Contribute
Register

"...while loading the installation resources"

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 28, 2013
Messages
45
Motherboard
Lenovo B590HD (20208)
CPU
i5-3230M 2.6GHz / Intel HM77
Graphics
Intel 4000HD, HP x22LED as primary (FullHD, HDMI)
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi guys!

I've tried to install macOS High Sierra on my laptop b590 and process stopped at the beginning, when I choose "High Sierra" hard drive. I've got the message "macOS High Sierra could not be installed on your computer. An error occurred while loading the installer resources".

I really don't know what to do. I've tried to reboot computer but nothing helps. I still have the message.

Please, help!
IMG2018042_4367179_30026334.jpg
 
Joined
Dec 28, 2013
Messages
45
Motherboard
Lenovo B590HD (20208)
CPU
i5-3230M 2.6GHz / Intel HM77
Graphics
Intel 4000HD, HP x22LED as primary (FullHD, HDMI)
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I forgot to say, I've built my macOS High Sierra distributive from 19mb installer using tips from this site.
 
Joined
May 22, 2011
Messages
404
Motherboard
Lenovo m90q Tiny
CPU
i7-10700
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
I forgot to say, I've built my macOS High Sierra distributive from 19mb installer using tips from this site.

It happens sometimes error like that because of GPU/IGPU or SMBios but I had never seen this one "while loading the installer resources".

Could you try formatting your USB thumb drive, redownloading Mac OS High Sierra installer and reburning it on a USB Key using the latest version of Unibeast?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,486
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Not a Desktop - Moved to Laptop Support.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,793
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys!

I've tried to install macOS High Sierra on my laptop b590 and process stopped at the beginning, when I choose "High Sierra" hard drive. I've got the message "macOS High Sierra could not be installed on your computer. An error occurred while loading the installer resources".

I really don't know what to do. I've tried to reboot computer but nothing helps. I still have the message.

Please, help!
IMG2018042_4367179_30026334.jpg
you need to have the full installer on your machine before you can create the installer
Link to laptop guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Dec 28, 2013
Messages
45
Motherboard
Lenovo B590HD (20208)
CPU
i5-3230M 2.6GHz / Intel HM77
Graphics
Intel 4000HD, HP x22LED as primary (FullHD, HDMI)
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Could you try formatting your USB thumb drive, redownloading Mac OS High Sierra installer and reburning it on a USB Key using the latest version of Unibeast?

I've done it twice: used different usb's, 3 times download installer (5.24GB total). And all times used latest UniBeast. Nothing work. Everytime the same picture, this message.
 
Joined
Dec 28, 2013
Messages
45
Motherboard
Lenovo B590HD (20208)
CPU
i5-3230M 2.6GHz / Intel HM77
Graphics
Intel 4000HD, HP x22LED as primary (FullHD, HDMI)
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
And a few more...


During UniBeast setup I've chosen options: Legacy; Nvidia inject;


And when I boot from the usb everything works so slow... You can't even imagine it. I'll have to wait up to 15 minutes before I'll can see Clover logo, then once again up to 10-15 minutes before next step. Full time of the booting process can reach up to 30-35 minutes before I'll can see this error message.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,793
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
And a few more...


During UniBeast setup I've chosen options: Legacy; Nvidia inject;


And when I boot from the usb everything works so slow... You can't even imagine it. I'll have to wait up to 15 minutes before I'll can see Clover logo, then once again up to 10-15 minutes before next step. Full time of the booting process can reach up to 30-35 minutes before I'll can see this error message.
read post 8
 
Status
Not open for further replies.
Top