Contribute
Register

Mouse + Keyboard not working during installation

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 10, 2012
Messages
88
CPU
i5-661
Graphics
GT 520
Mobile Phone
  1. iOS
Try opening a thread asking if someone else made a DSDT for your motherboard.
 
Joined
Nov 17, 2013
Messages
39
Motherboard
Dell XPS 13 9350
CPU
i7 6560U
Graphics
Intel Iris HD 540
Mac
  1. MacBook Pro
I've seen a trend in this forum, Intel Processor + Intel Graphics + Nvidia Card = No Keyboard or Mouse and issues with it.
 
Joined
Feb 28, 2014
Messages
26
Motherboard
MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Just in case anyone else stumbles across this thread, this was the cure for my particular frustration. I could get to the installation process, but just couldn't click the button. Infuriating.

Older build with a GA-P55A-UD3 motherboard.
So what exactly did you do to get it to work? Cause I've got exactly the same issue and it's driving me crazy since it works perfectly with Mavericks (Unibeast + Mavericks). But it wouldn't work for Yosemite. The keyboard seems to work in installer and it definitely works inside the OS itself (since I can input my password to login), if you've got enough patience to install it using only your keyboard, but the mouse doesn't. Can't click anything. There is only the pointer displayed. Oh, and funny thing, mouse-over (hovering) works as well. Just no clicks.

I would have used Unibeast + Yosemite as well, if it would work. But it doesn't. There is no Unibeast for Yosemite, for as far as I know.

I don't get it. Same USB port, same keyboard + mouse, different Mac OS X version (but I apparently am one of the very few to have this exact issue). Works in Mavericks. Doesn't work in Yosemite.

I thought it's because of the boot loader. So I tried both Clover and Chameleon. Same result. I've tried multiple IOUSBFamily and IOUSBMassStorageClass kexts. Even the ones from Mavericks. Same result.

Specs I've got:
Motherboard: GA-B85-HD3
CPU: Intel i5-4570
GPU: MSI Nvidia GTX 650 OC 2GB RAM
Mouse + Keyboard combo: Logitech LX 300

So...any idea why is this and how to fix it?
 
Joined
Aug 7, 2014
Messages
9
Motherboard
lenovo g700
CPU
i5-3320m 2.60 ghz/intel 7 series/c216 chipset
Graphics
Intel hd graphics 4000
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I tried this but it doesn't seem to be working I pulled the dstst from my motherboard with the editor would that make any difference ?
 
Joined
Apr 30, 2014
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks, PCIRootUID=0 boot flag fixed my USB not working problem after updating to 10.9.5...
 
Joined
Apr 30, 2014
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
UPDATE! The ONLY thing that works consistently now is to press the down arrow instead of entering the boot-flags, I "boot ignoring caches" and it is the only thing that has worked every time without fail so far. Saving me at least 30 minutes a day booting up...
 
Joined
Mar 16, 2014
Messages
5
Motherboard
Msi x99A Krait Edition
CPU
core i7 - 5930K
Graphics
GTX 960 4gb/128bit
Mobile Phone
  1. Android
I am having the no keyboard and mouse issue for Snow Leopard 10.6.3 off of the installation disc? So I don't have multi beast in the loop? Any suggestions in this case?
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,755
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I am having the no keyboard and mouse issue for Snow Leopard 10.6.3 off of the installation disc? So I don't have multi beast in the loop? Any suggestions in this case?

Are you using USB Mouse and Keyboard? Do you have USB Legacy Support enabled in the BIOS?
 
Joined
Apr 8, 2017
Messages
1
I disabled IRQ for onboard sound and onboard video. My BIOS did not offer legacy mode but I did update to most current version.
 
Status
Not open for further replies.
Top