Contribute
Register

[Guide] HP Elite 8300 & 6300 Pro (all form factors) using Clover UEFI hotpatch

Joined
Mar 16, 2015
Messages
229
Motherboard
HP 6300 SFF-V3.08
CPU
i5-3570
Graphics
GT 640
Mac
Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, Quadra, SE/30
I got a RX 580 and am just researching the best way to get HEVC hardware acceleration before I install it.
I am testing on MacPro6.1.
There is no objection to "this story", but in my case, the font display became abnormal when selecting the setting of MacMini6.1.

PS.
A HEVC sample was created on the RX460 and a display test was performed, but GT640 can also be played back on IINA.


Screen Shot 2020-02-28 at 13.39.49.png
 
Last edited:
Joined
Feb 28, 2019
Messages
43
Motherboard
Dell latitude e5570
CPU
I5 6440hq
Graphics
Hd graphics 530
Can i hackintosh hp z420 or hp z620 with this guide?. I need better performance for sketch and the hp 8300 lag. Thanks!
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
16,762
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Can i hackintosh hp z420 or hp z620 with this guide?. I need better performance for sketch and the hp 8300 lag. Thanks!
Why not upgrade from the dual core i3-3225 to the i7-3770 ? It's clocked much higher and has turbo boost. 4 cores and 8 threads will make a difference.
 
Joined
Feb 28, 2019
Messages
43
Motherboard
Dell latitude e5570
CPU
I5 6440hq
Graphics
Hd graphics 530
Why not upgrade from the dual core i3-3225 to the i7-3770 ? It's clocked much higher and has turbo boost. 4 cores and 8 threads will make a difference.
I have the i5 3470 with 16gb ram and gtx1030.
In a few days i upgrade with catalina and rx 560 4gb.
The sketch have speed problem after 1 hour and need reboot.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
16,762
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
I have the i5 3470 with 16gb ram and gtx1030.
In a few days i upgrade with catalina and rx 560 4gb.
The sketch have speed problem after 1 hour and need reboot.
If this is a separate build from your 7010 SFF you should have it listed in your signature if not as your primary system in your profile. The 560 should make a significant difference since it has native support. I wouldn't want to rely on the web drivers fron Nvidia on HS.
 
Joined
Feb 28, 2019
Messages
43
Motherboard
Dell latitude e5570
CPU
I5 6440hq
Graphics
Hd graphics 530
I have the i5 3470 with 16gb ram and gtx1030.
In a few days i upgrade with catalina and rx 560 4gb.
The sketch have speed problem after 1 hour and need reboot.
If this is a separate build from your 7010 SFF you should have it listed in your signature if not as your primary system in your profile. The 560 should make a significant difference since it has native support. I wouldn't want to rely on the web drivers fron Nvidia on HS.
Thanks a lot. Probably the z series of hp and the precisions of dell with the e5 xeon have problems with the catalina.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
16,762
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Thanks a lot. Probably the z series of hp and the precisions of dell with the e5 xeon have problems with the catalina.
The Xeon based server systems do take a lot more work to hackintosh and get them running well. If there is no guide to follow for a specific Xeon system expect to spend many hours trying to figure it out for your self.
 
Joined
Mar 16, 2015
Messages
229
Motherboard
HP 6300 SFF-V3.08
CPU
i5-3570
Graphics
GT 640
Mac
Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, Quadra, SE/30
The sketch have speed problem after 1 hour and need reboot.
It can be improved by increasing the memory capacity to the maximum, but it cannot be solved.
The workaround is to save the file and restart the application when you feel that performance has diminished.
Without using the undo function, you have no choice but to save the file on your own.
 
Joined
Feb 28, 2019
Messages
43
Motherboard
Dell latitude e5570
CPU
I5 6440hq
Graphics
Hd graphics 530
It can be improved by increasing the memory capacity to the maximum, but it cannot be solved.
The workaround is to save the file and restart the application when you feel that performance has diminished.
Without using the undo function, you have no choice but to save the file on your own.
I have 16gb ram but the hp 8300 i think not working with 32gb.
The sketch need cpu performance not gpu.
I will upgrade to the i7 3770.
Thanks a lot
 
Joined
Mar 16, 2015
Messages
229
Motherboard
HP 6300 SFF-V3.08
CPU
i5-3570
Graphics
GT 640
Mac
Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, Quadra, SE/30
I have 16gb ram but the hp 8300 i think not working with 32gb.
The sketch need cpu performance not gpu.
I will upgrade to the i7 3770.
Thanks a lot
The maximum value for adding RAM depends on the OS.
16GB is the maximum for Windows7, but 8GB of memory is available and 32GB for Windows10 or MacOS (forgot version).
I agree with replacing the CPU with the i7-3770, and SSDs can be used up to 1TB.
GPU performance affects the display processing speed, so a high-performance one is better, and the processing is faster.

At present, I think that the largest expansion of MacpPro-2019 is the best cost performance.
 
Top