Contribute
Register

[SOLVED] Gainward nVidia 640 0mb VRAM + 1024x768 resolution

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 17, 2013
Messages
6
Motherboard
GigaByte GA-Z77X-UP4 TH
CPU
Intel Core i7 3770 @ 3.4 With Noctua NH-U12S
Graphics
GAINWARD nVIDIA GeForce GT 640 1Gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey All,
I've read the "Common Troubleshooting" thread but none of the suggestions helped, unfortunately :(
I've also googled a bunch of various terms and all of them lead to needing to set Nvidia Inject to false.

My current problems are
1. With Inject NVidia on - I get the correct card (Geforce 640) with 0mb vram
2. Without Inject NVidia off - It shows "NVIDIA Chip Model 3 MB"
3. In either case I only get maximum 1024x768 resolution.
4. When OS X starts it "flashes" the screen with some sort of "blinds" (i guess due to no hardware acceleration).
5. When I set the Nvidia inject flag, it always resets to true after a reboot for some reason (even though disabling it doesn't seem to help).

Would appreciate your help while I keep trying to mess with it.

This is on Sierra, by the way.

Many thanks :)
Shai.
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,222
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Install the Nvidia Web Drivers and set Inject/Nvidia to false.
 
Joined
Mar 17, 2013
Messages
6
Motherboard
GigaByte GA-Z77X-UP4 TH
CPU
Intel Core i7 3770 @ 3.4 With Noctua NH-U12S
Graphics
GAINWARD nVIDIA GeForce GT 640 1Gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for your help!
It actually doesn't seem to help :(

I Installed the web drivers from this thread : https://www.tonymacx86.com/threads/...for-macos-sierra-10-12-2-367-15-10-25.209714/

I see the icon on top. I booted clover with Inject off and Web Drivers on.
It still shows "NVIDIA Chip Model 3MB" and it seems to flash harder than before.

Any other thoughts?
Thanks :)

kbCcVba.png


P8QdXTT.png


vQL3pin.png
 
Joined
Mar 17, 2013
Messages
6
Motherboard
GigaByte GA-Z77X-UP4 TH
CPU
Intel Core i7 3770 @ 3.4 With Noctua NH-U12S
Graphics
GAINWARD nVIDIA GeForce GT 640 1Gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've also tried editing Clover's config.plist as suggested.

e.g.

Code:
        <key>SystemParameters</key>
        <dict>
                <key>InjectKexts</key>
                <string>YES</string>
                <key>InjectSystemID</key>
                <true/>
                <key>NvidiaWeb</key>
                <true/>
        </dict>

and also

Code:
        <key>Graphics</key>
        <dict>
                <key>Inject</key>
                <dict>
                        <key>ATI</key>
                        <false/>
                        <key>Intel</key>
                        <false/>
                        <key>NVidia</key>
                        <false/>
                </dict>
        </dict>

But still same issue remains
 
Last edited:
Joined
Mar 17, 2013
Messages
6
Motherboard
GigaByte GA-Z77X-UP4 TH
CPU
Intel Core i7 3770 @ 3.4 With Noctua NH-U12S
Graphics
GAINWARD nVIDIA GeForce GT 640 1Gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, I'm officially super-confused. I just rebooted my computer 2 more times after practically not changing anything, and it works now :O

Thank you!
 
Joined
Nov 21, 2017
Messages
9
Motherboard
LENOVO
CPU
Lenovo ideapad 330-15IKB
Graphics
Intel(R) UHD Graphics 620
Ok, I'm officially super-confused. I just rebooted my computer 2 more times after practically not changing anything, and it works now :O

Thank you!

your lucky one my issue is still persisting from last 15 days, any help
 
Status
Not open for further replies.
Top