Contribute
Register

<< Solved >> [HELP] Z390 + UHD630 Graphics not work

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
Hi, Guys.
Thanks for your Installation Guide and I installed Mac OS 10.15.7 with Unibeast 10.3.0.
But I can't complete Multibeast steps.
After setting Multibeast, the screen doesn't show. (No signal)

So, I copy EFI folder from Unibeast memory to Volume/EFI.
And now I can run with Mac OS, but no correct Graphics Settings.

Screen Shot 2020-11-27 at 3.26.38 PM.png


Please correct my Clover settings.

I am using HDMI port on motherboard.
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.5 MB · Views: 43
  • Jiny’s iMac.ioreg
    8.3 MB · Views: 38
Last edited:

Edhawk

Moderator
Joined
Aug 2, 2013
Messages
2,897
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I can't open your IOReg, IOREG says it is corrupted. You seem to have named it .ioreg, why? It doesn't require you to add a document type. Just save it in the default name IORegistryExplorer gives it. Also make sure you are using the correct version of IORegistryExplorer, that would be version 2.1, some newer versions corrupt the file.

You haven't adapted the default settings from the guide to match your motherboard, not for the CPU IGPU or any other devices contained in the Hack.

You haven't set your USB ports to be enabled, while your config.plist includes the Raise USB port Limit patches, you have not included the XHCI to XHC rename patch, nor have you included the mandatory USBInjectAll.kext nor the XHCI-unsupported.kext.

I am not sure I am doing you any favours but I have edited your CLOVER folder to better match your system. See the attached folder.

It contains a number of essential SSDT's, additional kexts, with some removed. A lot of edits to your config.plist, too many to mention.

Try booting this revised CLOVER folder from a USB drive. Make sure it works before you copy it to the main macOS Catalina EFI Partition and EFI folder.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    3.9 MB · Views: 56
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
I am really appreciate your helps, and I copied it USB drive and stuck at this screen.
 

Attachments

  • IMG_0011.jpeg
    IMG_0011.jpeg
    3.1 MB · Views: 53
  • IMG_0014.mov.zip
    3.1 MB · Views: 37
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
I can't open your IOReg, IOREG says it is corrupted. You seem to have named it .ioreg, why? It doesn't require you to add a document type. Just save it in the default name IORegistryExplorer gives it. Also make sure you are using the correct version of IORegistryExplorer, that would be version 2.1, some newer versions corrupt the file.

You haven't adapted the default settings from the guide to match your motherboard, not for the CPU IGPU or any other devices contained in the Hack.

You haven't set your USB ports to be enabled, while your config.plist includes the Raise USB port Limit patches, you have not included the XHCI to XHC rename patch, nor have you included the mandatory USBInjectAll.kext nor the XHCI-unsupported.kext.

I am not sure I am doing you any favours but I have edited your CLOVER folder to better match your system. See the attached folder.

It contains a number of essential SSDT's, additional kexts, with some removed. A lot of edits to your config.plist, too many to mention.

Try booting this revised CLOVER folder from a USB drive. Make sure it works before you copy it to the main macOS Catalina EFI Partition and EFI folder.

I am using IORegistryExplorer v3.0.2, and I just save it in the default name.
I saved it again and compress it and upload.
 

Attachments

  • Jiny’s iMac.zip
    2.4 MB · Views: 37
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
Thanks for your reply.
I attached ioregistry file
 

Attachments

  • Jiny’s iMac.zip
    546.6 KB · Views: 31

Edhawk

Moderator
Joined
Aug 2, 2013
Messages
2,897
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I can open this IOREG.

From what I can see WhateverGreen is not loading. This may have been the kernel panic you posted above. The kext is missing from the IOReg and none of the usual fixes it applies are present.

Replace the one currently in your /CLOVER/kexts/Other folder with the one attached and see if this helps.
 

Attachments

  • WhateverGreen.kext.zip
    205.8 KB · Views: 31
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
Thanks. I changed this kext file, but stuck.
20201129_033316.jpg
 

Edhawk

Moderator
Joined
Aug 2, 2013
Messages
2,897
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
No real difference then. Not sure what to suggest next.

I need to think about this and see what I can come up with.
 
Joined
Jun 17, 2019
Messages
47
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630
@Edhawk,
I purchased RX 570 card and no problem now.
I am really really thank you.
Screen Shot 2020-11-29 at 4.58.32 PM.png
 
Status
Not open for further replies.
Top