Contribute
Register

Working BIOS for ASrock H370m-itx/ac

Joined
Feb 25, 2019
Messages
9
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400 @ 2.8Ghz
Graphics
MSI Vega 56 Airboost
@aeromatic I building my first hachintosh around this mobo but as @UnMacX there isn't any golden build.

Can you upload your Clover file? Or could just write a little guide for people like me? :cool:
Hi, my hack is nearly a golden build now. Everything works but for 100Hz HDMI on the 34" ultra wide display.
To return to the topic of this thread, bios v3.0 works fine for me.
I had display issues with v3.1 but I think it was caused by a poor display port cable. I would need to try 3.1 again to confirm.

Attached an archive of the EFI and L/E folders.
NOTE: The config.plist contains properties for the MSI Vega 56 8MB Airboost. You might need to remove it if you are using the iGPU.

I'll write a detailed build post sometimes.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Feb 25, 2019
Messages
9
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400 @ 2.8Ghz
Graphics
MSI Vega 56 Airboost
@aeromatic quick question. With this mobo you don't need to buy any wireless + BT adapter for hand-off/continuity right? the mobo's Intel 802.11ac WiFi + BT 4.2 will do it?
I got a BCM94352Z card with 2 antenna ports from Amazon. Wifi + Bt work fine including airdrop and continuity features. I followed the Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide].
Initially, the bluetooth connection was slow and erratic with the trackpad. I solved it by switching to a 5Ghz Wifi network. Now it seems to work normally. I think these combo cards that share the same antennas for Wifi and BT are prone to interferences.
Make sure to use a good PH00 screwdriver to replace the M.2 card though. I had to drill out one of the screws from the shroud holding the M.2 wifi card and antenna ports to the logic board.
 
Last edited:
Joined
Nov 24, 2018
Messages
18
Motherboard
H370M-ITX/AC
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
iMac, MacBook Pro
Only bluetooth works
Does the bluethoot work default without Kext, even you? Anyway, my bluethoot is a little weak, but the wifi of default doesn't work, did you try some kexts? How can I make the Wifi work? And improving bluetoot? How did you do it?

@aeromatic
 
Last edited:
Joined
Oct 21, 2012
Messages
30
Motherboard
Asrock H370M-ITX/AC
CPU
i7 8700
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Does the bluethoot work default without Kext, even you? Anyway, my bluethoot is a little weak, but the wifi of default doesn't work, did you try some kexts? How can I make the Wifi work? And improving bluetoot? How did you do it?

@aeromatic
Yes, BT works without any kext. I use it with airpods and it's fine (worse than iPhone's one).
To make wifi work i think you have to replace the hardware module but i'm not sure because i don't need it...
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
30
Motherboard
Asrock H370M-ITX/AC
CPU
i7 8700
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi, my hack is nearly a golden build now. Everything works but for 100Hz HDMI on the 34" ultra wide display.
To return to the topic of this thread, bios v3.0 works fine for me.
I had display issues with v3.1 but I think it was caused by a poor display port cable. I would need to try 3.1 again to confirm.

Attached an archive of the EFI and L/E folders.
NOTE: The config.plist contains properties for the MSI Vega 56 8MB Airboost. You might need to remove it if you are using the iGPU.

I'll write a detailed build post sometimes.
Using the BIOS v1.50 sleep/wake capability didn't work...
Using the BIOS v3.00 i was not able to boot anything with clover (don't know why). Can you share some screens of your settings?
 
Joined
Nov 24, 2018
Messages
18
Motherboard
H370M-ITX/AC
CPU
i7-8700
Graphics
UHD 630
Mac
iMac, MacBook Pro
Yes, BT works without any kext. I use it with airpods and it's fine (worse than iPhone's one).
To make wifi work i think you have to replace the hardware module but i'm not sure because i don't need it...
Yes, BT works without any kext. I use it with airpods and it's fine (worse than iPhone's one).
To make wifi work i think you have to replace the hardware module but i'm not sure because i don't need it...
you could attach your config plist since you have a lot less problems than I would like to see yours! thank you
 
Joined
Oct 21, 2012
Messages
30
Motherboard
Asrock H370M-ITX/AC
CPU
i7 8700
Graphics
UHD 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
you could attach your config plist since you have a lot less problems than I would like to see yours! thank you
At the moment i'm using a configuration with HS and i don't have a config.plist for mojave :(
 
Joined
Feb 25, 2019
Messages
9
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400 @ 2.8Ghz
Graphics
MSI Vega 56 Airboost
Using the BIOS v1.50 sleep/wake capability didn't work...
Using the BIOS v3.00 i was not able to boot anything with clover (don't know why). Can you share some screens of your settings?
Hi @aeromatic,
With the plugintype=1 clover option sleep was working ok.
I created a ssdt following this guide though as it seemed to be the recommended way:
[Guide] Generate SSDT For Coffee Lake CPU

Here are screenshots of my bios. Note that I enabled the CSM mode to take the bios screenshots that's why the last one is distorted. CSM has no impact on sleep. (sorry for the long post, I don't know how to make a gallery)

IMG_1541.jpgIMG_1526.jpgIMG_1528.jpgIMG_1529.jpgIMG_1527.jpgIMG_1529.jpgIMG_1530.jpgIMG_1531.jpgIMG_1532.jpgIMG_1533.jpgIMG_1534.jpgIMG_1535.jpgIMG_1536.jpgIMG_1537.jpgIMG_1538.jpgIMG_1539.jpgIMG_1540.jpgIMG_1543.jpg
 

Attachments

Last edited:
Top