Contribute
Register

Update Directly to macOS Catalina

Joined
Jun 8, 2017
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 1070
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
No, the web drivers stopped at High Sierra, 10.13.6
I've been out of the hackintosh news for a while. Guess I'll have to stick with Sierra for now. Thank you for your help!
 
Joined
Feb 9, 2014
Messages
71
Motherboard
Intel DQ57TM
CPU
i5-760
Graphics
GT 710
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
m
Anyone else getting this "You must be running macOS Catalina 10.15 or later..." ? Trying to update from Mojave 10.14.5 to Catalina. Clover is ver. 5070, restarted but still can't update.

Thanks.

View attachment 429158
make sure the disk you installing to is APFS
 
Joined
Dec 12, 2016
Messages
92
Motherboard
Xiaomi Notebook Air 13.3 CLOVER UEFI
CPU
i5-6200U
Graphics
520 + 940X
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
This is exactly the process I used a couple of months ago, and it worked perfectly from Mojave on my Xiaomi laptop i5 end 2016!
 
Joined
Feb 27, 2011
Messages
20
Motherboard
Asus Z170i
CPU
i7-7700
Graphics
RX570
Up and running here on my Asus Z170i, i7 7700, RX570 - direct upgrade from 10.4

Ran into some minor snags, but was able to get past them due to some advice i found here.

Steps followed:
  • Updated Clover and Kexts first and rebooted to ensure they were working properly
  • Launched Catalina installer in Mojave
  • Upon reboot into Catalina installer, the system would hang at the Apple logo with only a small amount of progress on the bar
  • Booted back into Mojave and added SSDT-EC.AML to EFI/CLOVER/ACPI/patched/ - Install then proceeded normally (though it was slow - seems to be par for the course with this release)
  • In Clover, I kept selecting the Install partition each reboot and let it run its course until the Install partition disappeared, then i was able to select the standard OS partition
  • Upon first launch into Catalina, the progress bar at the Apple logo would progress all the way to the end, then it would KP and reboot
  • Added -disablegfxfirmware to my Clover boot and voila! Working perfectly!

Sincere thanks to P1LGRIM for his comments around the forum, as I was able to resolve based on his various posts.
 
Joined
Feb 27, 2011
Messages
20
Motherboard
Asus Z170i
CPU
i7-7700
Graphics
RX570
Looks like i do need to update my SMBIOS, etc. so that i'm able to take advantage of some of the new features (like Sidecar). I've been using 14,2 for quite awhile so bumping up to 19,2 (and adjusting UUID and Serial accordingly) should hopefully work.

I also need to resolve the playback issue with the TV app, but it seems i should be able to do so by adding some settings in whatevergreen.

Wish me luck!
 
Top