alc1150

  1. MacXZ

    C621 ALC1150 work well, but volume adjustment not smoothly

    I inject RM,device-id 0xa170, and it works with FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext. But something wrong about volume adjustment. I make screen recording to show this. Does it work properly?
  2. ekh

    SOLUTION: Working Native Audio For alc1150

    I have Asus b85 Gamer pro with alc 1150. Been facing this problem since sierra. Had to use bluetooth for audio. Just recently solve the problem so i though i should share. Required Items 1. Clover Configurator (latest Version) 2. audio cloverALC or AppleALC (latest Version) 3. Clover (latest...
  3. Wellemann

    Custom GUI entries in Clover kill 10.13. High Sierra AUDIO

    Hi, I am having a hard time aligning my High Sierra audio output, Nvidia GTX960 web drivers and a proper Boot menu via Clover with my Win 10 and Win 7 SSDs mounted alongside. I have everything working on my clean High Sierra install except when I start customising the boot GUI entries in...
  4. waterproofpiano

    Front panel audio ALC1150 not working

    Hello. I have not been able to get the front panel audio working (headphones and microphone). I have tried the MultiBeast and Clover installations. I've also tried using AppleHDA and CodecCommander and now I'm lost. All of the devices show up but no audio is present. The injected audio id...
  5. SingleCores

    No front audio

    Hello there I'll start with listing my specs: Asus Maximus VII Ranger(SurpremeFX 2014 Audio) I think this translates to ALC1150 (I could be wrong) - 6 Jacks in the back and 2 jacks in the front. I7 4790k 2x8 1866Mhz ram. GTX 1080 1TB HDD (Currently the only drive attached, because I am using...
  6. TZombi1234

    [HELP]Audio and Video not working High Sierra.

    Hi, after a loooong installation of high Sierra and graphics drivers, now it's 100% working but I have a single problem: The audio. It's not working.. I installed audio kexts, I tried all, the system detects the speakers but when I play something I can't hear it.... oh and videos doesn't start...
  7. IsaacOB1

    ALC1150 Not working! (High Sierra)

    I recently installed High Sierra onto my computer and have been having some trouble with kexts and one of the issues is Audio. I can't get the ALC1150 to work even though its the right kext for my motherboard. I have tried other kexts and still nothing. USB audio seems to work okay but none of...
  8. maddizm

    Totally at a loss of what to do...

    Hi, I upgraded from El Capitan to Sierra 10.12.6. I lost audio in the process and I've been reading and reading and I seem to NOT be able to get it to work. In Preferences I get No Output device found. I think I may have changed the 'profile' in Multibeast or Clover. My Hackintosh was...
  9. treetrimmer

    Audio not working.

    I've attempted to follow Toleda's guide but I'm uncertain what I should do now.I have a gigabyte z170xp-sli with an 1150 alc codec. It seems no matter what I try it will not work. I have attached a screenshot of what happens when I run IOReg. HDAS is present. Then I get confused on what the next...
  10. poles

    [SUCCESS] Gigabyte GA-H170-D3H - Intel™ Core® i3-6100 - Corsair 8GB RAM - HD 530 - Sierra 10.12.6 - Mojave 10.14.6

    Poles Build: Gigabyte GA-H170-D3H - i3-6100 - HD 530 The Build by poles posted Aug 8, 2017 at 4:14 PM Ga-h170-d3h-about-mac by poles posted Aug 8, 2017 at 5:53 PM Components Gigabyte GA-H170-D3H https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIAE7U6184426 Intel i3-6100 3.7GHz Sky Lake...
  11. waspss0

    [Solved] Dual boot W10 - 10.11.6 ALC 1150 sound problem

    Hi guys! I am posted this post because dont found the solution in the forum. I was a week reading all posts related and nothing. I have dual boot with El Capitan (10.11.6) and W10 in diferents SSD. The first to boot is OSX. My MB is GA-Z97-D3H. I have installed realtek ALC 1150, iMac14,2. My...
  12. JotaOliveiraa

    ALC1150 working on Sierra but with background noise

    Hi guys, My audio is working fine (almost) but it has this really annoying sound in the background that I can't remove. I think it's called the "gain sound" and sometimes (rarely) it even pops. I'm always listening to music, it's impossible to ignore it. My motherboard is a Gigabyte Z170X...
  13. leoskingsleyx

    macOS 10.12.5 ALC1150 - No devices

    I've tried everything I can find at this point, VoodooHDA getting sound working but with a horrible crackling. I'm on a Z170 Pro Gaming/Aura desktop board. I've tried things from Clover patches to patching the AppleHDA kext.
  14. VoidViper

    Gigabyte Z170 K3 Gaming Rev 1.0 ALC 1150 can't get it to work

    Dear fellow tinkerers, I have tried and tried, but sadly, I cannot get my audio working. I guess the first 150 reinstalls are just to set the system up, but I've really ran out of steam :( . I've read and tried numerous guides, but with no luck. Keeping in mind that all of this is new to me, I...
  15. DexterOX

    [Solved] audio_cloverALC-120.command Problems

    Hello I have an x99 motherboard running Sierra 10.12.4, I want to enable the audio of the ALC1150. I have problems running audio_cloverALC-120_v1.0f.command, I receive the following message in the terminal: File: audio_cloverALC-120.command_v1.0f Release Mode Password: EFI partition is mounted...
  16. mxninja

    gigabyte x99 ultra gaming ALC1150 on board audio not working

    Hello guys, i was spending 4 hours on all method to install on board audio ALC1150 but non of them working with me. does anyone have solution?
  17. Pedram.D

    Can't play video files on Sierra

    Hi. Everyone I have installed Mac OS Sierra and everything is fine except Audio & video. I've tried VoodooHDA, cloverALC and so many, but no result. [system preference>sound>output devices are available but no sound, even I tried other ports[line out] but no luck] another problem is video...
  18. Pedram.D

    Audio output is available but no sound

    Hi every one. I've installed Mac OS Sierra , everything is fine. but I have no sound. my mobo is GIGABIYTE UD3 with ALC1150 audio chipset. I installed alc1150 with hdmi4000 and 100 series drivers from multibeast 9.0.1. after restart I can select audio output device. listed as - internal...
  19. rkjellberg

    [solved] ALC1150 - Asus z170 Pro gaming - Sound disappearing and no sound from headphones jack.

    Hello hackers! :) Got my Hackintosh running for some days now without any problems but from today my audio randomly stops working. I can get my audio back for 20-30 seconds if I open sound settings and change device from the first Line Out to another and then back to the first one again...
  20. HunterCrafter1

    [Solved] Can't get ALC1150 audio working with out graphics problems

    So i got my hackintosh with Mavericks a core i5 4460 and Gigabyte GTX 770 working on this machine with full graphics acceleration, however when i try to get the ALC1150 audio the open GL stops working, unique heaven won't launch and minecarft with shaders shows a constant frame buffer error but...
Top