Contribute
Register

[SOLVED] Still waiting for root device - Clover Yosemite

Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Sadly, I dont have access to Mac. I really want this to work. I am using USB2 stick and I have tried all three USB ports available on my laptop. Is there any way or any kext to get me going with the installer?
You might try with FakePCIID.kext + FakePCIID_XHCIMux.kext.

But you still haven't provided complete "Problem Reporting" files:
- missing verbose boot photo
- you forgot to press F2 and F4
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
You might try with FakePCIID.kext + FakePCIID_XHCIMux.kext.

But you still haven't provided complete "Problem Reporting" files:
- missing verbose boot photo
- you forgot to press F2 and F4
Ok booting with the suggested kexts and also I will attach new verbose boot screen along with clover(F2 and F4) in a moment. Thanks a lot brother :)
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
Here is the latest update:
I was able to install the OS(not in UEFI mode). The UEFI mode is still stuck at "Still waiting for root device". Hence, I installed the OS in legacy mode. The installation was successful. Although I am facing few other issues now.
Graphics: The display is showing resolution as 1024x764. Although my native screen resolution is 1920x1080.
Trackpad: Trackpad is behaving weirdly and sometimes is not responding.

Coming to other things:
Sound: Working :)
Battery: Working :)
Keyboard: Working :)
WiFi: Un-supported Intel card(Will be changing the card once the install is stable)

I now want to install clover on my installed HDD(Without breaking the installation) and fix the Graphics and Trackpad problems. I am fine with booting the OS in Legacy mode as the UEFI is still stuck at "Still waiting for root device' even when booting from installed HDD(using the bootloader from USB). I am attaching clover zip(F2 + F4) and "About this computer" Screenshot. Tell me in case you need any other files. Thanks again :).

One idea in my mind is creating USB installer in Mac now that I have working(somewhat) OS X machine. But I want to know if this will help in any manner.

Edit: I am booting after unchecking "Inject Intel" in clover boot options. Without doing this the system is booting to blank black screen.

PS: I have done DSDT and SSDT patching in the past and i am comfortable in patching using your laptop fixes
 

Attachments

Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Here is the latest update:
I was able to install the OS(not in UEFI mode). The UEFI mode is still stuck at "Still waiting for root device". Hence, I installed the OS in legacy mode. The installation was successful. Although I am facing few other issues now.
Graphics: The display is showing resolution as 1024x764. Although my native screen resolution is 1920x1080.
Trackpad: Trackpad is behaving weirdly and sometimes is not responding.

Coming to other things:
Sound: Working :)
Battery: Working :)
Keyboard: Working :)
WiFi: Un-supported Intel card(Will be changing the card once the install is stable)

I now want to install clover on my installed HDD(Without breaking the installation) and fix the Graphics and Trackpad problems. I am fine with booting the OS in Legacy mode as the UEFI is still stuck at "Still waiting for root device' even when booting from installed HDD(using the bootloader from USB). I am attaching clover zip(F2 + F4) and "About this computer" Screenshot. Tell me in case you need any other files. Thanks again :).

One idea in my mind is creating USB installer in Mac now that I have working(somewhat) OS X machine. But I want to know if this will help in any manner.

Edit: I am booting after unchecking "Inject Intel" in clover boot options. Without doing this the system is booting to blank black screen.

PS: I have done DSDT and SSDT patching in the past and i am comfortable in patching using your laptop fixes
You're not using the correct config.plist.
See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have updated the config.plist. Now using intel4000_1600x900.plist from your laptop config repository. Still when i try to check ''Inject Intel" in clover boot options the system boots into a blank screen(No kernel panic in console). Attaching clover folder and bootlog. Thanks again :)
Your config.plist is wrong for 1080p screen (also you need to fix your profile as per FAQ).
It is using 0x01660003. Typically 0x01660004 must be used for 1600x900 or greater.
Use the correct plist from my guide.
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
Your config.plist is wrong for 1080p screen (also you need to fix your profile as per FAQ).
It is using 0x01660003. Typically 0x01660004 must be used for 1600x900 or greater.
Use the correct plist from my guide.
I am using config4000.plist(refer the above CLOVER.zip file)when booting. This is the one from your repository.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,123
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I am using config4000.plist(refer the above CLOVER.zip file)when booting. This is the one from your repository.
Clover only works properly if the plist is named config.plist.
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
Ok changed the same to config.plist. When using "inject intel" still the system boots into a black screen(waited quite long). Although now when I unchecked "inject intel" and boot the OS X boots into 1080p resolution (half problem solved. I guess?)
 
Top