Contribute
Register

GTX 660 glitch issue with MacOS High Sierra 10.13

Joined
Jul 11, 2012
Messages
5
Motherboard
GA-Z77X-UP4 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 660Ti 2GB
NvidiaWeb must be set active in clover (system parameters).
If you have 2 monitors, try to boot with just one, then connect the 2nd later.

Tried this aswell, but it did'nt work for me.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,757
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Dec 2, 2013
Messages
55
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i7-4770
Graphics
RX 580
fixed the glitch by deactivating "Inject Intel" in clover under graphics.
i also deactivated integrated graphic card in bios. before it was set "auto".
no more glitches, checked on both monitors more than 2 hours during heavy video tests.

i just realized that ''Inject Intel'' in clover is checked, i don't know when it happened, even my intel card is disabled in bios, i unchecked ''Inject Intel'' in clover, and now the glitch has gone, tested it for almost 8 hours now, still needs further test to make sure that the issue has gone permanently.
 
Joined
Mar 25, 2011
Messages
7
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i7-4770K 3.5GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2 GB
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
i just realized that ''Inject Intel'' in clover is checked, i don't know when it happened, even my intel card is disabled in bios, i unchecked ''Inject Intel'' in clover, and now the glitch has gone, tested it for almost 8 hours now, still needs further test to make sure that the issue has gone permanently.

It doesn't seem to work here. Could you please share your config.plist in order to check the differences with my own? I think our configurations are pretty similar.
 
Joined
Sep 22, 2012
Messages
22
Motherboard
MSI Z77A-G43
CPU
i5 3550
Graphics
GTX 660Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I didn't have this problem in 10.12.6 with apple drivers, but I have it in 10.13.0 both with apple and webdrivers.
 
Joined
Aug 8, 2012
Messages
28
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
i just realized that ''Inject Intel'' in clover is checked, i don't know when it happened, even my intel card is disabled in bios, i unchecked ''Inject Intel'' in clover, and now the glitch has gone, tested it for almost 8 hours now, still needs further test to make sure that the issue has gone permanently.

I've just done the opposite and enabled the Intel graphics, checked "Inject Intel" and also added ig-platform-id=04120004 to enable AirPlay and so far it seems to have cured the graphics issue. Too early to be 100% sure but so far so good.
 
Joined
Feb 12, 2011
Messages
10
Motherboard
Asus P8Z68-V LX
CPU
i5 2500K
Graphics
MSI GTX 1050 Ti
My solution is Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext injected by Clover. Applications that caused glitches now works ok.

Update: Glitches back, so this is not solution :\
 
Last edited:
Joined
Mar 25, 2011
Messages
7
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i7-4770K 3.5GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2 GB
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I've just done the opposite and enabled the Intel graphics, checked "Inject Intel" and also added ig-platform-id=04120004 to enable AirPlay and so far it seems to have cured the graphics issue. Too early to be 100% sure but so far so good.

I've tested your solution with one difference: I've enabled the Intel graphics card and Inject Intel in config.plist, but not added the ig-platform-id, because I don't know if I should use the same value (could you explain us why this value or how to obtain it in our system?). For about two hours the system worked with no artefacts, but they are back again. Nevertheless, it works really much better than without your suggestion, at least more than two hours.

Could you confirm us if your system is working properly? Maybe adding the right ig-platform-id value is the key point to finally solve the problem?
 
Joined
Dec 2, 2013
Messages
55
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i7-4770
Graphics
RX 580
It doesn't seem to work here. Could you please share your config.plist in order to check the differences with my own? I think our configurations are pretty similar.

Unfortunately, the glitch is back, so the solution doesn't work, it seems i will go back 10.12.6 until it's fixed in 10.13.1.
 
Joined
Dec 15, 2015
Messages
363
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. iOS
Unfortunately, the glitch is back, so the solution doesn't work, it seems i will go back 10.12.6 until it's fixed in 10.13.1.

If it is your main build, I agree with you. Mine is a test system, so I stick with 10.13 at the moment. If nothing changes in 10.13.1 or 10.13.2 I will reinstall my Sierra clone, not a big deal. I will report back here for each update.
 
Top