Contribute
Register

Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio

Joined
Sep 29, 2013
Messages
152
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630, RTX 2080 Super
Mobile Phone
iOS
Had sound working with 10.11 files (892) but deleted them and restored original AppleHDA, ran patch and it works, thanks :)
Now to get rid of the annoying pop when my amp wakes up.. seems antipop doesn't work anymore? At least it doesn't for me..
 
Joined
Jan 27, 2014
Messages
181
Motherboard
MSI z87 mpower max
CPU
Intel I7 4770k
Graphics
Gainward Nvidia 760 2GB Phantom
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Thanks Toleda, this enabled sound through the sound card as expected. For sound through HDMI, and for the first time, it works OOTB with 10.12 :D
 
Joined
May 22, 2014
Messages
13
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Weird. I can't get it working over here. I have followed the directions and posted all requested files/attachments to the other thread. (Hopefully that was where it was supposed to go).
 
Joined
May 22, 2014
Messages
13
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I removed it from the other thread. I finally managed to get it working. While I did the clover install on the USB drive when I was doing the initial Sierra upgrade, I forgot to install Clover the actual HD afterwards.
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
233
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Gaming-K7
CPU
i5-7600K
Graphics
RX 5500 XT
Finally got sound to work in Sierra PB 2 using the guide after removing the AppleHDA kext from EFI "Other" folder. Thanks for all your work, Toleda.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,082
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iMac
Z87I-Deluxe / ALC1150 / Sierra PB1 audio working.
Updating to PB2 - will report results when update complete.
 
Joined
Dec 23, 2010
Messages
117
Motherboard
GA-Z77X-UD5H | High Sierra
CPU
i5 3570K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770 2048 MB
Mobile Phone
Android, iOS
Working for my set up (898) and 10.12 beta2.
Just have somethimes problems after a longer sleep time. In these cases i have to do a restart. Well 10.12 ist just beta.
Thanks for the hard work Toleda
 
Last edited:
Top