Contribute
Register

Success: X79 UD5 + 10.13 High Sierra

Joined
Aug 24, 2011
Messages
5
Motherboard
GA-X79-UP4
CPU
I7-4930
Graphics
GTX 650 Ti
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Thanx a lot for your reply, wabgalaxy
 
Joined
Aug 24, 2011
Messages
5
Motherboard
GA-X79-UP4
CPU
I7-4930
Graphics
GTX 650 Ti
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Right now my mackintosh mount 48 gb ram, four HDD and 3 SSD
 
Joined
May 11, 2012
Messages
6
Motherboard
Gigabyte GA-X79S-UP5-WIFI
CPU
i7-4930K
Graphics
nVidia
Mac
MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Workgroup Server
Mobile Phone
Android, iOS
to reach the installer ;
mount the efi partition on your USB installer drive , and replace the EFI folder with the one from GuitarGuy77 , or DrDrumm
this should make you reach the installer. Not sure about the Graphics though
I used Multibeast after the install and it did not work, I am working on a fix....
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
189
Motherboard
Gigabyte Z270X-Gaming SOC
CPU
I7-7700K
Graphics
2x HD 7870
Mobile Phone
iOS
Hi All,

After some time and allot of help from others (PikerAlpha,Stork,Dr. Drumm,tofisi,Thanos, profmartinmarsian,TonyMac,MacMan, and all those I can't recall).

Below you will find the quick and dirty steps to get macOS 10.13 to boot on X79 UD5 Mainboard.

1- Make sure you have latest clover configurator 4.44.0 (mine is booting from SMBIOS MacPro6,1 profile), and Clover 4097

2- Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB by following the Tony Mac guide)

How to Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB

3- Download, and use the EFI Folder Attached below:

4- Below are the clover setting screenshots in case users have 3rd party devices not listed in my profile.


Will refine this down the line. Please note at this time Nvidia web drivers are not working. Looking for a solution for those that need it.


View attachment 264810 View attachment 264811
View attachment 264810 View attachment 264811 View attachment 264812 View attachment 264813 View attachment 264814 View attachment 264815 View attachment 264816 View attachment 264817 View attachment 264818
hey bro I used your efi folder. and configure config.plist to my motherboard. but I can't boot to the installer
thanks for your help
 

Attachments

Joined
Jul 18, 2013
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I got it working with SMBIOS iMac 14.2. Nvidia works with QE/CI. I got no audio even after the -alcbeta and -lilubetaall
 
Joined
Aug 13, 2012
Messages
1
Motherboard
Gigabyte X79-UD5
CPU
Xeon e5-2670
Graphics
Nvidia GTX 780 / Radeon R9 380
Mobile Phone
Android
hey bro I used your efi folder. and configure config.plist to my motherboard. but I can't boot to the installer
thanks for your help
I had the same issue with the same CPU as you. Setting it to only use 6 cores in the BIOS allowed me to boot, however I've got loads of other issues to solve (USB input keeps freezing is the main one) before I try getting all 8 cores to work. Did you ever get High Sierra running OK on your machine?
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,681
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
@mikeysteele, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card.
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard (Mobo).
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
 
Joined
Oct 11, 2015
Messages
189
Motherboard
Gigabyte Z270X-Gaming SOC
CPU
I7-7700K
Graphics
2x HD 7870
Mobile Phone
iOS
I had the same issue with the same CPU as you. Setting it to only use 6 cores in the BIOS allowed me to boot, however I've got loads of other issues to solve (USB input keeps freezing is the main one) before I try getting all 8 cores to work. Did you ever get High Sierra running OK on your machine?
I Never get it into High Sierra if using xeon e5 26700. But When i Replaced with i7 3820, it's work oob. But I Already Sold it all (Mobo,Processor.RAM).
 
Joined
Nov 4, 2013
Messages
24
Motherboard
Asus ROG Maximus X Hero (Wi-fi AC)
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
@Ryan Thomas You EFI was a god send, thank you so much!

have you gotten the audio working on the UP4? I am struggling with that. As well as how to get all the USBs working. Some are not, the two internal (F_USB2 and F_USB3) are not working. Any thoughts?

thanks!
 
Top