Contribute
Register

No Audio Devices - AppleHDA Realtek Audio

Joined
Oct 9, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte H370M DS3H
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hello!
I'm struggling from couple of days with getting audio on my hackintosh.

- Setup is in my profile (Gigabyte H370M DS3H with Realtek ALC887)
- Audio inject 1, ResetHDA checked, AFGLowPowerState UNchecked
- No output/input devices in Preferences/Sound
- Clean Mojave 10.14.4 install
- Newest Lilu and AppleALC kexts in EFI/Clover/kexts/Other
- EFI and photos in attachments

Would appreciate any help :(
 

Attachments

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,295
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
I'm struggling from couple of days with getting audio on my hackintosh.

@sm0nster,

Read the trouble shooting section in the AppleALC chapter of this guide :-


Which is towards the bottom of that chapter.

Cheers
Jay
 
Last edited:

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
should have nothing to do with AppleACL.kext and Lilu.kext, both are latest release according to bdmesg.
Wrong, IOReg shows AppleACL.kext_v1.33 and Lilu.kext v1.28; NOT current
Attached bdmesg is not the same boot IOReg shows.
 
Last edited:

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
struggling from couple of days with getting audio on my hackintos
Screenshot of IOReg is useless, ignored:
4. Copy of IOReg - IOReg_v2.1 (Tools 2.)
  1. IOReg/File/Save a Copy As…, verify file opens
Attach IOReg copy
 
Joined
Feb 16, 2017
Messages
56
Motherboard
Gigabyte Z170XP-SLI
CPU
Intel core i5 6600k
Graphics
Gigabyte Nvidia 1050 Ti
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
1. No audio
2. High Sierra 10.13.6 (17G7024)/Gigabyte z170xp/intel 6600k/1050Ti
3. Multibeast and kextbeast
4 to 7. BELOW
8.1. BELOW
8.2 NO
8.3 NO
 

Attachments

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Feb 16, 2017
Messages
56
Motherboard
Gigabyte Z170XP-SLI
CPU
Intel core i5 6600k
Graphics
Gigabyte Nvidia 1050 Ti
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I checked to uninstall and there was nothing. First I tried with the A method then being that it didn't work I checked to uninstall and there was still nothing. I tried with the B.

Now I have only done method A and this is the result.
 

Attachments

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Now I have only done method A and this is the result.
No AppleALC.kext
Remove EFI/CLOVER/kexts/Other/Lilu.kext
Remove EFI/CLOVER/config.plist/KernelAndKextPatches/KextsToPatch/Item 9 (Unsupported_Audio_Device_ID_Kaby_Lake, disables Skylake audio, why?)
Restart
Attach a screenshot of Library/Extensions
Reply with new files
 
Top