Contribute
Register

Asrock J3455-ITX very close...

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 27, 2019
Messages
4
Motherboard
Asrock J3455-ITX
CPU
intel J3455
Graphics
GT710
Hi everyone!

I already have a hackintosh up and running, it's working great for a few months now. However I still have an unused board left, the Asrock J3455-ITX and I didn't succeed yet to get it working. I've been trying a lot of different things for the past few days, but maybe I'm looking in the wrong direction...

I've tried searching the forum before and got someone using an intel nuc with the same processor. Everybody replied it wasn't possible due to the Intel HD500 graphics, However my board has a pcie slot and I put in a spare Nvidia GT710... So I'm seeing a chance. In the topic the owner came to the WRONG conclusion it isn't possible due to missing SSE4, but that's a lie as it clearly has SSE4 and clover also reports that.

My specifications

Motherboard Asrock J3455-ITX
CPU Integrated Intel J3455 (1.5Ghz, 4 cores, 4 threads)
Graphics (internal) Intel HD Graphics 500
Graphics (external) Nvidia GT710 1GB
RAM 2x Corsair 8GB DDR3-1600 So-Dimm
BIOS FW 1.80


Bios settings
My bios is updated to FW1.80 and I changed the following settings:
CPU configuration
Intel SpeedStep Technology Enabled
CPU C states support C6
Enhanced Halt State C1E Enabled
Intel Virtualization Technology Enabled
Intel VT-D Disabled
Power Gear Sport Mode


Chipset configuration
Intel GOP driver Disabled
Dram Frequency DDR3-1600
Dram Voltage 1.35V
Intel HD graphics Disabled
Primary Graphics Adapter PCI Express
Share memory Auto
Onboard HD audio Disabled
Onboard LAN Disabled
PCIE Link speed Auto
Deep S5 Disabled


Super IO Configuration
Serial Port 1 Disabled


ACPI Configuration
Suspend to ram Auto
ACPI HPET table Enabled
Wake-up settings Disabled


Hi everyone!

I already have a hackintosh up and running, it's working great for a few months now. However I still have an unused board left, the Asrock J3455-ITX and I didn't succeed yet to get it working. I've been trying a lot of different things for the past few days, but maybe I'm looking in the wrong direction...

I've tried searching the forum before and got someone using an intel nuc with the same processor. Everybody replied it wasn't possible due to the Intel HD500 graphics, However my board has a pcie slot and I put in a spare Nvidia GT710... So I'm seeing a chance. In the topic the owner came to the WRONG conclusion it isn't possible due to missing SSE4, but that's a lie as it clearly has SSE4 and clover also reports that.

My specifications
Motherboard Asrock J3455-ITX
CPU Integrated Intel J3455 (1.5Ghz, 4 cores, 4 threads)
Graphics (internal) Intel HD Graphics 500
Graphics (external) Nvidia GT710 1GB
RAM 2x Corsair 8GB DDR3-1600 So-Dimm
BIOS FW 1.80


Bios settings
My bios is updated to FW1.80 and I changed the following settings:

CPU configuration
Intel SpeedStep Technology Enabled
CPU C states support C6
Enhanced Halt State C1E Enabled
Intel Virtualization Technology Enabled
Intel VT-D Disabled
Power Gear Sport Mode


Chipset configuration
Intel GOP driver Disabled
Dram Frequency DDR3-1600
Dram Voltage 1.35V
Intel HD graphics Disabled
Primary Graphics Adapter PCI Express
Share memory Auto
Onboard HD audio Disabled
Onboard LAN Disabled
PCIE Link speed Auto
Deep S5 Disabled


Super IO Configuration
Serial Port 1 Disabled


Storage Configuration
Sata controller Enabled
Sata mode AHCI
Sata Smart Enabled
Aggressive Link Power Disabled
Asmedia Sata3 Disabled



Storage Configuration
Sata controller Enabled
Sata mode AHCI
Sata Smart Enabled
Aggressive Link Power Disabled
Asmedia Sata3 Disabled


ACPI configuration
Suspend to ram Auto
APCI HPET table Enabled
Wake-up settings Disabled


USB settings
Legacy USB support Enabled


Other
Intel Trusted Computing Disabled
CSM Disabled
Secure Boot Disabled
Intel Platform Trust Technology Disabled
Fast Boot Disabled


So I made multiple High Sierra USB sticks with UniBeast and I updated clover directly to Clover R5097.
In clover I have these files now, but I experimented a lot:

Drivers/UEFI
ApfsDriverLoader.efi
AptioMemoryFix.efi
FSinject.efi
VboxHFS.efi
VirtualSMC.efi


KEXTS/other
Lilu.Kext
VirtualSMC.Kext
Whatevergreen.Kext


Clover boots totally fine, the Nvidia GPU gets recognised in the Graphic config section. I put on debug mode. When I want to start High Sierra install the debug ends at: "83:958 0:046 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\Off
83:980 0:022 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\10.13
84:008 0:028 Custom boot screen not used because entry has unset use graphics
84:030 0:021 Closing log". I once changed config to an iMac 14,2 and tried to fakecpu a Penryn And then It ended at "Custom boot screen is not locked - Failed to unlock custom boot screen: Not ready!".

Can anyone point me in the right direction for new options to try or how to possibly make this work?

Thanks in advance!
 
Joined
Oct 27, 2019
Messages
4
Motherboard
Asrock J3455-ITX
CPU
intel J3455
Graphics
GT710
This is my EFI folder
 

Attachments

  • EFI.zip
    2.1 MB · Views: 89
Joined
Oct 27, 2019
Messages
4
Motherboard
Asrock J3455-ITX
CPU
intel J3455
Graphics
GT710
I tried to boot without debug mode on and just using verbose.
Without the AptioMemoryFix I'm getting an memory allocation error.
With the free2000 driver, I'm left with an result 14.... So it doesn't seem to work.
With AptioMemoryFix I don't get the memory allocation error but I'm getting stuck at ++++++ plus sign's after End RandomSeed. I tried calculating my slide values but I wasn't able to find a low slide value...
Also at the start of the process the AptioMemoryFix reports "AMF only 111/256 slides are usable! Valid slides: 144-255".
I couldn't really find the meaning behind that...

Does anyone have a clue what I could try next?
 
Joined
Oct 27, 2019
Messages
4
Motherboard
Asrock J3455-ITX
CPU
intel J3455
Graphics
GT710
I made a dump of my Bios Setup with all the settings I can possibly change.
 

Attachments

  • Bios Settings.txt
    611.1 KB · Views: 263
Joined
Sep 12, 2018
Messages
2
Motherboard
Z370-I
CPU
i7-8700K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, dude, I've got the same board on my shelf running a freenas os.
But once I was thinking about building an osx on it I've read that osx does not understand celerons cpu's at all. Maybe something is changed?
Anyway I can help somehow since I own the same free board + ssd + 8Gb memory + power supply
 
Status
Not open for further replies.
Top