Contribute
Register

Dell XPS13 9370 QHD Mojave

Joined
Oct 10, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell 9560
CPU
Core I5
Graphics
Nvidia 1050
My 9370 Headphone jack work but you have to do a small trick. Sleep your XPS and turn it on. I will work like a champ. Layout id: 58, My config here bellow, work all but not the webcam.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    7.3 MB · Views: 65
Joined
Nov 5, 2019
Messages
3
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i7-7700K
Graphics
Radeon RX 560
My 9370 Headphone jack work but you have to do a small trick. Sleep your XPS and turn it on. I will work like a champ. Layout id: 58, My config here bellow, work all but not the webcam.

Thanks for sharing, but apparently we have different hardware.. using your configuration i have no audio device and the touch screen is not working
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,237
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for sharing, but apparently we have different hardware.. using your configuration i have no audio device and the touch screen is not working
As per rules, please update your hardware profile to allow others to help you easier

please read the faq for proper hardware profile setup:
 
Joined
Oct 10, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell 9560
CPU
Core I5
Graphics
Nvidia 1050
Thanks for sharing, but apparently we have different hardware.. using your configuration i have no audio device and the touch screen is not working
Sorry, my XPS is FHD version.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
3
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i7-7700K
Graphics
Radeon RX 560
Great, i got it! I found the modified layout 58 on the AppleALC repository, and compiled a new version of the kernel extension. For some reason, setting the layout id using alcid boot variable is not enough on my laptop, i had to set the following device properties in clover configuration. CodecCommander kext is also needed

XML:
        <key>Properties</key>
        <dict>
            <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,31,3</string>
                <key>device-id</key>
                <data>
                cKEAAA==
                </data>
                <key>device_type</key>
                <string>Audio device</string>
                <key>layout-id</key>
                <data>
                FgAAAA==
                </data>
                <key>model</key>
                <string>Sunrise Point-LP HD Audio</string>
            </dict>
        </dict>
 

Attachments

  • AppleALC-1.4.4-RELEASE.zip
    978.1 KB · Views: 51
Joined
Jan 27, 2018
Messages
27
Motherboard
HP Z400
CPU
Xeon X5687
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
My 9370 Headphone jack work but you have to do a small trick. Sleep your XPS and turn it on. I will work like a champ. Layout id: 58, My config here bellow, work all but not the webcam.
Hi, I have the FHD non-touch xps 13 (9370) too. Using your config.plist and ACPI files, most things are now working. The brightness keys never worked (had to use Fn+S and Fn+B), and also headphone audio working! Only thing missing is the 2 left USB C ports, they only work when plugged at boot. Apparently people got them to work with hotplug? That's not working for me. I'm not using any of your kexts, as you are not using the recommended way (inject via clover), and some of them (didn't figure out which) lead to macOS no longer booting. Any idea why the hotplugging doesn't work?
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    2.3 MB · Views: 30
Joined
Oct 10, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell 9560
CPU
Core I5
Graphics
Nvidia 1050
Hi, I have the FHD non-touch xps 13 (9370) too. Using your config.plist and ACPI files, most things are now working. The brightness keys never worked (had to use Fn+S and Fn+B), and also headphone audio working! Only thing missing is the 2 left USB C ports, they only work when plugged at boot. Apparently people got them to work with hotplug? That's not working for me. I'm not using any of your kexts, as you are not using the recommended way (inject via clover), and some of them (didn't figure out which) lead to macOS no longer booting. Any idea why the hotplugging doesn't work?
Making Thunderbolt work on a Hackintosh still painful. Mine work when you are not sleeping your XPS yet. Since you woke up from sleep. Your thunderbolt port doesn't work. I am looking for anyone can fix those thunderbolt issues and finally is the camera. Then we have nearly perfect Hackintosh.
 
Joined
Jan 27, 2018
Messages
27
Motherboard
HP Z400
CPU
Xeon X5687
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
Hi ,
set bios like this ....
View attachment 438158
View attachment 438159View attachment 438160

and try to use all my efi:)
tried with those BIOS settings, but the same. Have not tried all EFI yet, as I'm affraid it won't boot with all those kexts. Might try tomorrow.

What is meant with hotplug? Can you really plug in a USB device in one of the left ports (after boot) and have it work?? They only work if the device is plugged at boot for me.

Edit: headphone jack does work for me
 
Top