Contribute
Register

No Audio Devices - AppleHDA Realtek Audio

Joined
Aug 1, 2013
Messages
3
Motherboard
Intel DH61AG
CPU
i7-3770S
Graphics
HD4000
Mac
Mac mini
Hi everyone,
For those who's with Intel dh61ag mobo and experiencing 'no audio device' problem. Probably you have bad BIOS version. I had updated my BIOS to the ag0109 version and immediately after that udpated Chimera/Yosemite to Clover/Mojave and faced this issue. Couple of days of investigating forums learning tools, extracting kext, etc I realized that I have new BIOS. As I rolled back to 104 in a blink of an eye audio devices appeared in the system. Magic!

Maybe this will help someone
 
Last edited:
Joined
Apr 4, 2019
Messages
3
Motherboard
MSI MS16J9
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050 Ti + HD630
Hi Toleda, thanks for your help. My OS version is Mojave(10.14.4). It shows that my output and input can't detect any devices. I know I use ALC898 but there is no any devices showing after done installing. I use AppleALC.kext and Lilu.kext(in EFI/CLOVER/kexts/Other) but not working, and tried to set audio inject too but still. I don't know how to fix it even I followed tutorials with my limited knowledge. Thank you so much again.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 19, 2019
Messages
7
Motherboard
Lenovo Yoga 710-14ISK
CPU
i7-6500U
Graphics
NVIDIA Geforce 940MX
Any idea regarding my problem?
Should I start a new thread? (no offense, I understand that people can't help every days and everyone)
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,261
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
No changes since the change of layout
Previous audio enabling method incompatible with AppleALC
Remove all config.plist/KernelAndKextPatches/KextsToPatch/all ALC236 patches
Remove any files installed with the previous audio method
Restart, reply with new files
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,261
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
those DSDT came from a working config/efi that I used in the beginning, didn't tweak much.
I am not a laptop expert. Question not answered, why use laptop source for dsdt patches on a Desktop motherboard?

Debug shows:
Code:
2019-04-24 10:10:46.523786+0300  localhost kernel[0]: (Lilu) AppleALC:     alc @ (DBG) failed to find a suitable codec, we have nothing to do
No idea why
Post to AppleALC — dynamic AppleHDA patching
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,261
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
shows that my output and input can't detect any devices
No audio codec:
Code:
ioreg -rxn IOHDACodecDevice | grep VendorID
Verify BIOS/.../HD Audio/Enabled
Restart
If Terminal shows codec, reply with new files
Otherwise, no codec, no audio.
 
Top