Contribute
Register

Dell Precision M6800 Workstation Hackintosh Guide

Joined
Jan 16, 2013
Messages
17
Motherboard
Dell M6800 -0CF0TC A00
CPU
i7-4710MQ
Graphics
GTX 965M, 1920x1080
Mobile Phone
Android
When I use your efi the laptop (M6800 but I have custom installed a GTX 965m video and use the intel wireless card) gets to the very end of the part with the apple symbol on screen and then reboots. I've been trying, with no success thus far, to find out why
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jan 16, 2013
Messages
17
Motherboard
Dell M6800 -0CF0TC A00
CPU
i7-4710MQ
Graphics
GTX 965M, 1920x1080
Mobile Phone
Android
Well I managed to get the efi to boot (I had to eliminate the Nvidia stuff) applied your sound fix and generally all is well. I do think I'm only partially video accelerated as while everything looks good and responds well I "occasionally" get some weird artifacting and I've tried two Open GL games that absolutely refuse to launch ....... but for running my adobe subscription apps, garageband and Logic Pro (When I can afford it) the main purposes I wanted this. Once I figure out exactly how to do it properly I will submit a report to try and get some assistance getting complete QE/CI ........ not so much because I need it ....... but I hate it when something does not function entirely correctly.
 
Last edited:
Joined
May 1, 2019
Messages
53
Well I managed to get the efi to boot (I had to eliminate the Nvidia stuff) applied your sound fix and generally all is well. I do think I'm only partially video accelerated as while everything looks good and responds well I "occasionally" get some weird artifacting and I've tried two Open GL games that absolutely refuse to launch ....... but for running my adobe subscription apps, garageband and Logic Pro (When I can afford it) the main purposes I wanted this. Once I figure out exactly how to do it properly I will submit a report to try and get some assistance getting complete QE/CI ........ not so much because I need it ....... but I hate it when something does not function entirely correctly.
Sorry ; This EFI only tested for nvidia Quadro card ; so far everything working very well . If you work with Sierra or High Sierra Did you installed nvidia web drivers for QE/CI ?
 
Joined
Jan 16, 2013
Messages
17
Motherboard
Dell M6800 -0CF0TC A00
CPU
i7-4710MQ
Graphics
GTX 965M, 1920x1080
Mobile Phone
Android
Sorry ; This EFI only tested for nvidia Quadro card ; so far everything working very well . If you work with Sierra or High Sierra Did you installed nvidia web drivers for QE/CI ?
I can try it .......this is the furthest I've ever gotten with this machine so I will do a good backup first :)
 
Joined
Jan 16, 2013
Messages
17
Motherboard
Dell M6800 -0CF0TC A00
CPU
i7-4710MQ
Graphics
GTX 965M, 1920x1080
Mobile Phone
Android
Sorry ; This EFI only tested for nvidia Quadro card ; so far everything working very well . If you work with Sierra or High Sierra Did you installed nvidia web drivers for QE/CI ?
I don't understand how you possibly got an Nvidia card to work with Optimus on .....
 
Joined
Sep 28, 2016
Messages
3
Motherboard
Dell Precision M6800 WS
CPU
i7-4800MQ
Graphics
K3100m
TY Precision M6800 once again, that explains it clearly now to me. I'm loving that both High Sierra & Mohave are behaving well on my M6800, but won't be able to test the external monitor option 'til I'm able to get one. :lol:
My recent move from HI > AL has depleted my resources, but the comeback is in sight soon.
You EFI folder worked well in both installations. Kudos to you & I was stuck on High Sierra prior to your work & a tad frustrated.
 
Joined
May 1, 2019
Messages
53
TY Precision M6800 once again, that explains it clearly now to me. I'm loving that both High Sierra & Mohave are behaving well on my M6800, but won't be able to test the external monitor option 'til I'm able to get one. :lol:
My recent move from HI > AL has depleted my resources, but the comeback is in sight soon.
You EFI folder worked well in both installations. Kudos to you & I was stuck on High Sierra prior to your work & a tad frustrated.
My 4K External Monitor works very well as expected ; with both HDMI or DP ; only mouse lag with HDMI so I use DP .
Dual boot with windows 10 also has been tested and everything is fine here .
I am still using High Sierra as I need CUDA acceleration for graphic work
I can close totally laptop lid screen while I am using the external 4k monitor with no problems
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jan 16, 2013
Messages
17
Motherboard
Dell M6800 -0CF0TC A00
CPU
i7-4710MQ
Graphics
GTX 965M, 1920x1080
Mobile Phone
Android
My 4K External Monitor works very well as expected ; with both HDMI or DP ; only mouse lag with HDMI so I use DP .
Dual boot with windows 10 also has been tested and everything is fine here .
I am still using High Sierra as I need CUDA acceleration for graphic work
I can close totally laptop lid screen while I am using the external 4k monitor with no problems
What would be optimum for my workflow is if the HD 4600 outputted to the external monitor and the Nvidia worked on the M6800 screen ...... That said what you've accomplished here is nothing short of outstanding ....
 
Last edited by a moderator:
Joined
May 1, 2019
Messages
53
What would be optimum for my workflow is if the HD 4600 outputted to the external monitor and the Nvidia worked on the M6800 screen ...... That said what you've accomplished here is nothing short of outstanding ....
The standard behavior with this laptop with windows is like that as well !!! M6800 lid screen works with Intel HD and External with nvidia
If you want Nvidia to be your primary gpu for lid screen then disable Optimus but you will disconnect Intel HD
This what I can do till now to have stable and working OS for both mac and Windows with external Monitor for graphic and video editing
 
Top