Contribute
Register

The audio fails to return from sleep mode

Joined
Nov 13, 2016
Messages
7
Motherboard
Asrock Z87 Extreme4
CPU
i5-4670K
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I'm watching this thread as the same issue with no sound after sleeping started for me after updating 10.14.4.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,969
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I'm watching this thread as the same issue with no sound after sleeping started for me after updating 10.14.4.
sometimes if you enable ResetHDA in config.plist may sort the issue out
 
Joined
Dec 30, 2010
Messages
124
Motherboard
Asus Prime Z370-A II
CPU
i5-8400
Graphics
RX 570
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
SE/30
Mobile Phone
iOS
Sorry, just seeing this now. I have the current version (1.3.6) in /System/Extensions and in /kexts/Other
I think the two options, other than clover/kexts/other, are system/library/extensions and library/extensions. It’s pretty important that you get the AppleALC in the correct folder. On my system, it’s in the L/E folder and is working well and stable. Make sure you don’t have it in S/L/E as well.
 
Joined
Jan 1, 2011
Messages
69
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I removed AppleALC from kexts/other, as well as lilu and whatevergreen, as they belong in Library/Extensions. Also unchecked ResetHDA in config.plist. Problem persisted.

I removed the deprecated Codeccommander from S/L/E, which seemed to fix the problem initially. Audio did return after sleep temporarily. However it disappeared after a short time. Will try enabling ResetHDA.
 
Last edited:
Joined
Dec 30, 2010
Messages
124
Motherboard
Asus Prime Z370-A II
CPU
i5-8400
Graphics
RX 570
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
SE/30
Mobile Phone
iOS
I removed AppleALC from kexts/other, as well as lilu and whatevergreen, as they belong in Library/Extensions. Also unchecked ResetHDA in config.plist. Problem persisted.

I removed the deprecated Codeccommander from S/L/E, which seemed to fix the problem initially. Audio did return after sleep temporarily. However it disappeared after a short time. Will try enabling ResetHDA.
Leave those kexts (lilu, weg and applealc) in your /other folder, they can be ‘stored’ there and accessed when needed.
 
Joined
Apr 30, 2010
Messages
646
Motherboard
GA-Z270XP-SLI
CPU
i5-7600K
Mac
iMac
Classic Mac
Classic
Mobile Phone
Android
Leave those kexts (lilu, weg and applealc) in your /other folder, they can be ‘stored’ there and accessed when needed.
Best to not 'store' these kexts in C/Kexts/other folder because if the kext in that folder is not the same as the one in /L/E it may cause problems. If you want to store copies, put them in a a different folder, such as ~/documents
 
Top