Contribute
Register

SMBios 19.x - iMacs 2019

Joined
May 22, 2011
Messages
1,052
Motherboard
ASUS TUF Z390 Plus Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 560
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Guys, some values of the SMBIOS changed such as Firmware Features, EFI versions, etc. Update your Clover Configurator and SMBIOS.
 
Joined
Mar 7, 2018
Messages
107
Motherboard
MSI Z370 PC PRO
CPU
i7-8700K
Graphics
Nitro Vega 64
I'm considering moving from 18,3 to 19,1 SMBOIS since I've now updated to 10.14.5. Do people think this is a good move? It's probably the closest to my hardware. I've skimmed over the thread and it seems worth ago. Can I keep the same serial number and board ID as before to save time or is it best to start fresh.
 
Last edited:
Joined
Apr 18, 2019
Messages
17
Motherboard
ASUS Z390-E
CPU
i7-9700K
Graphics
RTX 2060
So I need to change everything in the smbios? Do I need to change serial number
 
Joined
Mar 7, 2018
Messages
107
Motherboard
MSI Z370 PC PRO
CPU
i7-8700K
Graphics
Nitro Vega 64
I've tried both 19,1 and 19,2. Both boot ok for me on 10.14.5. I am using no compat check currently but will try without soon. I'm using lilu and WEG latest. If I don't have any setup in clover's devices/properties then my UHD is visible in system profiler for both 19,1 & 19,2. I can't get headless igpu like @pastrychef has his setup with minimal setup. However I'm on an 8700K, maybe that's why. If I use the hackintool way of adding device properties to my config, I can see I have full hardware encoding in video proc, but it says N/A for the device where it should list Intel UHD630 at the top. Checking with intel power gadget and running the Sony camp 4K video I see no quicksync activity. In order to get headless working and showing activity in power gadget, I have to use inject intel and 3E920003. This only works on 19,1, again didn't see anything in power gadget when trying this with 19,2. That's what is working good for me. Was using 18,3 before. I also get a faster boot with inject intel on.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
13,298
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
I've tried both 19,1 and 19,2. Both boot ok for me on 10.14.5. I am using no compat check currently but will try without soon. I'm using lilu and WEG latest. If I don't have any setup in clover's devices/properties then my UHD is visible in system profiler for both 19,1 & 19,2. I can't get headless igpu like @pastrychef has his setup with minimal setup. However I'm on an 8700K, maybe that's why. If I use the hackintool way of adding device properties to my config, I can see I have full hardware encoding in video proc, but it says N/A for the device where it should list Intel UHD630 at the top. Checking with intel power gadget and running the Sony camp 4K video I see no quicksync activity. In order to get headless working and showing activity in power gadget, I have to use inject intel and 3E920003. This only works on 19,1, again didn't see anything in power gadget when trying this with 19,2. That's what is working good for me. Was using 18,3 before. I also get a faster boot with inject intel on.
Are you on the latest Clover?

If you use Hackintool to set your ig-platform-id in config.plist > Devices > Properties, try changing the name to "Intel HD Graphics CFL". After the change, VideoProc should show your IGPU.
Screen Shot 2019-07-02 at 6.55.39 AM.png
 
Top