Quick MultiBeast Setup for Skylake Systems 10.11.4+

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by tonymacx86, May 5, 2016.

  1. achiskon

    achiskon

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    15
    Motherboard:
    Z170XP-SLI
    CPU:
    i7-6700K
    Graphics:
    GIGABYTE GTX-970 WINDFORCE G1 GAMING
    Mac:
    MacBook Pro
    May 31, 2016 at 12:44 PM #31
    achiskon

    achiskon

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    15
    Motherboard:
    Z170XP-SLI
    CPU:
    i7-6700K
    Graphics:
    GIGABYTE GTX-970 WINDFORCE G1 GAMING
    Mac:
    MacBook Pro
    Anyone could help me solve those terrible problems I have with Shutdown and Sleep?

    Computer sleeps but is freakingly slow upon wakeup.

    Computer shutdown will trigger a restart instead for 99% of attempts. I have discovered that this could be USB related (it does shut down when no cables are connected, but still not always.
     
  2. grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    Jun 1, 2016 at 12:24 PM #32
    grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    I run a very similar rig to Tony's. It boots and runs, but I have a few glitches. In random order:
    - Thunderbolt not recognized / working
    - Wake-up on power-off if certain USB devices are connected
    - Display will not run at its native (high) resolution in any way
    - When in preview hitting "view actual size" on images makes preview crash

    Have not tested audio and will get some components for my z87x hack which died two weeks ago. I can easily fix that one and run it as a fully working computer. Once Apple releases its own Skylake systems (in the course of June?!) we can probably sort many of the issues out as OS X will be updated to fully compatible.

    Happy to hear what work and does not work on similar systems or how you managed to fix it! Thanks.
     
  3. msmedia

    msmedia

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    7
    Motherboard:
    Gigabyte Z170x UD5 TH
    CPU:
    6700K
    Graphics:
    Nvidia GTX 780
    Jun 30, 2016 at 4:06 AM #33
    msmedia

    msmedia

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    7
    Motherboard:
    Gigabyte Z170x UD5 TH
    CPU:
    6700K
    Graphics:
    Nvidia GTX 780
    Yeah I just built a Skylake system --10.11.5 -Nvidia GTX 780 6gb was a pain but it is working . Sys Def Mac Pro 3,1 --Everything seems to be fine except shutdown --shuts down but starts back up after a couple of seconds -Anyone know whats going on --

    Tony Mac -I have the UD5 TH board as well -Do you have Thunderbolt working ?? Thanks

    Matt
     
  4. grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    Jun 30, 2016 at 8:09 AM #34
    grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    Hi Matt,

    Had the same problem, will have a look at my settings, as I ultimately managed to sort the shutdown problem that I had when any usb bluetooth device was connected. I know someone on here had a similar problem due to an old firewire pci card. Are you running a high resolution monitor? If so, I'm quite keen to know the settings, mine is stuck at 1580x1440...
     
  5. grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    Jul 1, 2016 at 11:00 AM #35
    grootbatavia

    grootbatavia

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    86
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X UD5 TH
    CPU:
    i7 6700
    Graphics:
    Intel 530 (onboard)
    Hi Matt, was wondering whether you could let me know the settings you used to get the card running? Mine keeps reverting to default drivers (its a gtx 960 G1 gaming) and shows a a 14mb monitor. It will only drive my high res monitors at 2580x1440. If you want me to look into the fix I used for USB let me know. Thanks.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice