Contribute
Register

Working BIOS for ASrock H370m-itx/ac

Joined
Feb 25, 2019
Messages
20
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400
Graphics
Vega 56
Using the BIOS v1.50 sleep/wake capability didn't work...
Using the BIOS v3.00 i was not able to boot anything with clover (don't know why). Can you share some screens of your settings?
It seems that the chipset shared memory setting might be the cause to your sleep issues with bios v3.00:

UEFI-BIOS settings:

The board comes with BIOS version 1.20, there is an update 1.50 on the Asrock website. Usually it is good to stay updated but in this case I’ll recommend to stay on 1.20, because the 1.50 version seems to be unstable and I had restarts upon wake and things like that I couldn’t get fixed even with dsdt patches. So I just downgraded to 1.20 which runs fine.

Settings needed: Just the usual. Disable fast boot and security boot (everything Windows-related), disable vt-d and enable XHCI hand-off. Activate multi monitor support and set VRAM to 64MB to activate the Intel IGPU. From what I’ve read most people recommend 128MB but I find the 64MB setting to be more reliable, getting artifacts with settings below or above 64MB. 128MB may be needed for 4k support, though. *Update* BIOS V 3.00 with Mojave final release works fine with 128MB.
[SUCCESS] Asrock H370M-ITX/ac and getting RX560 or RX580 to work with Intel graphics for full hardware acceleration on Mojave (and maybe High Sierra 10.13.6)
 
Joined
Feb 25, 2019
Messages
20
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400
Graphics
Vega 56
While trying to resolve a blind boot with DP cable on the Vega, I updated bios to v4.0
Now the hack won't boot :( and worse, the bios won't let me downgrade to v3.0 ... :banghead:
I opened a thread on Asrock forums ... hoping they will send me a beta version that allows to downgrade.
H370M-ITX/ac black screen over Display Port

If you have a working system with bios v4, your EFI is more than welcome.
 
Joined
Jan 26, 2013
Messages
94
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Yes I update BIOS to 4.0 and MAC OS dont load anymore...
Bios can be downgrade by FTPDOS but is a risky because it can
erase MAC address of ethernet cards. Asrock only today posted info on
their webside that bios 4.0 cant be downgrade.
 
Joined
Feb 25, 2019
Messages
20
Motherboard
ASRock - H370M-ITX/ac
CPU
i5-8400
Graphics
Vega 56
Yes I update BIOS to 4.0 and MAC OS dont load anymore...
Bios can be downgrade by FTPDOS but is a risky because it can
erase MAC address of ethernet cards. Asrock only today posted info on
their webside that bios 4.0 cant be downgrade.
So I found the solution to have my Hack boot with Asrock bios v4.0 in. a post from @pupin Thanks a million mate ! All Asrock owners ow you a bier! if not a MLB!!!

For all guys with problems on the new Asrock BIOSes (for this board, and for other Asrock boards), add in Clover's config.plist,
under ACPI\DSDT\Patches the following patch (I already posted my patch in the General Z390 thread):
Code:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Fix AsRock Z390 BIOS DSDT Device(RTC) bug</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
oAqTU1RBUwE=
</data>
<key>Replace</key>
<data>
oAqRCv8L//8=
</data>
</dict>

The problem his an uninitialized variable in Device(RTC) that makes OSX DSDT parser freak out.
I am quite sure AsRock will eventually fix this, but for now, it is a usable solution.
Link
I rebuilt my USB key from scratch and replaced the EFI folder on the boot drive using Terminal.

Bonus: bios v4 supports CPU undervolting :)
Attached EFI folder
 

Attachments

Joined
Apr 18, 2019
Messages
2
Motherboard
Asrock B360M-ITX/ac
CPU
i5 - 9400f
Graphics
GTX 1080
So I found the solution to have my Hack boot with Asrock bios v4.0 in. a post from @pupin Thanks a million mate ! All Asrock owners ow you a bier! if not a MLB!!!


Link
I rebuilt my USB key from scratch and replaced the EFI folder on the boot drive using Terminal.

Bonus: bios v4 supports CPU undervolting :)
Attached EFI folder
Thanks, that's really helpful.
However, after upgrading to v4.0, the mobo cannot recognize my BCM943602CS WiFi anymore. Any fix?
 
Joined
Dec 23, 2012
Messages
14
Motherboard
Asus ROG STRIX Z370-F
CPU
i7-8700k
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@UnMacX Could you please upload your EFI for Catalina? I'm trying to install Catalina on a machine with the following specs and I'm running into kernel panics or errors when I try to install macOS with your config or with a the config provided here. I used SSDT-EC.aml too.

Motherboard: ASRock H370m-itx ac. Changed the WIFI card to BCM94350ZAE.
CPU: Intel Core i3 9100
RAM: 16GB G.Skill Aegis DDR4-2666
SSD: Samsung MZ-76E250B/EU SSD 860 EVO 250 GB
no gpu or other card

Thanks!
 
Joined
Apr 3, 2019
Messages
71
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac - v4.40
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630 + RX 590 Nitro+
@UnMacX Could you please upload your EFI for Catalina? I'm trying to install Catalina on a machine with the following specs and I'm running into kernel panics or errors when I try to install macOS with your config or with a the config provided here. I used SSDT-EC.aml too.

Motherboard: ASRock H370m-itx ac. Changed the WIFI card to BCM94350ZAE.
CPU: Intel Core i3 9100
RAM: 16GB G.Skill Aegis DDR4-2666
SSD: Samsung MZ-76E250B/EU SSD 860 EVO 250 GB
no gpu or other card

Thanks!
Hey, what's the part number of your BCM94350ZAE ? Did you have any problem to make it work ?
I ordrered one of these cards announced as CN-0VW3T3 but I received the CN-08PKF4 which is very unreliable in my laptop. I'm considering to try using it with my ASRock Z390 Phantom Gaming ITX (even if I've a BCM94360CS2 coming with its adapter).
 
Joined
Dec 23, 2012
Messages
14
Motherboard
Asus ROG STRIX Z370-F
CPU
i7-8700k
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey, what's the part number of your BCM94350ZAE ? Did you have any problem to make it work ?
I ordrered one of these cards announced as CN-0VW3T3 but I received the CN-08PKF4 which is very unreliable in my laptop. I'm considering to try using it with my ASRock Z390 Phantom Gaming ITX (even if I've a BCM94360CS2 coming with its adapter).
Hi, I think it is a CN-0VW3T3 card. I ordered it here. I would need to open the metal enclosure on the motherboard to confirm.

I only managed to boot macOS once and WIFI was working natively. Since then, I was unsuccessful in finding a working EFI/config.
 
Joined
Apr 3, 2019
Messages
71
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac - v4.40
CPU
i7-9700
Graphics
UHD 630 + RX 590 Nitro+
Hi, I think it is a CN-0VW3T3 card. I ordered it here. I would need to open the metal enclosure on the motherboard to confirm.

I only managed to boot macOS once and WIFI was working natively. Since then, I was unsuccessful in finding a working EFI/config.
Ok cool, thanks, I'll give it a try next time I disassemble my PC.

If you get to boot macOS one more time, you can check IORegistryExplorer, find the wifi card, then look at the subsystem-id value. 21 means CN-0VW3T3 or CN-096JNT, and 23 means CN-08PKF4 ;)
 
Top