Contribute
Register

Display port not working and screen noise problem

pompey

Suspended
Joined
Feb 25, 2013
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
Hi mates,

I'm always getting the graphics problem after the display sleep I see the noisy screen and only after turning the monitor off and turning it back on everything works as it should be. I'm using HDMI cable and tried today use the display port to see if that helps but unfortunately, DP is not working at all.

Attached are my config file and noisy screen photo.

Can somebody please explain what to do with this?

GPU: ZOTAC GeForce GTX 1070 Mini
CPU: i6700K
MB: Asus Z170i Pro Gaming
Monitor: BenQ SW271 (4K)
OS: 10.12.6 (16G29)
 

Attachments

Last edited:

pompey

Suspended
Joined
Feb 25, 2013
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
See if this makes any difference :
thank you mate, but no success
I'm noticing this problem only when os turning off the display not computer sleep
Computer sleep works ok
 

pompey

Suspended
Joined
Feb 25, 2013
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
no other suggestions?
 
Joined
Nov 26, 2016
Messages
22
Motherboard
Gigabyte Z68AP-D3
CPU
i3-2120
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
The same issue with DVI-D connected monitor Benq. HDMI connected Samsung TV is fine.
I was thinking it’s DVI cable issue. But now I think it's Benq issue.
 

pompey

Suspended
Joined
Feb 25, 2013
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
The same issue with DVI-D connected monitor Benq. HDMI connected Samsung TV is fine.
I was thinking it’s DVI cable issue. But now I think it's Benq issue.
Using RX 580 now, everything works fine.
 
Top