Contribute
Register

macOS 10.13.6 Update

Joined
Mar 30, 2014
Messages
220
Motherboard
Asus H370M-Plus
CPU
i7 8700K
Graphics
Pulse RX580 8GB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Did the update, from start to finish was 11 minutes. Unfortunately, I now have the pink screen with the RX560. I removed the card and no more pink screen. I thought my troubles were over when I dumped the Nvidia card :( Anyone out there know of a solution? And no sound.

Sound is back, removed Lilu and WhateverGreen, still pink screen.

Tried RadeoDeInit, still pink

i indeed got the same card. what i did: i removed lilu and whatevergreen. also disabled radeondeinit and inject ati.
to get it working native: used smbios 18,3... and updated the board id, with a board id from smbios 14,2.
restart and all my problems are gone. Working great with 2 displays (one displayport, and one hdmi)
(there are two versions of this card. i got rev 1.0)
 
Joined
Sep 20, 2015
Messages
126
Motherboard
Dell PowerEdge T30
CPU
E3-1225 v5
Graphics
RX 580
I completely remove it and used ApfsDriverLoader-64.efi. Works ok for me.

b166ar thanks for mentioning ApfsDriverLoader-64.efi! I missed that previously.
 
Joined
Nov 26, 2017
Messages
286
Motherboard
Dell Inspiron 5379 - 1.13 - open core
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
Updated from apple store without problem

I manually updated apfs.efi just before running Mac OS installer
I did not updated clover (mine is 4509)
I updated Nvidia driver to 387.10.10.10.40.105 from Nvidia driver manager after rebooting
HDMI audio is still working (using AppleALC 1.2.6 + Lilu 1.2.3 + NvidiaGraphicsFixup 1.2.7)

I note a minor security difference from 10.13.5 : admin password is now asked when mounting EFi partition from clover configurator
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
2,669
Motherboard
N/A
CPU
N/A
Graphics
N/A
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'm glad. Probably this was an issue with the specific Clover version I used or was caused by some other factor? Next time I'll try again. Surely though if this was a widespread problem, others would be reporting it by now.

ApfsDriverLoader route is still new, so it will get better overtime.

I was tired of using new apfs.efi after every update, so I think this is a great option.

I went from:

Clover 4506 > Update to 10.13.6 from MAS > Unpack Clover 4586 and replace all the UEFI drivers I'm using and Clover .efi
 
Joined
Sep 29, 2013
Messages
173
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630, RTX 2080 Super
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I do not have ApfsDriverLoader or AptioMemoryFix in EFI/CLOVER/drivers64UEFI. Where do I get those files from so I can put them in there? Also, what are the "other aptio fixes"? I have apfs.efi in there... Thanks for your help.

If you click Customize when you update Clover you can choose to install those files from there, as for the other I meant OsxAptioFixDrv-64, OsxAptioFix2Drv-64 or OsxAptioFix3Drv-64 which you should not have if you use AptioMemoryFix.
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
I do not have ApfsDriverLoader or AptioMemoryFix in EFI/CLOVER/drivers64UEFI. Where do I get those files from so I can put them in there? Also, what are the "other aptio fixes"? I have apfs.efi in there... Thanks for your help.

Just reinstall Clover and choice all needed efi's there.

yaFcSY+
 
Joined
Mar 18, 2016
Messages
239
Motherboard
ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
CPU
i5-6600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I only had the Fix2 option in there. I don't know if I use AptioMemoryFix (sorry for the noobness). Thanks again.
 
Joined
Jul 1, 2018
Messages
393
Motherboard
GIGABYTE Z370N
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
I note a minor security difference from 10.13.5 : admin password is now asked when mounting EFi partition from clover configurator

This broke my EFI mount workflow for Alfred...

p74Qm+
 
Joined
Mar 18, 2016
Messages
239
Motherboard
ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170
CPU
i5-6600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'm in the installer now and I do not get a custom install option. I'm using the EmuNVR installer, if that makes any difference.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,450
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Updated via App Store. No problems.

Bremac02.png

Bremac01.png
 
Top