Contribute
Register

Success: X79 UD5 + 10.13 High Sierra

Joined
Nov 3, 2011
Messages
48
Motherboard
Gigabyte X79-UP4
CPU
i7-4930K
Graphics
RX 580
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Color Classic
Mobile Phone
iOS
Sorry for my Englishi.
I notice that you have just changed your video card from GTX760 to RX580. I just have the same card with x79 ud3 and am stuggling at booting to blackscreen . Could you please share the mothed to make rx580 working or your EFI files?
Best regards!
Attached is my clover for a 6 core, so you might have to change the TSC Sync kext, honestly had the same error can't remember
how it was solved because I had a 7950 in after the 760 but did not update my signature,

Initially it was only when I used the MacPro 6.1 definition, but on 5.1 it was fine, However I just rebuilt an X79 with the 760 and it had the black-screen issue, but nvidiafixupkext solved that,

My new issue after updating clover to 47xx is that my RX580 identifies as a
"Broadcom BCM94352HBM 802.11 AC 867 Mbps Bluetooth 4.0 Wireless Network Adapter 8192 MB graphics"
 

Attachments

Joined
Dec 15, 2016
Messages
32
Motherboard
ASUS-B360M-Gaming S
CPU
I7-8700ES
Graphics
HD 7850
Mobile Phone
iOS
Attached is my clover for a 6 core, so you might have to change the TSC Sync kext, honestly had the same error can't remember
how it was solved because I had a 7950 in after the 760 but did not update my signature,

Initially it was only when I used the MacPro 6.1 definition, but on 5.1 it was fine, However I just rebuilt an X79 with the 760 and it had the black-screen issue, but nvidiafixupkext solved that,

My new issue after updating clover to 47xx is that my RX580 identifies as a
"Broadcom BCM94352HBM 802.11 AC 867 Mbps Bluetooth 4.0 Wireless Network Adapter 8192 MB graphics"
Sorry for my English.
Thanks for your EFI files.
I changed the TSC Sync kext and ssdt-1.aml for my cpu i7 3820,and made RX580 working!
 

Attachments

Joined
Aug 29, 2014
Messages
9
CPU
i7
Graphics
GTX 980
My Pc Is
Gigabyte 2011 LGA X79-UD3
CPU= I7 4820K
Memory
DIMM1:

Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
DIMM2:
Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
NVIDIA GeForce GTX 980
WD : Blue Scorpion 1TB

—————————————————

I have installe Mac Sierra 10.12.6 and its work great then I update to Mojave and the second one work good

but with lag to some program like Logic Pro X 10 4 2 and lag on video.. when I install Mac high Sierra I have

issues panic I fond in your web some solution and I download all EFI and make all your adjustment I managed

to install High Sierra on my pc but my pc I gone so slow on install and the mouse it made a cut I did not

manage to finish the install can somebody help me please and sorry to my English !!!
 
Last edited:
Joined
Dec 15, 2016
Messages
32
Motherboard
ASUS-B360M-Gaming S
CPU
I7-8700ES
Graphics
HD 7850
Mobile Phone
iOS
My Pc Is
Gigabyte 2011 LGA X79-UD3
CPU= I7 4820K
Memory
DIMM1:

Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
DIMM2:
Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
NVIDIA GeForce GTX 980
WD : Blue Scorpion 1TB

—————————————————

I have installe Mac Sierra 10.12.6 and its work great then I update to Mojave and the second one work good

but with lag to some program like Logic Pro X 10 4 2 and lag on video.. when I install Mac high Sierra I have

issues panic I fond in your web some solution and I download all EFI and make all your adjustment I managed

to install High Sierra on my pc but my pc I gone so slow on install and the mouse it made a cut I did not

manage to finish the install can somebody help me please and sorry to my English !!!
Sorry for my English.
For Mojave there is no webdriver for your video card GTX 980, and the newest vision is for macOS High Sierra 10.13.6. https://www.tonymacx86.com/nvidia-drivers/
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
9
CPU
i7
Graphics
GTX 980
my problem is not on Nvidia driver is on install high Sierra on install is gone very slow I wait 2 hours and is not finish installation
but the light hard disk lights up how many time I'll wait and my mouse is makes cuts and frames any help please ??,,,
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
9
CPU
i7
Graphics
GTX 980
anyway I found a way and I fix it and now the install is fast and finish but when I instal Nvidia gtx 980 and reboot I have black screen any help please and my usb 3 not work help gentleman please thank you all
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
9
CPU
i7
Graphics
GTX 980
@darkmoon13, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card(s).
If you have multiple systems add them to your signature or build signature.
My Pc Is
Gigabyte 2011 LGA X79-UD3
CPU= I7 4820K 3,70
Memory
DIMM1:

Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
DIMM2:
Size: 8 GB
Type: DDR3
Speed: 1600 MHz
NVIDIA GeForce GTX 980
WD : Blue Scorpion 1TB
 
Joined
Apr 14, 2013
Messages
7
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
i7-3820
Graphics
GTX 770
Hi All,

After some time and allot of help from others (PikerAlpha,Stork,Dr. Drumm,tofisi,Thanos, profmartinmarsian,TonyMac,MacMan, and all those I can't recall).

Below you will find the quick and dirty steps to get macOS 10.13 to boot on X79 UD5 Mainboard.

1- Make sure you have latest clover configurator 4.44.0 (mine is booting from SMBIOS MacPro6,1 profile), and Clover 4097

2- Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB by following the Tony Mac guide)

How to Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB

3- Download, and use the EFI Folder Attached below:

4- Below are the clover setting screenshots in case users have 3rd party devices not listed in my profile.


Will refine this down the line. Please note at this time Nvidia web drivers are not working. Looking for a solution for those that need it.


View attachment 264810 View attachment 264811
View attachment 264810 View attachment 264811 View attachment 264812 View attachment 264813 View attachment 264814 View attachment 264815 View attachment 264816 View attachment 264817 View attachment 264818

Hi GuitarGuy77!

As it didn't work for me, I am attaching my EFI that is working here. USB-3 isn't working for now.

I used multibeast only to install clover.

Thank you for your help.
 

Attachments

Joined
Oct 8, 2012
Messages
74
Motherboard
Sabertooth X79
CPU
3930k 3.2 i7
Graphics
MSI Geforce GTX 680
Hi mmastriani! I am about to start my High Sierra install. But I have a Sabertooth X79 MB with an i7 3930k Processor and a Geforce 1070 board. I am upgrading so I can get the Nvida drivers for my card. After looking at other installs, I am thinking maybe I should do a Sierra install only. I think the Nvida drivers are in that OS. If you or anyone else has any advice, I would love to hear it. Thanks!
 
Top