Contribute
Register

[Guide] MSI GE62 6QD Apache Pro - Mojave 10.14

Joined
Mar 28, 2015
Messages
132
Motherboard
MSI GS65 8SE
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 + RTX 2060
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
The only thing I note is that my USB3.0 ports doesn't work with pendrives or external HDD, but they work with soundcards or mouses, so they work. USB3.1 is working fine with a hub, so there I put pen drives etc. I'd say before patching DSDTs and installing USBinjectall.kext they worked fine, not very sure.
My usb ports work properly with pendrives. Maybe you didn't implement USB 3.0 properly in the ssdt? Post the debug files when you can.
 
Joined
Dec 3, 2017
Messages
12
Motherboard
MSI GE62 6QD Apache Pro - Clover
CPU
i7-6700HQ
Graphics
GTX 960M + HD 530 (1980x1080)
My usb ports work properly with pendrives. Maybe you didn't implement USB 3.0 properly in the ssdt? Post the debug files when you can.

Attached files, hope to have done properly.

Before posting, repatched DSDTs and USB3 worked once for pen drive, but not anymore, reboot not solving it.

Also, sometimes, if I patch something or install something, OS doesn't boot, I have to push off button for some seconds, then swich on again and it boots ok.

Another issue found, Bluetooth not recognized.

Edit: Bluetooth solved. USB3 Still not working as expected
 

Attachments

  • debug.zip
    1.3 MB · Views: 15
  • kextstats.txt
    3.2 KB · Views: 50
  • CLOVER.zip
    5.3 MB · Views: 33
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,867
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Attached files, hope to have done properly.

Before posting, repatched DSDTs and USB3 worked once for pen drive, but not anymore, reboot not solving it.

Also, sometimes, if I patch something or install something, OS doesn't boot, I have to push off button for some seconds, then swich on again and it boots ok.

Another issue found, Bluetooth not recognized.

Edit: Bluetooth solved. USB3 Still not working as expected

Your USB configuration is wrong.
Refer to the guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-creating-a-custom-ssdt-for-usbinjectall-kext.211311/
 
Joined
Dec 3, 2017
Messages
12
Motherboard
MSI GE62 6QD Apache Pro - Clover
CPU
i7-6700HQ
Graphics
GTX 960M + HD 530 (1980x1080)
Thank you very much, I'll try to solve it
 
Joined
Dec 3, 2017
Messages
12
Motherboard
MSI GE62 6QD Apache Pro - Clover
CPU
i7-6700HQ
Graphics
GTX 960M + HD 530 (1980x1080)
Can you share my dude final efi file?

Here you have it dude. Anyway, I highly recommend you to do it yourself. Before doing it myself, I tried other people files and they dind't work in my laptop.

Also, for any reason webcam stoped working, thats not a problem for me and is the only thing I think is missing, but It worked some time, maybe triyng to solve the USB problem I changed something that I can't remember. I have many programs and works in progress to start installing again, so no webcam for me.

USB, wifi, bluetooth(replaced wifi/bluetooth card with one from aliexpress), mouse/keyboard, backlight and sound are working fine.
 

Attachments

  • EFI.zip
    5.8 MB · Views: 116
Joined
Mar 28, 2015
Messages
132
Motherboard
MSI GS65 8SE
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 + RTX 2060
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Also, for any reason webcam stoped working, thats not a problem for me and is the only thing I think is missing, but It worked some time, maybe triyng to solve the USB problem I changed something that I can't remember. I have many programs and works in progress to start installing again, so no webcam for me
Sometimes my webcam doesn't always work too, but I don't really use it anyways.
 
Joined
Dec 3, 2017
Messages
12
Motherboard
MSI GE62 6QD Apache Pro - Clover
CPU
i7-6700HQ
Graphics
GTX 960M + HD 530 (1980x1080)
Sometimes my webcam doesn't always work too, but I don't really use it anyways.

Better to know that also you have this problem hehehe.

Thanks again for the guide!
 
Joined
Aug 24, 2015
Messages
191
Motherboard
MSI Z390i Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
my msi ge62vr apache is installing everything from usb and starting from usb fine, but if I install clover to ssd in UEFI mode it doesn't start nor ssd is showing in BIOS. (BIOS is set to UEFI boot and secure boot disabled)

what you select when installing clover to ssd?
 
Top