Contribute
Register

[SOLVED] Still waiting for root device - Clover Yosemite

Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
I am following this guide to install OS X Yosemite on to my laptop (Samsung NP740U3E-K01UB). I have found a similar working clover EFI folder from https://www.tonymacx86.com/threads/samsung-np530u3c-a02ru-el-capitan-works-everything.201650/

Now, I am facing "Still waiting for root device" error while booting from installer pendrive. I have tried using vanilla Clover EFI while pasting the necessary kexts suggested in the guide - https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ still the same error. I have already tried various boot flags USBBusFix=Yes, npci=0x2000 and also the kext USBInjectAll.kext. No matter what I tried since last 2 days I am unable to solve this issue. I am attaching the Clover EFI folder. It would be great if someone could help me with this problem.

Thanks in Advance
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I am following this guide to install OS X Yosemite on to my laptop (Samsung NP740U3E-K01UB). I have found a similar working clover EFI folder from https://www.tonymacx86.com/threads/samsung-np530u3c-a02ru-el-capitan-works-everything.201650/

Now, I am facing "Still waiting for root device" error while booting from installer pendrive. I have tried using vanilla Clover EFI while pasting the necessary kexts suggested in the guide - https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ still the same error. I have already tried various boot flags USBBusFix=Yes, npci=0x2000 and also the kext USBInjectAll.kext. No matter what I tried since last 2 days I am unable to solve this issue. I am attaching the Clover EFI folder. It would be great if someone could help me with this problem.

Thanks in Advance
Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Although you should read the FAQ for an overview of issues, the Clover guide is linked from the first question: "Q. Where do I start?", just after the bold face "Clover Guide".
Here is a direct link, just to be clear:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, your profile must be filled out with complete details as requested in the FAQ, again under "Q. Where do I start?". All seven details requested are equally important.

And if you have an issue (after following the guide), or on any other problem, you must provide a detailed description of the problem including information that helps us understand what you're doing. Always attach "Problem Reporting" files as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
The required files and data are fully detailed in the last question in the FAQ:
"Q. What are typical "Problem Reporting" files?"
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
After another day of trying I still have the same issue. Few months back I installed the same OS on same machine. Didnt face this error. But now dont know why i am unable to proceed :(
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Thanks for replying. I consider you as the god of Hackintoshing. All the effort you've put into this craft is appreciable. :)

Coming to the problem:
I get the following output in verbose mode. After this i get the garbled screen from which i can read "Still waiting for root device" in the last line.

Please let me know if you need anymore files.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks for replying. I consider you as the god of Hackintoshing. All the effort you've put into this craft is appreciable. :)

Coming to the problem:
I get the following output in verbose mode. After this i get the garbled screen from which i can read "Still waiting for root device" in the last line.

Please let me know if you need anymore files.
"Problem Reporting" files are incomplete (EFI/Clover not attached).
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I am sorry. Attaching CLOVER folder
From where did you download Yosemite?
On what hardware did you create your USB installer?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Top