Contribute
Register

New Lilu and WhateverGreen

Joined
Sep 30, 2017
Messages
28
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270X-UD5
CPU
7700k
Graphics
Gigabyte AORUS GeForce GTX 1060 6G REV 2.0
WhateverGreen boot loops for me too. Reverted to NvidiaGraphicsFixup. Rocking a 1060 on 10.12
 
Joined
Feb 17, 2011
Messages
335
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7 6700K
Graphics
RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Does anyone know what to do with the "WhateverName.app"that comes with the latest version (1.2.0) of Whatevergreen?
Same question, what is the purpose of this app?
I didn't find anything on the web...
 

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
2,388
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Same question, what is the purpose of this app?
I didn't find anything on the web...
I took a quick look at it a few weeks ago, it looks like it allows you to inject an alternate name for your display controller, probably only of use for AMD GPU owners who want their GPU's to be identified as Radeon.

But thats a complete guess ....

Cheers
Jay
 
Last edited:
Joined
Jan 23, 2011
Messages
271
Motherboard
Acer SF314-52
CPU
i5 7200U
Graphics
HD620
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
has anyone used Lilu,kext+WhatEverGreen.kext in dual GPU setup?
whatever i do i can not get my 3 monitors UP at the same time.
I have Radeon 270x as main GPU, which works with Lilu+WEG with dual monitors only although it has 4 connectors
so i have tried with integrated GPU Intel HD530, working either Intel or Radeon
so i have bougt a Nvidia GT710, same result, either Nvidia or Radeon
 
Joined
May 31, 2016
Messages
534
Motherboard
Z170X-UD5 TH
CPU
6700K
Graphics
GTX1080 (Asus ROG Strix)
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
PowerBook, Quadra
Mobile Phone
iOS
I have 4 monitors running off of a GTX1080 with iGPU enabled (connectorless framebuffer)
 
Joined
Jan 23, 2011
Messages
271
Motherboard
Acer SF314-52
CPU
i5 7200U
Graphics
HD620
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
My GT710 wiht the iGPU HD530 works now as well. I get 3 monitors working.
As soon as i plug in something to the Radeon GPU, i get only 1 or 0 screens while all are detected in OS but showing black screen only.
 
Joined
Jun 22, 2017
Messages
24
Motherboard
Maximus Hero X
CPU
i7-7800k
Graphics
GTX 1080 ti DUAL
Mobile Phone
iOS
Sure, looks like we have the exact same setup. Motherboard, processor and GPU.:thumbup:
I use my GTX 1060 in another machine. I have WG in my efi but you can delete it if you prefer.
Hey, thanks for this Kext folder as well :) I'm still a bit confused about having kexts in EFI and also in Library/Ex.. Just found I have loads of old kexts in my EFI folder which could be, I guess, causing conflicts.. are you installing in both locations when you update? Say, in the example here of WhateverGreen etc?
 
Joined
Jan 23, 2011
Messages
271
Motherboard
Acer SF314-52
CPU
i5 7200U
Graphics
HD620
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
in clover folder you need only the basic kexts for boot - fakesmc and some networking stuff.
al the others need to be in /L/E as the boot cache is built only from the root mount
especially lilu.kext and whatevergreen.kext need to go there. afaik they are useless in the clover folder anyway.
i have only 3 kexts in clover/other folder on all my builds
 
Joined
Jun 22, 2017
Messages
24
Motherboard
Maximus Hero X
CPU
i7-7800k
Graphics
GTX 1080 ti DUAL
Mobile Phone
iOS
Thats cleared that up! Thanks!

in clover folder you need only the basic kexts for boot - fakesmc and some networking stuff.
al the others need to be in /L/E as the boot cache is built only from the root mount
especially lilu.kext and whatevergreen.kext need to go there. afaik they are useless in the clover folder anyway.
i have only 3 kexts in clover/other folder on all my builds
 
Top