Contribute
Register

[Guide] HP Elite 8300 & 6300 Pro (all form factors) using Clover UEFI hotpatch

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,388
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
I have an RX580 card in this system for installation. What config.plist should be used in that case?
Use the one you already have. If you still have Nvidia Web drivers installed you'll need to remove those first.
 
Joined
Feb 27, 2014
Messages
189
Motherboard
Dell Inspiron 530
CPU
Q9650
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
I should have qualified - I'm going from an old previous-guide version of this system with High Sierra that had Nvidia to Mojave with an RX580. I'm trying to get the config.plist on the usb installer to work.

Tell me if this sounds right @trs96:
1) put the Nvidia card back in
2) uninstall Nvidia web drivers
3) power off & put AMD RX580 back in
4) verify the old system boots (no gpu trouble)
5) copy that old config.plist to the new usb efi
6) proceed with fresh install...
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,388
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Ah, tell me if this sounds right @trs96:
1) put the Nvidia card back in
2) uninstall Nvidia web drivers
3) power off & put AMD RX580 back in
4) verify the old system boots (no gpu trouble)
5) copy that old config.plist to the new usb efi
6) proceed with fresh install...
Wait a minute, I don't even know what version of macOS you are on now.
 
Joined
Feb 27, 2014
Messages
189
Motherboard
Dell Inspiron 530
CPU
Q9650
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Wait a minute, I don't even know what version of macOS you are on now.
Right, I just qualified in my previous reply: I'm on an old guide install that had an Nvidia card and High Sierra. I just put in an RX580 and was going to do a fresh install (and then migrate my old config back over). My problem right now is that the default config.plist in this new Mojave guide doesn't seem to boot an AMD card (RX580) out of the box for the installer.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,388
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Right, I just qualified in my previous reply: I'm on an old guide install that had an Nvidia card and High Sierra. I just put in an RX580 and was going to do a fresh install (and then migrate my old config back over). My problem right now is that the default config.plist in this new Mojave guide doesn't seem to boot an AMD card (RX580) out of the box for the installer.
If you installed HS with my guide for that, yes you'll need to perform a clean install with Sniki's guide. It will be much simpler to just leave the 580 out and do the install with HD4000 graphics and then add the 580 in after you've completed install and post install. It will work OOB with the latest Lilu/WEG kexts.
 
Joined
Feb 27, 2014
Messages
189
Motherboard
Dell Inspiron 530
CPU
Q9650
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Alright, I'll do that. I've got the video cards out now, but it's hanging 3/4 of the way through the white Apple boot loader using the HD4000 plist in the repo. Will need to push it over to verbose boot and see what's going on. Thanks.
 
Joined
Feb 27, 2014
Messages
189
Motherboard
Dell Inspiron 530
CPU
Q9650
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Ah, must be hanging on the network adapter I installed as per recommendation that worked in your guide. "Setting BTCoex Config..." is where it hangs. I'll pull that card and see what changes...

Perhaps I spoke too soon, hangs here now:
screenshot.png
 
Last edited:

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,388
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
this is where it hangs. I'll pull that card and see what changes...
This indicates a graphics problem. Are you connecting via the onboard DP output ?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,388
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
That doesn't work. Must be a digital connection, DP or HDMI. On these DP is your only choice with iGPU. Do you have a DP to HDMI adapter ? A monitor with DP input ?
 
Top