Contribute
Register

[Success] GIGABYTE Z370 Gaming 7 + Intel Core i7-8700K + RX 580 + (2x) Dell P2715Q 4k @ 60Hz

Joined
Jan 4, 2013
Messages
129
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
MSI Radeon RX 5700XT Evoke + UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Same problem here with AORUS Z370 Ultra Gaming. No success in booting OSX, even with newest Clover rev.
Stay on latest NON-beta on all Z370 seems to be strongly recommended!

I have tested the last BIOS (in my case the F13b) and unfortunately it does not work. I remain stuck on:
PTIDSensor: started
View attachment 381787

For those interested in the Thunderbolt hotplug, I communicate that the problem is related to the BIOS version that is used, in my case for the GB Z370 UG the version that allows me to have the fully hotplug functional is the F10.

A short time ago I explained to the GB support my experience and suggested to bring the changes present in the F10 version even in the most updated versions of all MB, so that everyone could have the TB hotplug.
I was hoping this BIOS was the turning point, but...
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
18,015
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Phanteks Evolv Case used by HackaShaq on sale/closeout

11-854-022-29.jpg
This is the Anthracite Gray Color instead of Galaxy Silver


You can currently buy this at Newegg.com for 85 USD after rebate.
Note that it still has the AL side panel on the right instead of glass.
Nicely hides all your cables that are visible with the tempered glass
when you buy the other version. Really high quality materials and
craftsmanship. I'd say it's better than any other case at this price.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?item=N82E16811854022


The strongest features are it's looks, obviously, cable management
and the awesome hinged doors that open and close easily. If you
are frequently opening your case and making hardware changes
it's worth buying for that unique feature alone. This is built to last.

The all black version sells for $180 plus shipping
The Galaxy Silver is completely sold out. Probably
because it looks the most Classic Mac Pro like !

If you don't have the Gigabyte Gaming 7 motherboard yet there
is also a 30 dollar rebate on that at Newegg. Final price is about
180 USD. Another really good deal on the most important part
of this HackaShaq Mac Pro build. Don't miss out on this chance.

Gaming 7 Motherboard at Newegg
 
Last edited:
Joined
Sep 21, 2013
Messages
785
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900KS
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. iBook
  3. iMac
  4. Power Mac
  5. PowerBook
  6. Quadra
  7. SE/30
Mobile Phone
  1. iOS
Is this is with nothing running but Intel Power Gadget?
In BIOS do you have (Advanced CPU Options< EIST disabled?

When I'm running Pro Tools, that program (Pro Tools) it pretty much shoves aside the notion of "power saving" so that it can blast a big CPU/Memory/GPU load "allocate resources" onto whatever project I'm running.
 

Attachments

  • Pro Tools 2018.12.png
    Pro Tools 2018.12.png
    843.8 KB · Views: 34
Joined
Jan 16, 2011
Messages
628
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64 + eGPU
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Hello guys after long time. I have update successfully to 10.14.3 with no problems at all.
View attachment 383050

But i have problem with power management of the cpu. In clover settings i have PluginType=YES.
Any ideas?
View attachment 383051
Hi @JimmakoS, long time since I heard from you. I guess your build has been kind to you.
This is what I have in my config.plist for power management:
Screen Shot 2019-01-29 at 4.50.25 pm.png

Which gives me this when system is idling:
Screen Shot 2019-01-29 at 4.46.55 pm.png
Have you checked all of your BIOS settings?
 
Joined
Feb 21, 2016
Messages
379
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Master
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited:
Joined
Jan 16, 2011
Messages
628
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64 + eGPU
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
I'm using Clover 4844 with NVRAM, as the Z370 supports native NVRAM. Have you cleared your NVRAM after your upgrade by hitting F11 at the Clover Boot menu, and are you sure you are booting off the correct config.plist, i.e. you don't have multiple EFI partitions, that you are booting off accidentally? Others have fallen into this trap.
 
Joined
May 6, 2018
Messages
18
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
All well with my attempt at this build, which is lucky given my lack of technical chops. I'm just noticing that I'm only getting about half of the expected audio volume on High Sierra (I'm on max volume in sound preferences and on my speaker, but only getting low actual sound output on speakers). How do I fix this?

Second question. Is it possible to run Parallels from a separate Windows-only hard drive, as opposed to installing Windows 10 via Parallels on the OSX disk?
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
628
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64 + eGPU
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
All well with my attempt at this build, which is lucky given my lack of technical chops. I'm just noticing that I'm only getting about half of the expected audio volume on High Sierra (I'm on max volume in sound preferences and on my speaker, but only getting low actual sound output on speakers). How do I fix this?

Second question. Is it possible to run Parallels from a separate Windows-only hard drive, as opposed to installing Windows 10 via Parallels on the OSX disk?

With Parallels Desktop I believe you can run Windows from its own hard drive. I haven't done this my self, but I believe you create a new OS and select the 'Boot Camp' option. See image below.
Screen Shot 2019-01-30 at 1.57.17 pm.png
Regarding your audio volume. Assuming you have configured your sound correctly, and are plugged in to the correct O/P jack, BTW it's a different one to Windows (the one on the top of the Optical output).

Also make sure if using iTunes the volume control is turned up full. It's at the top left of iTunes, it is seperate to the systems volume control.

Hopefully this will get you going.
 
Last edited:
Top