Contribute
Register

Dell XPS13 9370 QHD Mojave

Joined
Jul 12, 2020
Messages
3
Motherboard
Dell XPS 13 9370
CPU
i7 8550
Graphics
HD 620
I used your config, all works good, but kernel_task generates high cpu load. Any ideas how to solve this?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,206
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I used your config, all works good, but kernel_task generates high cpu load. Any ideas how to solve this?
could be voodooi2c issue as it may be using polling mode and not gpio
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,206
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 12, 2020
Messages
3
Motherboard
Dell XPS 13 9370
CPU
i7 8550
Graphics
HD 620
Hi
try to use my last EFI
I have same result with your last EFI. Kernel_task create high load on cpu, when i disable Apple ALC - cpu load normal, but no sound
 
Joined
Aug 27, 2020
Messages
1
Motherboard
Dell
CPU
Intel Core 8th Generation i7-8550U Processor (Quad Core, up to 4.0 GHz, 8M Cache)
Graphics
Intel UHD Graphics 620
Hello, new to the Hackintosh thing. Just got a XPS 9370 with touch 4k and 8g Ram. I just downloaded desmomarco999's Last "EFI.zip" to try and see if I can get it working. A couple of questions:
- I'm curious what doesn't work so far?
- Can I set it up to dual-boot?
(Haven't used Bootcamp for a long time but not sure if that is the way to go with doing a Hackintosh)

Thanks for any help you all can give!
-Swifty
 
Joined
Sep 6, 2020
Messages
1
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
have anyone try this using opencore?

 
Joined
Jun 4, 2017
Messages
174
Motherboard
ASUS GL504GW - OpenCore
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 + RTX2070, 1920x1080
Mobile Phone
  1. iOS
Happy to share working AppleALC. Speakers <=> Headphones, and Mic are working.
Enjoy ;-)

We are close to 100% ;-)))))

use alcid=58
Hey, could you upload the AppleALC source (or layout 58 xml files)? I have an XPS9380, which has the same codec but different pin path.
Actually, it may be irrelevant; I see that layout-id 22 is used, with SSDT-ALC299.aml - could you tell me what guide you followed to create it, ie why those verb commands?
 
Last edited:
Joined
Oct 3, 2019
Messages
5
Motherboard
Msi Tomahawk B450 Max
CPU
Ryzen 5 3600x
Graphics
Powercolor Red Devil Rx 590
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@Darkbaron: I am working on a OC EFI.

Actually works:
iGPU: Metal, VRAM 1536MB

Not working, need some fixes:
  • Audio: No Device shown in System Preferences Sound.
  • USB-C: Only the right one is working.

Hey any further progress? Wanna upgrade it to OC 0.6.3 so i can get BigSur booting :) thank you
 
Joined
Oct 3, 2019
Messages
5
Motherboard
Msi Tomahawk B450 Max
CPU
Ryzen 5 3600x
Graphics
Powercolor Red Devil Rx 590
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Okay everything works here and bigsur boots just fine, however the only issue is I have with Audio, please can someone tell me why Audio refuses to work, thanks
 

Attachments

  • EFI.zip
    12.3 MB · Views: 72
Top