Contribute
Register

UniBeast: Install macOS High Sierra on Any Supported Intel-based PC

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
12,923
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
This is a Desktop GUIDE and NOT a SUPPORT Thread
Please post your Unibeast related installation questions and problems in the High Sierra Desktop Support Forum, Not Here. You will not get the help you need to resolve your problems here. This is for Guide comments only. Thanks in Advance. :thumbup:
 
Joined
Sep 28, 2017
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z170X-UD3
CPU
Intel Core i7-6700K
Graphics
EVGA GTX 1060
Mobile Phone
iOS
Good morning. I am new.
During the installation, I can't use my ps/2 mouse for selecting options. I've stopped the installation for staying far from problems, but: what can I do for going on? Thank you.
Try using a USB mouse, I had the same issue with my old mouse but USB one works fine :)
 
Joined
Dec 22, 2013
Messages
84
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H
CPU
i7-4770S
Graphics
RX 580
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
Excellent guide as usual. Install went (pretty) smooth on my old laptop.

- Onboard Ethernet doesn't work (AtherosLc1Ethernet), Null-Ethernet didn't seem to work, but after a 2nd reboot it did. USB3.0 Ethernet needed a bit of help (switch to Manual DHCP and back to DHCP). App store even worked when Null-Ethernet didn't.
- The laptop even has dual screen. If I wait until the Apple boot screen and then plug in HDMI: BINGO!
- Piker-alpha's Script to generate a SSDT for Power Management works. The laptop is more silent than it ever was under Win10
- and even powers off

Now the big task: make the most of the laptop by DSDT's and SSDT's.
 
Last edited:
Joined
Jul 25, 2012
Messages
155
Motherboard
macOS 10.13.1
CPU
Intel i3-6320 3.9 GHz
Graphics
ZOTAC NVIDIA GeForce® GTX 750 ZONE Edition 1 GB
Mobile Phone
iOS
Hi, I’m currently on a similar situation with my GTX 550ti, it worked perfectly with macOS Sierra and now I tried everything but still no luck... . Right now I’m able to boot up but it seems there isn’t any driver working since the screen shows some glitches and the animations are slow and choppy.
Just wait for new MultiBeast and try clear installation again, its the last chance for as with that vintage older 2 years card :) If it not help, we must buy new card.
 
Joined
Jan 7, 2012
Messages
23
Motherboard
GA-Z270N-GAMING 5
CPU
i7-7700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 1024 MB
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
PowerBook, SE
Mobile Phone
Android, iOS,
If I choose to bypass APFS and go with HFS+, will I be able to convert the HFS+ to APFS at a later date when Multibeast 10 is released without loosing data?
 
Joined
Dec 22, 2013
Messages
84
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H
CPU
i7-4770S
Graphics
RX 580
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
If I choose to bypass APFS and go with HFS+, will I be able to convert the HFS+ to APFS at a later date when Multibeast 10 is released without loosing data?
Yes, with Disk Utility. But not if the HFS+ drive is encrypted.
 
Joined
Jul 27, 2012
Messages
31
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 3-EU
CPU
Intel Core i7-6700 3.4Ghz
Graphics
Nvidia GeForce GTX 1060
Mobile Phone
Android
When trying to run the command '/Volumes/Image\ Volume/No-Convert', I'm getting "More than one minstallconfig.xml found, ABORTING !!!" how do I fix that?
 
Joined
Jan 7, 2012
Messages
23
Motherboard
GA-Z270N-GAMING 5
CPU
i7-7700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 1024 MB
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
PowerBook, SE
Mobile Phone
Android, iOS,
When trying to run the command '/Volumes/Image\ Volume/No-Convert', I'm getting "More than one minstallconfig.xml found, ABORTING !!!" how do I fix that?
How long does the script take to run? I have been waiting for about 10mins and there is disk activity and the cursor in terminal has not returned to bash.
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,243
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
When trying to run the command '/Volumes/Image\ Volume/No-Convert', I'm getting "More than one minstallconfig.xml found, ABORTING !!!" how do I fix that?
No-Convert found multiple volumes that have High Sierra installation files. Unmount the volumes that you aren't using. Keep only the volume you are installing to.
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,243
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
How long does the script take to run? I have been waiting for about 10mins and there is disk activity and the cursor in terminal has not returned to bash.
If you have multiple volumes mounted at this step No-Convert is searching all of them and can take time.

Unmount the extra disks.

The next version of No-Convert will have a solution for this.
 
Top