Contribute
Register

Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio

Joined
Dec 19, 2010
Messages
5
Motherboard
Asus Prime B250M-K
CPU
i5-7400
Graphics
GTX 1050
clover does not mount my refi partition anymore.
Is there a terminal command to do this directly
Use EFI Mounter V3 as linked in the first post.
 
Joined
Jul 24, 2011
Messages
18
Mobile Phone
Android
toleda, post: 1289136, member: 2393"]Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio
Clover only/Experimental:
  1. Download/View Raw/audio_cloverALC-120
  2. Mount EFI/EFI Mounter v3 | tonymacx86.com
  3. Double Click Downloads/audio_. . .ALC-120.command
  4. Enter Password
  5. Answer questions (y/n)
  6. Terminal/Shell/Export Text As...
  7. Restart
thank you very much its work now with new 10.12 GM
 

Attachments

Joined
Jul 9, 2013
Messages
36
Motherboard
Asus Z97-A 3.1
CPU
i5 4670K
Graphics
EVGA GTX 960
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio
Clover only/Experimental:
  1. Download/View Raw/audio_cloverALC-120
  2. Mount EFI/EFI Mounter v3 | tonymacx86.com
  3. Double Click Downloads/audio_. . .ALC-120.command
  4. Enter Password
  5. Answer questions (y/n)
  6. Terminal/Shell/Export Text As...
  7. Restart
thank you so much for an easy fix, toleda. particularly appreciate how simple and easy the instructions were.

my only issue after [not sure others have it] is that there's no sound after the hackintosh wakes from sleep. it only works when I reboot it with -alc892 boot flags.

I'm on the golden master and I understand these fixes/solutions are in progress for an OS that isn't fully out until next week.

if anyone else has an idea, please jump in.

thanks again.
 
Joined
Mar 27, 2016
Messages
98
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3
CPU
Intel Core i5 3.2GHz 4460
Graphics
Gigabyte GTX 950 OC
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio
Clover only/Experimental:
  1. Download/View Raw/audio_cloverALC-120
  2. Mount EFI/EFI Mounter v3 | tonymacx86.com
  3. Double Click Downloads/audio_. . .ALC-120.command
  4. Enter Password
  5. Answer questions (y/n)
  6. Terminal/Shell/Export Text As...
  7. Restart
No audio: see II. Problem Reporting, Post #1, No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA. Post to thread linked.

More Info: Realtek ALC AppleHDA

100 Series and X99 High Definition Audio Fix
Not supported natively/See Realtek ALC AppleHDA/Post #1:
Unsupported/Non-working Realtek ALC AppleHDA
  1. 100 Series/Intel High Definition Audio (2 and 3 only)
  2. X99/Intel High Definition Audio
Credit: pcpaul/Riley Freeman/Clover General discussion

No devices recognised in system preferences even though its recognised in system report under audio

Here is the output from terminal after running the script

Last login: Wed Sep 14 14:56:54 on console
iMac:~ hackintosh$ /Users/hackintosh/Desktop/PO\ Trials/audio_cloverALC-120_v1.0b0.command ; exit;

Agreement
The audio_cloverALC-120 script is for personal use only. Do not distribute
the patch, any or all of the files or the resulting patched AppleHDA.kext
for any reason without permission. The audio_cloverALC-120 script is
provided as is and without any kind of warranty.

File: audio_cloverALC-120.command_v1.0b0
Release Mode
Password:
EFI partition is mounted
System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration).

Configuration:
Apple Internal: disabled
Kext Signing: disabled
Filesystem Protections: disabled
Debugging Restrictions: enabled
DTrace Restrictions: enabled
NVRAM Protections: enabled
BaseSystem Verification: enabled

This is an unsupported configuration, likely to break in the future and leave your machine in an unknown state.

OK to patch
Confirm Realtek ALC887 (y/n): y
ALC887 v_0x100302 (Current)
Clover Audio ID Injection (y/n): y
Use Audio ID: 1 (y/n): y

Download ALC887 files ...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 24502 100 24502 0 0 16802 0 0:00:01 0:00:01 --:--:-- 16816
Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1
Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES
Download kext patches
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 1418 100 1418 0 0 4316 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 4323
Print: Entry, ":KernelAndKextPatches:KextsToPatch:", Does Not Exist
Edit config.plist: Add KernelAndKextPatches/KextsToPatch - Fixed
Download config kext and install ...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 3665 100 3665 0 0 15655 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 15662
Install /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/Other/realtekALC.kext
Install System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/ALC887 zml files
Fix permissions ...
Kernel cache...
rebuilding //System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel
kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext
KernelCache ID: C91D98E6FE090CA8E6C11F9C70A844EE
symlink("/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 17 (File exists) <createPrelinkedKernel 2795>
kextcache updated critical boot files, requesting launchd reboot

Install finished, restart required.
To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
logout
Saving session...
...saving history...truncating history files...
...completed.
Deleting expired sessions...none found.

[Process completed]
 
Joined
Oct 31, 2013
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I did this fix on my sierra install. and no I cant get to the desktop I get a black screen the mo signal.. I tried booting in safe mode also same results. Is there anyway to fix this ? Ive been trying to find a way to mount the EFI partition in Windows 10 so I can copy back my plist with no luck.. any advice thanks !
 
Top