. Always boots with Samsung TV with black screen, and DP Monitor with signal.
Workaround: boot with Samsung TV and hotplug DP monitor

Any options? SSDTs with connector injection?

10.12.4
Latest drivers (ending in f1)
KFA Nvidia 1080
Asus Z97-A/USB 3.1
14,2 or 15,1 Defs, trying both. When trying 15,1 def, using Lilu + other kext

Thanks.

https://www.tonymacx86.com/threads/...s-coming-to-macos.218790/page-21#post-1477542
Disable 'CSM' on bios
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
270
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Gaming-K7
CPU
i5-7600K
Graphics
RX 5500 XT
While I await the rest of the parts to start building my new rig, I had the chance to install my new Gigabyte GTX 1060, replacing the original GTX660 in my current system (GA-Z77X-UD5H) running 10.12.4 and the first driver update that was Pascal compatible. Not very good luck, though - even after removing the CPUSensor.Kext out of FakeCPU.kext. While it was recognized no problem when I booted into Win10, I could not get past a kernel panic after the Clover boot screen (Ver 4039). Now, after the second Nvidia driver update as well as an update to ver 4061 of Clover, It boots right into Win10 AND 10.12.4 with no problem.
 
Last edited:
Joined
Apr 14, 2017
Messages
13
Motherboard
gaming m7
CPU
6700k
Graphics
titan x pascal
UPDATE:

OK, i've installed TeamViewer and CONFIRM that the nVIDIA driver is loading when i'm selecting it and seeing a black screen half way through boot, the reason is actually simple, the monitor which is 4k is not showing any signal "No Signal" because the resolution is not coming up, i'm only getting the following resolutions which i can see via team viewer (and youtube playing in the background so that i know it's booted after blind typing in my password!!)

resolutions available

1280 x 1024
1024 x 768

which both of course are not supported by a 4k monitor.... hmmm...
 
Joined
Apr 14, 2017
Messages
13
Motherboard
gaming m7
CPU
6700k
Graphics
titan x pascal
UPDATE:

OK, i've installed TeamViewer and CONFIRM that the nVIDIA driver is loading when i'm selecting it and seeing a black screen half way through boot, the reason is actually simple, the monitor which is 4k is not showing any signal "No Signal" because the resolution is not coming up, i'm only getting the following resolutions which i can see via team viewer (and youtube playing in the background so that i know it's booted after blind typing in my password!!)

resolutions available

1280 x 1024
1024 x 768

which both of course are not supported by a 4k monitor.... hmmm...

Ok, it's definitely got the nVIDIA drivers working, the mac is booted, just i'm getting a black screen, almost as if it's missing some signalling information...
 
Joined
Dec 12, 2013
Messages
9
Motherboard
GA-Z87M-D3H BIOS F8
CPU
i7 4770k
Graphics
KFA2 GTX 670
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Managed to get my 1060 working on my Sierra hack. However, it doesn't automatically boot with web drivers and I have to manual select in clover before booting the OS - I've tried the custom clover install fix but it still doesn't boot automatically. Any ideas?
 
Joined
Dec 26, 2013
Messages
43
Motherboard
Asus Z97-A/USB 3-1
CPU
i7-4770K
Graphics
nvidia GTX1080 + ATI 7870
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS

Thank you very much.

I had CSM disabled already.

My issue is yet simple and excruciating: 9 from 10 times, after wake from sleep, or if I boot with two monitors (always), I have no signal on 4K TV (main monitor). If I power cycle TV, signal shows on screen. Nvidia driver loads OK.

Methods tried so far:

- Lilu
- AGPDFix
- Change SysDef
- HDMI injection for nvdia cards (I read this SSDT injects all ports)

This erratic behaviour is driving me nuts...
 
Joined
Dec 26, 2013
Messages
43
Motherboard
Asus Z97-A/USB 3-1
CPU
i7-4770K
Graphics
nvidia GTX1080 + ATI 7870
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Well, with CSM disabled, even HDMI 2.0 without Club3d adapter works...But I'm having same issues with dual monitor boot / wake from sleep...

I've also tried Graphic SSDT injection (moving to GFX0/GFX1), with same results...

My only way out is reading the forums, waiting for someone having my combo (nvidia 1080 + HDMI 2.0 TV), and asking him...If it works in that case, then I'll have to *gasp* change nvidia card ...
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,291
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I have been able to install the Web Drivers properly but my OSX Sierra won't switch to the Nvidia driver and returns to the default driver everytime. I tried all yours steps on the first post for enabling NVram but no luck.

Zip and attach your EFI folder.
 
Top