Contribute
Register

[Guide] HP 6300 Pro / HP 8300 Elite - A 100 percent Working and Easily Affordable CustoMac

Joined
Dec 29, 2014
Messages
11
Motherboard
Dell 9020 SFF
CPU
i7-4790
Graphics
HD 4600
I installed Mojave and I think everything is working, but the graphics do not. I am using an i7-3770 that has an integrated HD 4000, in Multibest mojave only the HD6XXX appears. I only have 7mb of video and I have graphic errors. How can I solve that?

Thank you!
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,874
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Dec 29, 2014
Messages
11
Motherboard
Dell 9020 SFF
CPU
i7-4790
Graphics
HD 4600
So far, I'm stuck on a weird issue : I'm at step 6 but don't understand why I have a shitty resolution and no other choice than 1024x768.... I'm using HD4000. I did Mojave install.

EDIT : maybe has something to do with the fact it's unusual ratio ? (21/9). But it does work on Mojave on Optiplex 7010, with kind of the same hardware

EDIT 2 : went a bit further in the guide, seems like Clover changes fixed the issue !

What changes did you make in clover? I followed the guide but I have not been able to solve it.

edit: Solved whit this! https://www.tonymacx86.com/threads/solved-no-acceleration-with-intel-hd-4000-mojave.263941/
 
Last edited:
Joined
Jan 3, 2018
Messages
46
Motherboard
q77
CPU
Core i5 3570 3.40Ghz
Graphics
Nvidia GTX 1050
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys, I have an annoying issue on my HP 8300 SFF. Every time the power chord is disconnected, when I connect it back the computer auto turns on and the bios resets to defaults, so it restarts couple of times etc and then all my previous bios settings are lost. I have already changed the CMOS battery for a brand new one and the problem persists... Any idea?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,874
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys, I have an annoying issue on my HP 8300 SFF. Every time the power chord is disconnected, when I connect it back the computer auto turns on and the bios resets to defaults, so it restarts couple of times etc and then all my previous bios settings are lost. I have already changed the CMOS battery for a brand new one and the problem persists... Any idea?
My 6300 Pro has never done that. Is the computer completely shut all the way down before you disconnect ?
You could try buying a replacement PSU on Ebay and see if that fixes the problem. Good to have a backup anyway.
They are very low cost when you buy refurbished.

 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
46
Motherboard
q77
CPU
Core i5 3570 3.40Ghz
Graphics
Nvidia GTX 1050
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
My 6300 Pro has never done that. Is the computer completely shut all the way down before you disconnect ?
You could try buying a replacement PSU on Ebay and see if that fixes the problem. Good to have a backup anyway.
They are very low cost when you buy refurbished.


Yes, it's completely shut down before disconnecting power chord. Reconnecting the cable immediately turns the computer on but with the bios "empty".

Good idea, I will try that!
Thanks!
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
46
Motherboard
q77
CPU
Core i5 3570 3.40Ghz
Graphics
Nvidia GTX 1050
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I've seen some posts where people talk about a CMOS reset button and a jumper somewhere in the board. I didn't find. Does this kind of button has the same effect of removing the battery for a while? And what is that about a "jumper"?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,874
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I've seen some posts where people talk about a CMOS reset button and a jumper somewhere in the board. I didn't find. Does this kind of button has the same effect of removing the battery for a while? And what is that about a "jumper"?
The CMOS reset is the yellow button on the board. Removing the battery does the same thing. If it hasn't worked yet it won't by pressing the button. Try either a PSU or motherboard replacement. Try the PSU first as that's the easiest to test without tearing apart your whole system.

394505
 
Joined
Mar 22, 2019
Messages
224
Motherboard
HP Elite 8300 MT
CPU
i5-3470
Graphics
GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I have an annoying issue on my HP 8300 SFF. Every time the power chord is disconnected, when I connect it back the computer auto turns on and the bios resets to defaults, so it restarts couple of times etc and then all my previous bios settings are lost. I have already changed the CMOS battery for a brand new one and the problem persists... Any idea?

Flashing the BIOS might help
 
Top