Contribute
Register

[BUG] Black screen 3 minutes after booting, CoffeeLake UHD 630

Joined
Dec 8, 2011
Messages
448
Motherboard
Razer Blade 15 - Clover
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630/GTX 1060 - 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
igfxcflbklt=1 boot flag is the only one that works now.

Vit had a look at your KP (which is actually an assertion) and as you can see it's unrelated to the patch. It's related to DVMT.
Welp, looks like I'm breaking down and modding my BIOS. Was trying to avoid that. I will do so and adjust my DVMT settings manually, remove the patch and report back.
 
Joined
Dec 8, 2011
Messages
448
Motherboard
Razer Blade 15 - Clover
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630/GTX 1060 - 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
igfxcflbklt=1 boot flag is the only one that works now.

Vit had a look at your KP (which is actually an assertion) and as you can see it's unrelated to the patch. It's related to DVMT.
So I went and unlocked my BIOS, changed my DVMT to 64MB (the max this laptop allows), removed the DVMT patch from my config.plist and tried the igfxcflbklt=1 and I was able to boot now, but out of 6 boots only one had backlight working, the other 5 were all black screen until I put the laptop to sleep or waited 3 minutes.

Unless I missed something else, the update doesn't seem to be working on my end :thumbdown

Attached update PR files.
 

Attachments

Joined
Oct 30, 2018
Messages
42
Motherboard
HP i5-dc0007nl-F.06
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
UHD 630 & GTX 1050
For me there is only a slight problem. During the installation of Mojave the brightness was fine but then, when in post-install, I noticed that the brightness was very low compared to before. I can change the brightness in setting but the maximun is not like it should be.
 

Attachments

Joined
Jul 11, 2014
Messages
438
Motherboard
Asus A555LAB
CPU
i3-4005U
Graphics
HD 4400
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
For me there is only a slight problem. During the installation of Mojave the brightness was fine but then, when in post-install, I noticed that the brightness was very low compared to before. I can change the brightness in setting but the maximun is not like it should be.
No more black screen issue now?
 
Joined
Dec 8, 2011
Messages
448
Motherboard
Razer Blade 15 - Clover
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630/GTX 1060 - 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Yes now is not black anymore but in my case the max brightness is lower than before.
Out of curiosity, what ig-platform-id are you using?
 
Joined
Dec 8, 2011
Messages
448
Motherboard
Razer Blade 15 - Clover
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630/GTX 1060 - 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
QUOTE="alex10630, post: 1871616, member: 2098188"]hey, you can try my way . no black ,but lost sound[/QUOTE]
What is your way?
 
Last edited:
Joined
Sep 2, 2018
Messages
4
Motherboard
LENOVO Y530(CN Y7000)
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
It

What is your way?

#301

I have LENOVO Y530 (i7 8750H + UHD630) . I try patch Video,Audio with Intel FB patcher.
then , I found when set Layout id wrong , backlight is ok, no BUG.
but set Layout id correct , black screen is show...

my correct Layout is 3 . then I inject with 4, 5,6...
then display is work fine. I don't know why...
 
Joined
Oct 30, 2018
Messages
42
Motherboard
HP i5-dc0007nl-F.06
CPU
i5-8300H/HM370
Graphics
UHD 630 & GTX 1050
Out of curiosity, what ig-platform-id are you using?
Every single id in clover configurator under coffe lake laptop section works just fine but they give me the problem described above
 
Top