Contribute
Register

[Guide] Booting the OS X installer on LAPTOPS with Clover

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Evidently not. The panic you show is impossible with the plist files provided by my guide.

If you need help, post EFI/Clover folder as ZIP (remove 'themes').


Okay, Here is my EFI.
I used the config.plist from

Note: Clover cannot read HTML (config.plist is a plist/xml), so make sure to download from the "Raw" link or download the entire ZIP to get all files: https://github.com/RehabMan/OS-X-Clo...ive/master.zip
Also, What kexts do you think i should use for "Realtek High Definition Audio"?
I don't know what "ALC_version" it is. It just comes up as "Realtek High Definition Audio" in Windows device manager.
Hardware ID = ( HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_103C2163&REV_1000 ).

Ethernet = Realtek PCIe Family controller ( PCI\VEN_10EC&DEV_8136&SUBSYS_2163103C&REV_08 ).
I am not sure which kext to use for this Ethernet device?

If you want to have Ethernet (note Ethernet is wired networking, and is not the same as WiFi), you can also install your Ethernet kext.

For example:
RealtekRTL8111.kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-Realtek-Network
RealtekRTL8100.kext: http://www.insanelymac.com/forum/top...hernet-series/
AppleIntelE1000e.kext: http://www.insanelymac.com/forum/top...-108107106105/

Which Kexts from Multibeast should I use?...
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Okay, Here is my EFI.
I used the config.plist from
You're not using the plist linked from the guide. Read post #1. Follow it carefully.

Also, What kexts do you think i should use for "Realtek High Definition Audio"?
I don't know what "ALC_version" it is. It just comes up as "Realtek High Definition Audio" in Windows device manager.
Hardware ID = ( HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_103C2163&REV_1000 ).
That is Realtek ALC282.

Audio with patched AppleHDA is covered in the FAQ: http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Ethernet = Realtek PCIe Family controller ( PCI\VEN_10EC&DEV_8136&SUBSYS_2163103C&REV_08 ).
I am not sure which kext to use for this Ethernet device?
Also answered in the FAQ.
 

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Can you fix the EFI folder for my USB installer to use?
 

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
Jul 24, 2015
Messages
127
Motherboard
Gigabyte Z270N-WIFI
CPU
Intel Core i7-7700K
Graphics
AMD Radeon RX 560, Dell U3417W (3440x1440)
If I use "config_HD4000_1600x900" and have to use -xcpm do I need to make any other changes on the plist, for example in ACPI/SSDT and KernelAndKextPatches/KernelPm?

I never really understood why I have to use -xcpm with EliteBook 8570p as it has Ivy i7-3520M and 7-series QM77. I thought it's only needed with Haswell? If I strictly follow your guide and use for example "config_HD4000_1600x900" or "config_HD3000_1600x900_7series" when installing OS X, the fan does not spin at all and I guess there are no C/P-states in use. If I add -xcpm all works fine.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
If I use "config_HD4000_1600x900" and have to use -xcpm do I need to make any other changes on the plist, for example in ACPI/SSDT and KernelAndKextPatches/KernelPm?

I never really understood why I have to use -xcpm with EliteBook 8570p as it has Ivy i7-3520M and 7-series QM77. I thought it's only needed with Haswell? If I strictly follow your guide and use for example "config_HD4000_1600x900" or "config_HD3000_1600x900_7series" when installing OS X, the fan does not spin at all and I guess there are no C/P-states in use. If I add -xcpm all works fine.
Your profile indicates you don't have HD4000. KernelPm=true is already selected in the plist you mention.

The fan behavior is driven from the ACPI patches you use, BIOS settings, and the CPU temperature.
 

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Top