Contribute
Register

<< Solved >> Stuck at logo loading - Z370P D3 - F15a

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Hi,
Created 3 usb installed with unibeast for HighSierra, Mojave and Catalina. None of them can load the installer after last BIOS F15a. Even the installed one can't load any more!

Regards
 
Last edited:

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,377
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,
Created 3 usb installed with unibeast for HighSierra, Mojave and Catalina. None of them can load the installer after last BIOS F15a. Even the installed one can't load any more!

Regards

Bios versions later than F11 on your motherboard will probably require the following Clover patch in order to boot into MacOS :

I recently setup a Coffee Lake build using a Gigabyte Z370 motherboard and when the BIOS version is F11 it works. But after I upgrade the BIOS to F14 High Sierra will no longer boot. I have to add the Clover patch to allow MacOS High Sierra to boot. I would assume the same is true for Mojave and Catalina.
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Thanks, i'll give a try
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Bios versions later than F11 on your motherboard will probably require the following Clover patch in order to boot into MacOS :

I recently setup a Coffee Lake build using a Gigabyte Z370 motherboard and when the BIOS version is F11 it works. But after I upgrade the BIOS to F14 High Sierra will no longer boot. I have to add the Clover patch to allow MacOS High Sierra to boot. I would assume the same is true for Mojave and Catalina.
Ok howto added this patch to the installer first time?
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,377
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Ok how to add this patch to the installer first time?

You have to use another Mac or working hackintosh to do that to your USB install stick. Load the config.plist file from that and use Clover Configurator to add the patch to config.list and save it. I suppose since you are able to create the USB installers that you have such access.
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
You have to use another Mac or working hackintosh to do that to your USB install stick. Load the config.plist file from that and use Clover Configurator to add the patch to config.list and save it. I suppose since you are able to create the USB installers that you have such access.
I don't have any other
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Hi again, i did it but still stuck in logo loading, this time booting was faster.
Any idea?
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Here is my config and the screenshot of the errors
 

Attachments

  • IMG_20200303_125517.jpg
    IMG_20200303_125517.jpg
    2.2 MB · Views: 23
  • config.plist
    5.2 KB · Views: 18

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,580
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
GT710 - 1920x1080
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
Here is my config and the screenshot of the errors

Two things here:

1) Is that your complete config.plist or have you edited-out some of the SMBIOS data?

If it is as you are trying to boot then you need to properly populate the SMBIOS section. It is otherwise incomplete. Use Clover Configurator and select your choice from the pull-down menu. It will then fill-out all the fields you need.

2) Have you tried flashing your BIOS to an earlier version? This may work fine and get around the latest RTC bug.

3) I do not think you need the SAT0 to SATA rename in the ACPI section of your config.plist.

4) You only need one active port-limit removal patch (or set for Mojave) in your config.plist Kernel and Kext Patches section.
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
152
Motherboard
Z370P D3
CPU
i5-8400
Graphics
MSI GT 710 2GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
I've tried all of them, nothing changes at the boot and can't load the installer. Actually for me is dead and no more tries.
Thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top