Contribute
Register

GTX 660 glitch issue with MacOS High Sierra 10.13

Joined
Dec 2, 2013
Messages
54
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i7-4770
Graphics
GTX 660
#1
Hi There,

Anyone experienced a graphic glitch issue when opening any video? this problem appeared after updated to high sierra 10.13, however there was no problem before in sierra 10.12.6, and my graphic card supposed to be native and no need for Nvidia web driver,

So, any solution for this or it's a system bug?
 
Last edited:
Joined
Dec 15, 2015
Messages
297
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1070
Mobile Phone
iOS
#2
Hi There,

Anyone experienced a graphic glitch issue when opening any video? this problem appeared after updated to high sierra 10.13, however there was no problem before in sierra 10.12.6, and my graphic card supposed to be native and no need for Nvidia web driver,

So, any solution for this or it's a system bug?
Yes I have the same problem, unfortunately no solution found. I hope this will be fixed in next High Sierra release but I do not know why I doubt... Maybe we will need Nvidia web drivers now or play with our Tetris glitches :)
 
Joined
Dec 2, 2013
Messages
54
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i7-4770
Graphics
GTX 660
#3
Yes I have the same problem, unfortunately no solution found. I hope this will be fixed in next High Sierra release but I do not know why I doubt... Maybe we will need Nvidia web drivers now or play with our Tetris glitches :)
I'm thinking to revert back to 10.12.6 as this issue is really annoying, but the question is how to revert back to 10.12.6 without loosing my currents apps?
 
Joined
Dec 15, 2015
Messages
297
Motherboard
MSI Z270 M7
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1070
Mobile Phone
iOS
#4
Time Machine (check before about APFS thing) or a clone/previous backup on a separate HDD if you have one.
I will wait for the next 2 releases as it is not my main system where the 660 is installed, if the problem remains I will go back to Sierra too (I have a backup).

You can save you apps somewhere (external HDD) too and replace them in the applications folder.
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
11
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i5-3570K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 660
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
#5
I'm having this issue as well. I've tried installing the Web Drivers, but can't get them to work (black screen after boot... I've tried all of the suggestions here).

Update: I was able to get the Web Drivers to load using lilu & NVWebDriverLibValFix. Still have crazy artifacts on the screen though, so the Web Drivers do not solve the issue.
 
Last edited:
Joined
Aug 3, 2012
Messages
19
CPU
Intel I5 3570K
Graphics
GTX 660
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
#6
One of my machines has the card and therefore has the glitch. I couldn't find any solution yet.

Apple just released High Sierra 10.13.1 public beta. I'll try it later today.
 
Joined
Feb 12, 2011
Messages
10
Motherboard
Asus P8Z68-V LX
CPU
i5 2500K
Graphics
MSI GTX 1050 Ti
#8
I changed SMBIOS from iMac to MacPro5,1 and added my GTX660 device ID to AppleGraphicsPowerManagement.kext in macpro5,1 section.

Now glitches are less annoying. Sometime not show for few hours, depending on running applications.
 
Joined
Oct 21, 2016
Messages
15
#9
great! some progress!

i suspected since the beginning of this problem that it had something to do with AppleGraphicsPowerManagement.kext

i will try that too and see what happens

update: i must be doing something wrong, i added my gfx device id to AppleGraphicsPowerManagement.kext in macpro 5,1 section and of course changed smbios to macpro 5,1, but the artifacts are the same, not worse nor better.

Tried other smbioses but keep getting the same results.
 
Last edited:
Joined
Dec 2, 2013
Messages
54
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i7-4770
Graphics
GTX 660
#10
this issue happened to me from time to time and it's really annoying, so i'm thinking until this problem is solved to reinstall sierra 10.12.6 over 10.13 without formatting using USB flash drive to keep my apps and setting and stick with 10.12.6 for now.
 
Top