Contribute
Register

Solved > Intel UHD630 7MB

Joined
May 24, 2019
Messages
7
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i7 8700
Graphics
UHD630
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
My build : Intel i7-8700 (non K)
Gigabyte H370M D3H
16GB RAM
Intel UHD 630 7MB
SMBIOS is iMac 18,1
Tried Whatevergreen + Lilu

No luck

EFI attached

Any help is appreciated
 

Attachments

Joined
Nov 3, 2018
Messages
305
Motherboard
ASRock B360-HDV
CPU
i5-8400
Graphics
RX 470
Mobile Phone
iOS
Remove : config.plist/Devices/Fake ID/IntelGFX/0x3E928086, make it empty.
Remove: EFI/Clover/Kexts/other/FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext
Keep: Lilu.kext and whatevergreen.kext
USE: SMBIOS iMac19,2 if you have an AMD dGPU; SMBIOS Macmini8,1 if you only have intel UHD 630
Upgrade: to macOS 10.14.5 (18F132) if possible.
 
Joined
May 24, 2019
Messages
7
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i7 8700
Graphics
UHD630
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Fresh Install onto 10.14.5
Installed Lilu and Whatevergreen
SBIOS : Macmini8,1

Changing Device ID from 0x3E928086 to blank does not boot. (Blackscreen during OS Loading)

Attaching the EFI that currently works perfect except the Intel UHD 630 7MB
 

Attachments

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
2,157
Motherboard
Gigabyte Z370M D3H
CPU
i3-8350K
Graphics
RX 560
Mac
iMac, Mac mini
Classic Mac
eMac, iBook
Mobile Phone
iOS
Fresh Install onto 10.14.5
Installed Lilu and Whatevergreen
SBIOS : Macmini8,1

Changing Device ID from 0x3E928086 to blank does not boot. (Blackscreen during OS Loading)

Attaching the EFI that currently works perfect except the Intel UHD 630 7MB
Hi there.

How did you do your fresh install?

:)
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
2,157
Motherboard
Gigabyte Z370M D3H
CPU
i3-8350K
Graphics
RX 560
Mac
iMac, Mac mini
Classic Mac
eMac, iBook
Mobile Phone
iOS
Downloaded the update 10.14.5 on my Macbook and used Unibeast to make a bootable USB from its Install macOS Mojave.app

Formatted the SSD and reinstalled with the new version
Sounds good :thumbup:

The Device ID that you are faking is actually the same as the iGPU in your CPU so in theory it isn't needed - hence the previous suggestion, I think. However if it isn't working it might be worth, first, double-checking the pre-allocated memory in your BIOS and that iGPU is set to primary display etc. then ...

Run IORegistryExplorer and check if you need to rename GFX0 to IGPU. If so you can do this using Clover Configurator to edit your config.plist. Go to the Acpi tab and look through the "List of Patches" for it.

:)
 
Joined
Nov 3, 2018
Messages
305
Motherboard
ASRock B360-HDV
CPU
i5-8400
Graphics
RX 470
Mobile Phone
iOS
Fresh Install onto 10.14.5
Installed Lilu and Whatevergreen
SBIOS : Macmini8,1

Changing Device ID from 0x3E928086 to blank does not boot. (Blackscreen during OS Loading)

Attaching the EFI that currently works perfect except the Intel UHD 630 7MB
use attached config.plist
 

Attachments

Joined
May 24, 2019
Messages
7
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i7 8700
Graphics
UHD630
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Sounds good :thumbup:

The Device ID that you are faking is actually the same as the iGPU in your CPU so in theory it isn't needed - hence the previous suggestion, I think. However if it isn't working it might be worth, first, double-checking the pre-allocated memory in your BIOS and that iGPU is set to primary display etc. then ...

Run IORegistryExplorer and check if you need to rename GFX0 to IGPU. If so you can do this using Clover Configurator to edit your config.plist. Go to the Acpi tab and look through the "List of Patches" for it.

:)
No Luck.

Still Intel UHD 630 7MB
 
Top